Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronovo-borůvkové řezy

Borůvky konečně dozrávají a my pro vás máme lahodný a jednoduchý dezert, ve kterém nádherně vyniknou.

Vydání: 2020/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT50M
Pečení 0:50
Koláč

Ingredience

    • 165 g hladké mouky
    • 100 g másla
    • 50 g krupicového cukru
    • 1–2 lžičky mléka

    NA CITRONOVO-BORŮVKOVOU VRSTVU

    • 150 g borůvek
    • 330 g krupicového cukru
    • 4 citrony, kůra najemno nastrouhaná, šťáva vymačkaná
    • 4 vejce, prošlehaná
    • 125 g hladké mouky

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190°C. Hranatou formu o straně 22 cm vyložte pečicím papírem tak, aby okraje papíru přesahovaly.

2 Mouku a máslo rozsekejte v robotu na jemnou drobenku, přidejte cukr a pulzy promíchejte, přilijte mléko a pulzy promíchejte, jen aby směs začala držet pohro- madě. Přesypte do formy a spodní stranou lžíce urovnejte a upěchujte. Dejte do trouby a pečte 20 minut dozlatova, pak vyndejte a troubu stáhněte na 180°C.

3 Borůvky rozmixujte na pyré a protřete sítem (nemusíte, pokud vám nevadí zrníčka). Dejte do pánve, přisypte 30 g cukru a zvolna vařte, aby se cukr rozpustil, poté zvyšte plamen a vařte 3–4 minuty do zhoustnutí. Částí borůvkového pyré lehce potřete předpečený základ.

4 Citronovou kůru a šťávu vyšlehejte s vejci a zbylým cukrem do pěny, poté zašlehejte mouku. Směs vlijte na základ a pokapejte zbylým borůvkovým pyré. Pečte 20–25 minut, vyndejte a nechte zcela vychladnout, pak vyjměte z formy a nakrájejte na řezy.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jahodová tříšť à la Margarita

Eton mess cheesecake

Přidat komentář