0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlé nakládané ředkvičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 818 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 166 g
Tuky 0 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkokyselý ředkvičkový salát oceníte všude tam, kde byste si dali kyselou okurku. Naložené ředkvičky jsou dobré i samy o sobě s opečenou bagetkou.

Suroviny

vinný ocet červený 160 ml
krupicový cukr 100 g
sůl mořská 2 ČL
hrubá
ředkvičky 16 ks
střední (celkem asi 200g), na tenké plátky

1 Ve středně velké misce smíchejte ocet, cukr a sůl.

2 Přidejte ředkvičky a důkladně promíchejte.

3 Zakryjte, nechte 30 minut stát a pak podávejte.

NĚCO NAVÍC
Nakládané ředkvičky nejlépe chutnají během několika hodin po odležení, ale pokud je nesníte, v chladu vám vydrží i do druhého dne.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...