Krémová mrkvová polévka

Krémová mrkvová polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 889 kcal
Bílkoviny 19 g
Cukr 102 g
Tuky 42 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Proslýchá se, že právě touhle polévkou kdysi okouzlila prince Charlese jistá slečna Diana… Dodnes připomíná její půvab!

Suroviny

mrkev 0.5 kg
pokrájená
brambory 3 ks
oloupané, pokrájené
smetana na vaření 250 ml
12%
kari koření
sůl
pepř
máslo 1 PL
na zjemnění

1 Mrkev a brambory povařte v osolené vodě doměkka, asi čtvrt hodiny. Kousek mrkve si nechte stranou na ozdobu a zbytek rozmixujte se smetanou na hrubší nebo jemnější krém. Prohřejte, okořeňte a rozpusťte v něm kousek másla. Rozdělte do talířů a podávejte ozdobené plátky mrkve.

Variace 
Základ polévky můžete pomocí koření voňavě obměňovat: místo kari koření použijte aromatické bylinky, především tymián; v létě zkuste kouzlit i s mateřídouškou. Úplně jiný voňavý tón zařídí skořice, té ale přidejte jen špetku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit