Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hrnková buchta s borůvkami a drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 321
Do hodiny Snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4443 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 689 g
Tuky 141 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo říká, že si borůvky můžete užívat jen v létě? Mražené ovoce poslouží na koláči stejně dobře. Hrnková buchta má tu výhodu, že během její přípravy není třeba žádného složitého odvažování, jako odměrka vám postačí obyčejný hrnek a v případě menšího množství i lžíce.

Suroviny

Na drobenku
mouka pšeničná hrubá 6 PL
rozpuštěné
Na těsto
vejce 3 ks
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
Na ovoce
borůvky 2 hrnky
zmražené a lehce povolené

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Plech o rozměrech 25 x 30 cm vyložte pečicím papírem.

2

Připravte drobenku – prsty promněte v misce všechny přísady, až vznikne drobenka. Prozatím uložte do lednice.

3

Všechny suroviny dejte do větší mísy a vařečkou umíchejte hladké těsto. Těsto nalijte na připravený plech, stěrkou rozetřete až do krajů. Povrch rovnoměrně posypte borůvkami a drobenkou.

4

Pečte asi 40 minut, aby bylo těsto propečené a drobenka zlatavá. Propečení zkontrolujte špejlí. Zapíchněte ji do středu těsta, pokud je po vytažení suchá, beze stop syrového těsta, je koláč hotový. Nechte vychladnout na mřížce.

Poznámka: V receptu odměřujeme suroviny hrnkem o objemu 250 ml.

NĚCO NAVÍC
Těsto na tenhle koláč je univerzální, při výběru ovoce se nemusíte omezovat jen na borůvky. Výborný bude i rybíz, meruňky, angrešt nebo nakrájená jablka.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín