Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 30 minut 30 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2165 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 345 g
Tuky 47 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oproti hutným perníčkům jsou lehké a nadýchané; brusinky jim dodávají báječně pikantní chuť. Zdobte podle vlastní fantazie, chuti a nálady.

Suroviny

bílek 4 ks
tuhý sníh
moučkový cukr 130 g
ořechy 50 g
sekané
brusinky 50 g
sušené
kandované ovoce 50 g
jemně nasekané
čokoláda na vaření 50 g
nasekaná
mouka pšeničná polohrubá 50 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
máslo
nebo rostlinný tuk na vymazání plechu
Na polevu
moučkový cukr 100 g
bílek 1 ks
citronová štáva 1 ČL
potravinářské barvivo
dle výběru
1. Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů. Do sněhu zatřete cukr. Čokoládu, ořechy, kandované ovoce a brusinky smíchejte a spolu s moukou prosátou s práškem do pečiva je vmíchejte do ušlehaného sněhu.

2. Na vymazaný plech o rozměrech cca 20 x 30 cm vlijte těsto a čtvrt hodiny pečte.

3. Mezitím utřete polevu. Trochu jí oddělte a obarvěte ji potravinářským barvivem; bílou potírejte vychladlé řezy, nechte trochu zaschnout a potom ozdobte barevnou polevou.

Komentáře

Obchod Apetit