
Citronovo-borůvkové řezy
Borůvky konečně dozrávají a my pro vás máme lahodný a jednoduchý dezert, ve kterém nádherně vyniknou.
Ingredience
- 165 g hladké mouky
- 100 g másla
- 50 g krupicového cukru
- 1–2 lžičky mléka
- 150 g borůvek
- 330 g krupicového cukru
- 4 citrony, kůra najemno nastrouhaná, šťáva vymačkaná
- 4 vejce, prošlehaná
- 125 g hladké mouky
NA CITRONOVO-BORŮVKOVOU VRSTVU
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 190°C. Hranatou formu o straně 22 cm vyložte pečicím papírem tak, aby okraje papíru přesahovaly.
2 Mouku a máslo rozsekejte v robotu na jemnou drobenku, přidejte cukr a pulzy promíchejte, přilijte mléko a pulzy promíchejte, jen aby směs začala držet pohro- madě. Přesypte do formy a spodní stranou lžíce urovnejte a upěchujte. Dejte do trouby a pečte 20 minut dozlatova, pak vyndejte a troubu stáhněte na 180°C.
3 Borůvky rozmixujte na pyré a protřete sítem (nemusíte, pokud vám nevadí zrníčka). Dejte do pánve, přisypte 30 g cukru a zvolna vařte, aby se cukr rozpustil, poté zvyšte plamen a vařte 3–4 minuty do zhoustnutí. Částí borůvkového pyré lehce potřete předpečený základ.
4 Citronovou kůru a šťávu vyšlehejte s vejci a zbylým cukrem do pěny, poté zašlehejte mouku. Směs vlijte na základ a pokapejte zbylým borůvkovým pyré. Pečte 20–25 minut, vyndejte a nechte zcela vychladnout, pak vyjměte z formy a nakrájejte na řezy.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář