0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řezy s kokosem
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 48
Do hodiny Snadné 25 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4525 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 724 g
Tuky 135 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do přípravy tohoto moučníku se můžete pustit ve chvíli, kdy vám přátelé zavolají, že za půl hodinky dorazí!

Suroviny

krystalový cukr 2 hrnky
máslo 1 bal
kakao 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mouka pšeničná polohrubá 2 hrnky
vejce 4 ks
rum
kokos
k posypání

Postup

1

Hrnek vody (k odměření surovin použijte čtvrtlitrový), cukr, tuk a kakao dejte do hrnce a zahřívejte, až se směs spojí. Nevařte! Odstavte ze sporáku, odeberte tři čtvrtě hrnku směsi a dolijte ho rumem.

2

Zbytek směsi přelijte do mísy, přidejte mouku s práškem do pečiva, vejce a vše promíchejte. Těsto nalijte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 170 °C. Horký koláč ihned polévejte rumovou směsí a posypte kokosem.

3

Podávejte jako rychlé pohoštění pro návštěvu anebo po svátečním obědě ke kávě.

PŘÍŠTĚ ZKUSTE DORT!
Když těsto upečete v dortové formě o průměru 20 cm, máte rázem korpus pro rychlý dort. Dobu pečení prodlužte na čtyřicet až pětačtyřicet minut. Až korpus vychladne, překrojte ho, potřete ostřejší zavařeninou, znovu spojte, přelijte rumovou směsí a polijte čokoládovou polevou. Tu připravíte snadno: do 50 g rozpuštěného ztuženého tuku přimícháte 3 lžíce krystalového cukru, 2 lžíce kakaa a 2 lžíce vody.

Související články

Jak jednoduše otevřít a oloupat kokosový ořech
  • Tipy a triky

Jak jednoduše otevřít a oloupat kokosový ořech

Zima patří tropickému ovoci, ostatně málokomu chyběly na vánočním stole pomeranče, mandarinky, ananas či právě kokos. Mandarinky oloupete, ananas okrájíte, ale co s kokosem? Kladívko? Pilku? Víme, jak se do něj nejsnadněji dostat! Můžete ho...

Komentáře

Anonym

tyhle řezy znám pod názvem Hop do trouby. Jsou výborné a opravdu velmi rychlé a jednoduché. Peču je často, sypu někdy kokosem, jindy mletými ořechy

Anonym

Dělat polevu z krystalu se mi nezdá. Bude to křoupat mezi zubama.. Jinak mi to připomíná recept "Šalamoun".

Anonym

Nebojte se, křupat vám nic nebude, jelikož vodu s hehou a cukrem zahříváte a cukr se krásně rozpustí.

Anonym

Manželova babička na Hané pekla buchtu pod tímtokrajovým názvem, je rychlá a vynikající. :-)

Anonym

Řezy s kokosem opravdu neměly chybu, jen příště můžete zkusit zamíchat do těsta na hrubo nasekané vlašské ořechy a třeba taky rozinky. Nemá to chybu.

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit