Uzené a hrách k sobě cítí přirozenou náklonnost a patří i do klasické české kuchyně. Malá vylepšení dodají této polévce příjemně světácký šmrnc.
Postup
1
Hrách dejte vařit asi s litrem a půl vody, uzeným, cibulí, mrkví a kořením. Na mírném varu vařte asi hodinu, až bude uzené úplně měkké a bude se oddělovat od kosti. Maso vyjměte, zbavte kostí, tuku, kůže a šlach a část drobně nakrájejte.
2
Polévku rozmixujte (je-li jí hodně, mixujte po částech) a vraťte do hrnce s nakrájeným masem. Deset minut povařte, případně osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem.
3
Podávejte s tenkými plátky zbylého masa – můžete je lehce osmahnout, aby byly křupavé –, případně s chlebovými krutony.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hrách a kroupy: 21 receptů na staročeskou pochoutku(20 receptů )
- 9 receptů na hrachovou polévku(9 receptů )
- 22 receptů s uzeným masem(24 receptů )
Komentáře