0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nejkřehčí řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3684 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 379 g
Tuky 214 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čtyři suroviny, čtvrthodina práce, zbytek je na troubě!

Suroviny

máslo 250 g
a na vymazání formy, pokojová teplota
krupicový cukr 125 g
mouka pšeničná hladká 250 g
prosátá, na posypání pracovní plochy
mouka pšeničná hrubá 125 g
nebo kukuřičná mouka
Na dokončení
moučkový cukr
nebo pískový cukr, na poprášení
máta
nebo meduňka, lístky

1 Troubu předehřejte na 150 stupňů. Vymažte a vysypte koláčovou formu o průměru 23 cm. Máslo s cukrem utřete do nadýchané světlé pěny. Vařečkou vetřete oba druhy mouky a pak ještě zpracujte rukama na hladké těsto. Vložte do formy a vytlačte k okrajům. Propíchejte vidličkou a pečte asi padesát minut. Zatepla poprašte cukrem, vychladlé krájejte na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč