Kdo říká, že si borůvky můžete užívat jen v létě? Mražené ovoce poslouží na koláči stejně dobře.
Suroviny
vejce
3
ks
krupicový cukr
1
hrnek
smetana ke šlehání
1
hrnek
mouka pšeničná polohrubá
2
hrnky
kypřicí prášek do pečiva
½
bal
NA DROBENKU
moučkový cukr
5
PL
mouka pšeničná hrubá
6
PL
máslo
3
PL
rozpuštěné
Na ovoce
borůvky
2
hrnky
zmražené a lehce povolené
Postup
1
Troubu předehřejte na 180°C. Plech o rozměrech 25 x 30 cm vyložte pečicím papírem.
2
Připravte drobenku – prsty promněte všechny přísady.
3
Ze všech surovin umíchejte těsto. Těsto nalijte na připravený plech, poklaďte borůvkami a posypte drobenkou. Pečte asi 40 minut, aby bylo těsto upečené a drobenka zlatavá.
Pomazánka: V receptu odměřujeme suroviny hrnkem o objemu 250 ml.
NĚCO NAVÍC
Těsto na tenhle koláč je univerzální, při výběru ovoce se nemusíte omezovat jen na borůvky. Výborný bude i rybíz, meruňky, angrešt nebo nakrájená jablka.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Snadné domácí pečení s dětmi(16 receptů)
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů)
- 25 snadných letních moučníků, které se neomrzí(25 receptů)
- Buchty a koláče na plech, které upečete, než bys řekl švec. Úspěch zaručen!(24 receptů)
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů)
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů)