Nepečený cheesecake do skleničky

Nepečený cheesecake do skleničky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny Velmi snadné

Suroviny

Na základ budete potřebovat:

  • 1x máslové sušenky nebo karamelové Lotus (kdo jak má rád)

    Směs na korpus:

  • 250g mascarpone

  • 2x125g sýru Philadelphia

  • 3x vanilkový cukr

  • 80g cukru krystal

  • Špetka soli

  • 5g plátkové želatiny (3 plátky)

  • 200g smetana 31% (1 kelímek)

     

    Ovocné želé (zde malinové):

  • 200g malinového pyré (prodává např. Makro nebo propasírujeme čerstvé ovoce)

  • 50g cukru krupice

  • 3,2g plátkové želatiny (2 plátky)

 

Ovoce na dozdobení

Dejte nabobtnat želatinu do korpusu.

 ½ balení sušenek rozdrťte nahrubo. Sušenky dejte do pevnějšího sáčku a přejeďte válečkem.

Smíchejte mascarpone, Philadelphii, oba cukry a sůl. V hrnci zahřejte smetanu pod bod varu a stáhněte z plotýnky. Přidejte vyždímanou želatinu a rozmíchejte.

Po troškách vmíchejte smetanu s želatinou do připravené směsi z mascarpone a Philadelphie.

Do připravených skleniček vsypte nadrcené sušenky, tak aby pokryly dno. Množství dle vlastního uvážení a chuti. Sušenky není potřeba přimačkávat. Necháme volně.

Na připravené sušenky navrstvíme připravený krém. Ideálně dáme do cukrářského sáčku a rovnoměrně rozdělíme. Do krému můžeme vložit i připravené ovoce.

Povrch uhladíme a dáme na chvilku vychladit – stačí 30min.

Dáme nabobtnat želatinu na želé.

Do rendlíku si dáme ovocné pyré (např. malinové), přidáme cukr a přivedeme k varu – nevaříme. Sundáme z plotny a přidáme vyždímanou želatinu. Promícháme.

Připravenou směs vychladíme – rendlík s ovocným pyré dáme do studené vody a mícháme do vychlazení…

Vychlazenou ovocnou směs nalijeme na zchlazené cheesecaky a ozdobíme částí ovoce a např. půlkou sušenky a necháme chladit v lednici. Ideálně přes noc.

Druhý den můžeme dozdobit zbytkem ovoce, kousky sušenek a podáváme.

 

Poznámka: cheesecake je možné udělat i jako dort do jedné formy - průměr 21cm.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit