0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Žravé řezy s mandarinkami

mandarinkový koláč
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Žravé řezy s mandarinkami

4.3/5 Počet hodnocení: 92
Více než hodinu Snadné 20 dílků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3804 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 596 g
Tuky 125 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když budete postupovat podle tohoto osvědčeného receptu, velmi snadno vykouzlíte dezert, který je lehounký jako pírko a lahodí oku i chuťovým buňkám. Opravdu je tak svěží, jak vypadá! Můžete jím hrdě pohostit manželovu maminku i houf kamarádů vašich dětí.

Suroviny

Na těsto
vejce 4 ks
krupicový cukr 120 g
vanilkový cukr 1 bal
citronová kůra 1 PL
mouka pšeničná polohrubá 120 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
Na náplň
mandarinkový kompot 2 ks
krupicový cukr 2 PL
Na želé
pudinkový prášek 2 bal
krupicový cukr 2 PL

Postup

1

Do mísy rozklepněte vejce, přisypte oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šlehejte nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abyste získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny (cukr se úplně rozpustí). Čím víc vejce ušleháte, tím kypřejší bude výsledné těsto, takže práci neuspěchejte!

2

Snižte rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny po lžičkách přidávejte prosátou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůru. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto nalijte na plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem. Pečte na střední mřížce, dokud korpus na povrchu nezpevní a nezezlátne.

3

Ušlehejte šlehačku, aby byla tuhá. Pak ji opatrně smíchejte s kysanou smetanou a do směsi přimíchejte okapané ovoce a cukr. Vzniklou náplň rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus a nechte v chladu trochu ztuhnout. Mezitím připravte ovocné želé.

4

Šťávu z obou kompotů dolijte vodou, abyste získali 750 ml tekutiny. Přidejte cukr a vanilkový pudink v prášku. Důkladně ho rozmíchejte v ovocném základu a pak povařte – výsledkem by měl být krásně hladký krém. Až želé trochu vychladne, nalijte ho na náplň a dejte do chladu ztuhnout.

Související články

Komentáře

Anonym

Jj, delame doma, jen misto mandarinek davame kiwi a je to vazne uzasne:-)

Anonym

Dala bych do těsta ještě tuk, ten tam podle mě chybí......:))

Anonym

Včera jsem návštěvě upekla tyto rychlé řezy..zklidila jsem uspěch!v horkých dnech se stanou určitě alespoň u nás oblibeným dezertem.. :)

Andrea Turoková

v ceste vobec nechyba tuk, ak si date zalezat a slahate vajicka s cukrom dostatocne dlho (min. 7 minut) je skvele. ak zakusok robite do klasickeho velkeho plechu, budete potrebovat o jednu kyslu smotanu a jeden kompot viac...

Michaela Hlostova

Tenhle skvělý dezert slavil obrovský úspěch při oslavě narozenin mého syna, kdy se sešla naše poněkud rozvětvená rodina. Nejvíce si ho pochvalovala tchýně, která je sama vynikající kuchařka a pekařka. Takže jsem získala kladné body :-) Všichni si pochvalovali jeho lehkost.

Anonym

Opravdu vyborny dezert.Testo je bajecne lehke a krem s mandarinkami jedna basen.Skvele.

Hana Kuhnelová

Tenhle dezert by byl výborný, kdyby bylo jiné těsto na korpus, je suché, jednou jsem to dělala na základ pro čokoládový dort a bylo to výborné, tohle není.

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč