4.2 / 5. Počet hodnocení: 46
Do hodiny Snadné 25 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4525 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 724 g
Tuky 135 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do přípravy tohoto moučníku se můžete pustit ve chvíli, kdy vám přátelé zavolají, že za půl hodinky dorazí!

Suroviny

krystalový cukr 2 hrnky
máslo 1 bal
kakao 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mouka pšeničná polohrubá 2 hrnky
vejce 4 ks
rum
kokos
k posypání

1Hrnek vody (k odměření surovin použijte čtvrtlitrový), cukr, tuk a kakao dejte do hrnce a zahřívejte, až se směs spojí. Nevařte! Odstavte ze sporáku, odeberte tři čtvrtě hrnku směsi a dolijte ho rumem.

2Zbytek směsi přelijte do mísy, přidejte mouku s práškem do pečiva, vejce a vše promíchejte. Těsto nalijte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 170 °C. Horký koláč ihned polévejte rumovou směsí a posypte kokosem.

Podávejte jako rychlé pohoštění pro návštěvu anebo po svátečním obědě ke kávě.

PŘÍŠTĚ ZKUSTE DORT!
Když těsto upečete v dortové formě o průměru 20 cm, máte rázem korpus pro rychlý dort. Dobu pečení prodlužte na čtyřicet až pětačtyřicet minut. Až korpus vychladne, překrojte ho, potřete ostřejší zavařeninou, znovu spojte, přelijte rumovou směsí a polijte čokoládovou polevou. Tu připravíte snadno: do 50 g rozpuštěného ztuženého tuku přimícháte 3 lžíce krystalového cukru, 2 lžíce kakaa a 2 lžíce vody.

Komentáře

Anonym

tyhle řezy znám pod názvem Hop do trouby. Jsou výborné a opravdu velmi rychlé a jednoduché. Peču je často, sypu někdy kokosem, jindy mletými ořechy

Anonym

Dělat polevu z krystalu se mi nezdá. Bude to křoupat mezi zubama.. Jinak mi to připomíná recept "Šalamoun".

Anonym

Nebojte se, křupat vám nic nebude, jelikož vodu s hehou a cukrem zahříváte a cukr se krásně rozpustí.

Anonym

Manželova babička na Hané pekla buchtu pod tímtokrajovým názvem, je rychlá a vynikající. :-)

Anonym

Řezy s kokosem opravdu neměly chybu, jen příště můžete zkusit zamíchat do těsta na hrubo nasekané vlašské ořechy a třeba taky rozinky. Nemá to chybu.

Apetit magazín

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit