Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1635 kcal
Bílkoviny 59 g
Cukr 259 g
Tuky 36 g
Vláknina 88 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Uzené a hrách k sobě cítí přirozenou náklonnost a patří i do klasické české kuchyně. Malá vylepšení dodají této polévce příjemně světácký šmrnc.

Suroviny

hrách 200 g
sušený, zelený nebo žlutý, předem namočený
uzené maso
kolínko s kostí, ocástky nebo žebírka
hřebíček 2 ks
cibule 1 ks
velká, najemno
krutony
1.  Hrách dejte vařit asi s litrem a půl vody, uzeným, cibulí, mrkví a kořením. Na mírném varu vařte asi hodinu, až bude uzené úplně měkké a bude se oddělovat od kosti. Maso vyjměte, zbavte kostí, tuku, kůže a šlach a část drobně nakrájejte.

2.  Polévku rozmixujte (je-li jí hodně, mixujte po částech) a vraťte do hrnce s nakrájeným masem. Deset minut povařte, případně osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem.

3.  Podávejte s tenkými plátky zbylého masa – můžete je lehce osmahnout, aby byly křupavé –, případně s chlebovými krutony.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit