
recept
s Philadelphia
Nepečený cheesecake do skleničky
Nepečený cheesecake v kombinaci s nakyslou chutí čerstvého ovoce bude ozdobou každé oslavy, nedělního obědu nebo prostě jen tak k odpolední kávě...
Ingredience
1x máslové sušenky nebo karamelové Lotus (kdo jak má rád)
Směs na korpus:
250g mascarpone
2x125g sýru Philadelphia
3x vanilkový cukr
80g cukru krystal
Špetka soli
5g plátkové želatiny (3 plátky)
200g smetana 31% (1 kelímek)
Ovocné želé (zde malinové):
200g malinového pyré (prodává např. Makro nebo propasírujeme čerstvé ovoce)
50g cukru krupice
3,2g plátkové želatiny (2 plátky)
Na základ budete potřebovat:
Ovoce na dozdobení
Příprava jídla
Dejte nabobtnat želatinu do korpusu.
½ balení sušenek rozdrťte nahrubo. Sušenky dejte do pevnějšího sáčku a přejeďte válečkem.
Smíchejte mascarpone, Philadelphii, oba cukry a sůl. V hrnci zahřejte smetanu pod bod varu a stáhněte z plotýnky. Přidejte vyždímanou želatinu a rozmíchejte.
Po troškách vmíchejte smetanu s želatinou do připravené směsi z mascarpone a Philadelphie.
Do připravených skleniček vsypte nadrcené sušenky, tak aby pokryly dno. Množství dle vlastního uvážení a chuti. Sušenky není potřeba přimačkávat. Necháme volně.
Na připravené sušenky navrstvíme připravený krém. Ideálně dáme do cukrářského sáčku a rovnoměrně rozdělíme. Do krému můžeme vložit i připravené ovoce.
Povrch uhladíme a dáme na chvilku vychladit – stačí 30min.
Dáme nabobtnat želatinu na želé.
Do rendlíku si dáme ovocné pyré (např. malinové), přidáme cukr a přivedeme k varu – nevaříme. Sundáme z plotny a přidáme vyždímanou želatinu. Promícháme.
Připravenou směs vychladíme – rendlík s ovocným pyré dáme do studené vody a mícháme do vychlazení…
Vychlazenou ovocnou směs nalijeme na zchlazené cheesecaky a ozdobíme částí ovoce a např. půlkou sušenky a necháme chladit v lednici. Ideálně přes noc.
Druhý den můžeme dozdobit zbytkem ovoce, kousky sušenek a podáváme.
Poznámka: cheesecake je možné udělat i jako dort do jedné formy - průměr 21cm.
Přidat komentář