0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejjednodušší borůvkový koláč

Nejjednodušší borůvkový koláč
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:

Nejjednodušší borůvkový koláč

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2433 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 270 g
Tuky 129 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na borůvkový koláč je tak jednoduchý, že ho bez problémů zvládnou i ti, kteří s pečením teprve začínají. Koláč se navíc dobře přenáší v krabičce nebo formě, můžete ho tedy bez obav vzít s sebou na letní výlet nebo na piknik.

Suroviny

máslo 150 g
moučkový cukr 60 g
vanilkový cukr 8 g
citronová kůra
jemně nastrouhaná z 1 citronu
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 3 g
borůvky 260 g
želírovací cukr 50 g
citronová štáva 30 ml
škrob 5 g
bramborový

Postup

1

Vyšlehejte máslo a oba druhy cukru do světlé pěny, poté přidejte citronovou kůru, prosátou mouku a prášek do pečiva. Vše smíchejte dohromady, měla by se vytvořit drobenka. 

2

Polovinu drobenky vsypte na dno kulaté koláčové formy o průměru 20 cm. Zbytek rozprostřete na tác a dejte na 30 minut do mrazáku. Spodní část koláče pečte 15 minut v troubě předehřáté na 180°C. Nechte vychladnout.
 

3

Připravte náplň. Borůvky nasypte do rendlíku, přidejte želírovací cukr a citronovou šťávu a přiveďte k varu. Mezitím smíchejte bramborový škrob s trochou studené vody a vlijte do vařících borůvek. Nechte škrob za stálého míchání provařit a poté sundejte z plotny. Nechte vychladnout.

4

Borůvkovou náplň naneste na předpečený korpus, posypte zbytkem drobenky a dopečte 10-15 minut v troubě předehřáté na 200°C.  

Zdroj: Moje Gotowanie

Související články

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit