Do přípravy tohoto moučníku se můžete pustit ve chvíli, kdy vám přátelé zavolají, že za půl hodinky dorazí!
Postup
Hrnek vody (k odměření surovin použijte čtvrtlitrový), cukr, tuk a kakao dejte do hrnce a zahřívejte, až se směs spojí. Nevařte! Odstavte ze sporáku, odeberte tři čtvrtě hrnku směsi a dolijte ho rumem.
Zbytek směsi přelijte do mísy, přidejte mouku s práškem do pečiva, vejce a vše promíchejte. Těsto nalijte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 170 °C. Horký koláč ihned polévejte rumovou směsí a posypte kokosem.
Podávejte jako rychlé pohoštění pro návštěvu anebo po svátečním obědě ke kávě.
PŘÍŠTĚ ZKUSTE DORT!
Když těsto upečete v dortové formě o průměru 20 cm, máte rázem korpus pro rychlý dort. Dobu pečení prodlužte na čtyřicet až pětačtyřicet minut. Až korpus vychladne, překrojte ho, potřete ostřejší zavařeninou, znovu spojte, přelijte rumovou směsí a polijte čokoládovou polevou. Tu připravíte snadno: do 50 g rozpuštěného ztuženého tuku přimícháte 3 lžíce krystalového cukru, 2 lžíce kakaa a 2 lžíce vody.
Komentáře
Anonym
20.08.2008 16:47
Hop do trouby
Anonym
21.08.2008 15:46
Poleva z krystalu?
Anonym
13.10.2008 21:42
Krystal
Anonym
27.08.2008 11:30
Vařené cvíboch
Anonym
13.10.2008 21:40
Řezy s kokosem