Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronovo-borůvkové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 26
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4107 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 603 g
Tuky 133 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Borůvky konečně dozrávají a my pro vás máme lahodný a jednoduchý dezert, ve kterém nádherně vyniknou.

Související recepty

Suroviny

máslo 100 g
Na citronovo-borůvkovou vrstvu
kůra najemno nastrouhaná, šťáva vymačkaná
vejce 4 ks
prošlehaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Hranatou formu o straně 22 cm vyložte pečicím papírem tak, aby okraje papíru přesahovaly.

2

Mouku a máslo rozsekejte v robotu na jemnou drobenku, přidejte cukr a pulzy promíchejte, přilijte mléko a pulzy promíchejte, jen aby směs začala držet pohro- madě. Přesypte do formy a spodní stranou lžíce urovnejte a upěchujte. Dejte do trouby a pečte 20 minut dozlatova, pak vyndejte a troubu stáhněte na 180°C.

3

Borůvky rozmixujte na pyré a protřete sítem (nemusíte, pokud vám nevadí zrníčka). Dejte do pánve, přisypte 30 g cukru a zvolna vařte, aby se cukr rozpustil, poté zvyšte plamen a vařte 3–4 minuty do zhoustnutí. Částí borůvkového pyré lehce potřete předpečený základ.

4

Citronovou kůru a šťávu vyšlehejte s vejci a zbylým cukrem do pěny, poté zašlehejte mouku. Směs vlijte na základ a pokapejte zbylým borůvkovým pyré. Pečte 20–25 minut, vyndejte a nechte zcela vychladnout, pak vyjměte z formy a nakrájejte na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín