Oproti hutným perníčkům jsou lehké a nadýchané; brusinky jim dodávají báječně pikantní chuť. Zdobte podle vlastní fantazie, chuti a nálady.
Suroviny
bílek
4
ks
vyšlehané na tuhý sníh
moučkový cukr
130
g
ořechy
50
g
sekané
sušené brusinky
50
g
kandované ovoce
50
g
jemně nasekané
tmavá čokoláda
50
g
nasekaná
kypřicí prášek do pečiva
¼
bal
nebo rostlinný tuk na vymazání plechu
Na polevu
moučkový cukr
100
g
bílek
1
ks
citronová šťáva
1
ČL
dle výběru
Postup
1
Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů. Do sněhu zatřete cukr. Čokoládu, ořechy, kandované ovoce a brusinky smíchejte a spolu s moukou prosátou s práškem do pečiva je vmíchejte do ušlehaného sněhu.
2
Na vymazaný plech o rozměrech cca 20 x 30 cm vlijte těsto a čtvrt hodiny pečte.
3
Mezitím utřete polevu. Trochu jí oddělte a obarvěte ji potravinářským barvivem; bílou potírejte vychladlé řezy, nechte trochu zaschnout a potom ozdobte barevnou polevou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Brusinkové menu: 15 receptů pro milovníky brusinek(15 receptů )
Komentáře