Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
mandarinkový koláč
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 102
Více než hodinu Snadné 20 dílků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3955 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 598 g
Tuky 140 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Žravé řezy jsou jednoduše fantastické. Když budete postupovat podle tohoto osvědčeného receptu, velmi snadno vykouzlíte dezert, který je lehounký jako pírko a lahodí oku i chuťovým buňkám. Řezy s mandarinkami jsou tak svěží, jak vypadají! Můžete jimi hrdě pohostit manželovu maminku i houf kamarádů vašich dětí.

Suroviny

Na těsto
vejce 4 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
Na náplň
mandarinkový kompot 2 ks
hmotnost 314 g, slité
čím hustší, tím lepší
Na želé
mandarinkový kompot
šťáva z obou kompotů doplněná vodou do objemu 750 ml

Postup

1

Do mísy rozklepněte vejce, přisypte oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šlehejte nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abyste získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny (cukr se úplně rozpustí). Čím víc vejce ušleháte, tím kypřejší bude výsledné těsto, takže práci neuspěchejte!

2

Snižte rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny po lžičkách přidávejte prosátou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůru. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto nalijte na plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem. Pečte na střední mřížce, dokud korpus na povrchu nezpevní a nezezlátne.

3

Ušlehejte šlehačku, aby byla tuhá. Pak ji opatrně smíchejte s kysanou smetanou a do směsi přimíchejte okapané ovoce a cukr. Vzniklou náplň rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus a nechte v chladu trochu ztuhnout. Mezitím připravte ovocné želé.

4

Šťávu z obou kompotů dolijte vodou, abyste získali 750 ml tekutiny. Přidejte cukr a vanilkový pudink v prášku. Důkladně ho rozmíchejte v ovocném základu a pak povařte – výsledkem by měl být krásně hladký krém. Až želé trochu vychladne, nalijte ho na náplň a dejte do chladu ztuhnout.

Související články

Komentáře

10.04.2018 12:43

Tenhle dezert by byl výborný, kdyby bylo jiné těsto na korpus, je suché, jednou jsem to dělala na základ pro čokoládový dort a bylo to výborné, tohle není.

12.02.2009 21:18
Opravdu vyborny dezert.Testo je bajecne lehke a krem s mandarinkami jedna basen.Skvele.
29.11.2008 13:34
Tenhle skvělý dezert slavil obrovský úspěch při oslavě narozenin mého syna, kdy se sešla naše poněkud rozvětvená rodina. Nejvíce si ho pochvalovala tchýně, která je sama vynikající kuchařka a pekařka. Takže jsem získala kladné body :-) Všichni si pochvalovali jeho lehkost.
29.10.2008 18:10
Jj, delame doma, jen misto mandarinek davame kiwi a je to vazne uzasne:-)
31.10.2008 08:03
Dala bych do těsta ještě tuk, ten tam podle mě chybí......:))
28.04.2009 10:14
Včera jsem návštěvě upekla tyto rychlé řezy..zklidila jsem uspěch!v horkých dnech se stanou určitě alespoň u nás oblibeným dezertem.. :)
06.05.2009 06:37
v ceste vobec nechyba tuk, ak si date zalezat a slahate vajicka s cukrom dostatocne dlho (min. 7 minut) je skvele. ak zakusok robite do klasickeho velkeho plechu, budete potrebovat o jednu kyslu smotanu a jeden kompot viac...

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...