Rychlý, snadný oběd nebo večeře, to je mrkvová polévka. Recept může mít spoustu obměn, místo smetany můžete použít třeba kokosové mléko, polévka rázem dostane exotičtější chuť.
Suroviny
Postup
Mrkev a brambory vsypte do hrnce, zalijte asi litrem vody nebo takovým množstvím, aby voda sahala cca 1 cm nad ně. Osolte. Přiveďte k varu a vařte zhruba 15 minut doměkka.
Vlijte do polévky smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Pokud nemáte tyčový, můžete použít i stolní.
Ještě krátce prohřejte, dochuťte kari kořením, solí a pepřem. Vhoďte kousek másla pro zjemnění a promíchejte. Rozdělte polévku do talířů a podávejte ozdobené tenkými plátky mrkve.
NĚCO NAVÍC
Základ polévky můžete obměňovat kořením: místo kari koření použijte aromatické bylinky, především tymián, v létě zkuste kouzlit mateřídouškou. Úplně jiný voňavý tón zařídí skořice, té ale přidejte jen špetku.
Komentáře