Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nejkřehčí řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3684 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 379 g
Tuky 214 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čtyři suroviny, čtvrthodina práce, zbytek je na troubě!

Suroviny

máslo 250 g
a na vymazání formy, pokojová teplota
prosátá, na posypání pracovní plochy
mouka pšeničná hrubá 125 g
nebo kukuřičná mouka
Na dokončení
nebo pískový cukr, na poprášení
máta
nebo meduňka, lístky

Postup

1

Troubu předehřejte na 150 stupňů. Vymažte a vysypte koláčovou formu o průměru 23 cm. Máslo s cukrem utřete do nadýchané světlé pěny. Vařečkou vetřete oba druhy mouky a pak ještě zpracujte rukama na hladké těsto. Vložte do formy a vytlačte k okrajům. Propíchejte vidličkou a pečte asi padesát minut. Zatepla poprašte cukrem, vychladlé krájejte na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...