Čtyři suroviny, čtvrthodina práce, zbytek je na troubě!
Suroviny
máslo
250
g
a na vymazání formy, pokojová teplota
krupicový cukr
125
g
mouka pšeničná hladká
250
g
prosátá, na posypání pracovní plochy
mouka pšeničná hrubá
125
g
nebo kukuřičná mouka
Na dokončení
nebo pískový cukr, na poprášení
máta
nebo meduňka, lístky
Postup
1
Troubu předehřejte na 150 stupňů. Vymažte a vysypte koláčovou formu o průměru 23 cm. Máslo s cukrem utřete do nadýchané světlé pěny. Vařečkou vetřete oba druhy mouky a pak ještě zpracujte rukama na hladké těsto. Vložte do formy a vytlačte k okrajům. Propíchejte vidličkou a pečte asi padesát minut. Zatepla poprašte cukrem, vychladlé krájejte na řezy.