Rychlý, snadný oběd nebo večeře, to je mrkvová polévka. Recept může mít spoustu obměn, místo smetany můžete použít třeba kokosové mléko, polévka rázem dostane exotičtější chuť.
Suroviny
Postup
Mrkev a brambory vsypte do hrnce, zalijte asi litrem vody nebo takovým množstvím, aby voda sahala cca 1 cm nad ně.. Osolte. Přiveďte k varu a vařte zhruba 15 minut doměkka.
Vlijte do polévky smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem nebo ve stolním mixéru na hladký krém.
Ještě krátce prohřejte, dochuťte kari kořením, solí a pepřem. Vhoďte kousek másla pro zjemnění. Rozdělte polévku do talířů a podávejte ozdobenou tenkými plátky mrkve.
NĚCO NAVÍC
Základ polévky můžete obměňovat kořením: místo kari koření použijte aromatické bylinky, především tymián, v létě zkuste kouzlit i s mateřídouškou. Úplně jiný voňavý tón zařídí skořice, té ale přidejte jen špetku.
Komentáře