0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citronovo-borůvkové řezy

Citronovo-borůvkové řezy

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4107 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 603 g
Tuky 133 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Borůvky konečně dozrávají a my pro vás máme lahodný a jednoduchý dezert, ve kterém nádherně vyniknou.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 165 g
máslo 100 g
krupicový cukr 50 g
mléko 1 PL
Na citronovo-borůvkovou vrstvu
borůvky 150 g
krupicový cukr 330 g
citron 4 ks
kůra najemno nastrouhaná, šťáva vymačkaná
vejce 4 ks
prošlehaná
mouka pšeničná hladká 125 g

1 Troubu předehřejte na 190°C. Hranatou formu o straně 22 cm vyložte pečicím papírem tak, aby okraje papíru přesahovaly.

2 Mouku a máslo rozsekejte v robotu na jemnou drobenku, přidejte cukr a pulzy promíchejte, přilijte mléko a pulzy promíchejte, jen aby směs začala držet pohro- madě. Přesypte do formy a spodní stranou lžíce urovnejte a upěchujte. Dejte do trouby a pečte 20 minut dozlatova, pak vyndejte a troubu stáhněte na 180°C.

3 Borůvky rozmixujte na pyré a protřete sítem (nemusíte, pokud vám nevadí zrníčka). Dejte do pánve, přisypte 30 g cukru a zvolna vařte, aby se cukr rozpustil, poté zvyšte plamen a vařte 3–4 minuty do zhoustnutí. Částí borůvkového pyré lehce potřete předpečený základ.

4 Citronovou kůru a šťávu vyšlehejte s vejci a zbylým cukrem do pěny, poté zašlehejte mouku. Směs vlijte na základ a pokapejte zbylým borůvkovým pyré. Pečte 20–25 minut, vyndejte a nechte zcela vychladnout, pak vyjměte z formy a nakrájejte na řezy.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit