Když budete postupovat podle tohoto osvědčeného receptu, velmi snadno vykouzlíte dezert, který je lehounký jako pírko a lahodí oku i chuťovým buňkám. Opravdu je tak svěží, jak vypadá! Můžete jím hrdě pohostit manželovu maminku i houf kamarádů vašich dětí.
Suroviny
Postup
Do mísy rozklepněte vejce, přisypte oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šlehejte nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abyste získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny (cukr se úplně rozpustí). Čím víc vejce ušleháte, tím kypřejší bude výsledné těsto, takže práci neuspěchejte!
Snižte rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny po lžičkách přidávejte prosátou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůru. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto nalijte na plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem. Pečte na střední mřížce, dokud korpus na povrchu nezpevní a nezezlátne.
Ušlehejte šlehačku, aby byla tuhá. Pak ji opatrně smíchejte s kysanou smetanou a do směsi přimíchejte okapané ovoce a cukr. Vzniklou náplň rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus a nechte v chladu trochu ztuhnout. Mezitím připravte ovocné želé.
Šťávu z obou kompotů dolijte vodou, abyste získali 750 ml tekutiny. Přidejte cukr a vanilkový pudink v prášku. Důkladně ho rozmíchejte v ovocném základu a pak povařte – výsledkem by měl být krásně hladký krém. Až želé trochu vychladne, nalijte ho na náplň a dejte do chladu ztuhnout.
Komentáře
Anonym
29.10.2008 18:10
rezy
Anonym
31.10.2008 08:03
tuk v receptu
Anonym
28.04.2009 10:14
osvěžující
Andrea Turoková
06.05.2009 06:37
RE: tuk v receptu
Michaela Hlostova
29.11.2008 13:34
excelentní
Anonym
12.02.2009 21:18
Vynikajici
Hana Kuhnelová
10.04.2018 12:43
Tenhle dezert by byl výborný,
Tenhle dezert by byl výborný, kdyby bylo jiné těsto na korpus, je suché, jednou jsem to dělala na základ pro čokoládový dort a bylo to výborné, tohle není.