Recept na borůvkový koláč je tak jednoduchý, že ho bez problémů zvládnou i ti, kteří s pečením teprve začínají. Koláč se navíc dobře přenáší v krabičce nebo formě, můžete ho tedy bez obav vzít s sebou na letní výlet nebo na piknik.
Suroviny
Postup
Vyšlehejte máslo a oba druhy cukru do světlé pěny, poté přidejte citronovou kůru, prosátou mouku a prášek do pečiva. Vše smíchejte dohromady, měla by se vytvořit drobenka.
Polovinu drobenky vsypte na dno kulaté koláčové formy o průměru 20 cm. Zbytek rozprostřete na tác a dejte na 30 minut do mrazáku. Spodní část koláče pečte 15 minut v troubě předehřáté na 180°C. Nechte vychladnout.
Připravte náplň. Borůvky nasypte do rendlíku, přidejte želírovací cukr a citronovou šťávu a přiveďte k varu. Mezitím smíchejte bramborový škrob s trochou studené vody a vlijte do vařících borůvek. Nechte škrob za stálého míchání provařit a poté sundejte z plotny. Nechte vychladnout.
Borůvkovou náplň naneste na předpečený korpus, posypte zbytkem drobenky a dopečte 10-15 minut v troubě předehřáté na 200°C.
Zdroj: Moje Gotowanie