0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Uzená hrachovo-mrkvová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1670 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 266 g
Tuky 36 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uzené a hrách k sobě cítí přirozenou náklonnost a patří i do klasické české kuchyně. Malá vylepšení dodají této polévce příjemně světácký šmrnc.

Suroviny

hrách 200 g
sušený, zelený nebo žlutý, předem namočený
kousek – kolínko s kostí, uzené ocásky nebo žebírka
hřebíček 2 ks
cibule 1 ks
najemno
mrkev 1 ks
oškrábaná a nasekaná najemno
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
krutony
k podávání

1 Hrách dejte vařit asi s litrem a půl vody, uzeným, cibulí, mrkví a kořením. Na mírném varu vařte asi hodinu, až bude uzené úplně měkké a bude se oddělovat od kosti. Maso vyjměte, zbavte kostí, tuku, kůže a šlach a část drobně nakrájejte.

2 Polévku rozmixujte (je-li jí hodně, mixujte po částech) a vraťte do hrnce s nakrájeným masem. Deset minut povařte, případně osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem.

3 Podávejte s tenkými plátky zbylého masa – můžete je lehce osmahnout, aby byly křupavé –, případně s chlebovými krutony.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v příl. č.2/07, str. 9

Apetit magazín