Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nejjednodušší borůvkový koláč
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:

Nejjednodušší borůvkový koláč

4.6/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2433 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 270 g
Tuky 129 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na borůvkový koláč je tak jednoduchý, že ho bez problémů zvládnou i ti, kteří s pečením teprve začínají. Koláč se navíc dobře přenáší v krabičce nebo formě, můžete ho tedy bez obav vzít s sebou na letní výlet nebo na piknik.

Související recepty

Suroviny

máslo 150 g
jemně nastrouhaná z 1 citronu
kypřicí prášek do pečiva 3 g
želírovací cukr 50 g
škrob 5 g
bramborový

Postup

1

Vyšlehejte máslo a oba druhy cukru do světlé pěny, poté přidejte citronovou kůru, prosátou mouku a prášek do pečiva. Vše smíchejte dohromady, měla by se vytvořit drobenka. 

2

Polovinu drobenky vsypte na dno kulaté koláčové formy o průměru 20 cm. Zbytek rozprostřete na tác a dejte na 30 minut do mrazáku. Spodní část koláče pečte 15 minut v troubě předehřáté na 180°C. Nechte vychladnout.
 

3

Připravte náplň. Borůvky nasypte do rendlíku, přidejte želírovací cukr a citronovou šťávu a přiveďte k varu. Mezitím smíchejte bramborový škrob s trochou studené vody a vlijte do vařících borůvek. Nechte škrob za stálého míchání provařit a poté sundejte z plotny. Nechte vychladnout.

4

Borůvkovou náplň naneste na předpečený korpus, posypte zbytkem drobenky a dopečte 10-15 minut v troubě předehřáté na 200°C.  

Zdroj: Moje Gotowanie

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...