0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečený cheesecake do skleničky

Nepečený cheesecake do skleničky

Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 30
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4129 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 511 g
Tuky 213 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na základ
sušenky 1 bal
máslové
Krém
vanilkový cukr 3 bal
krystalový cukr 80 g
sůl špetka
želatina 5 g
plátková
Ovocné želé
malinové pyré 200 g
krupicový cukr 50 g
želatina 3 g
Na ozdobení
ovoce

Postup

1

Dejte nabobtnat želatinu do korpusu.

2

 ½ balení sušenek rozdrťte nahrubo. Sušenky dejte do pevnějšího sáčku a přejeďte válečkem.

3

Smíchejte mascarpone, Philadelphii, oba cukry a sůl. V hrnci zahřejte smetanu pod bod varu a stáhněte z plotýnky. Přidejte vyždímanou želatinu a rozmíchejte.

4

Po troškách vmíchejte smetanu s želatinou do připravené směsi z mascarpone a Philadelphie.

5

Do připravených skleniček vsypte nadrcené sušenky, tak aby pokryly dno. Množství dle vlastního uvážení a chuti. Sušenky není potřeba přimačkávat. Necháme volně.

6

Na připravené sušenky navrstvíme připravený krém. Ideálně dáme do cukrářského sáčku a rovnoměrně rozdělíme. Do krému můžeme vložit i připravené ovoce.

7

Povrch uhladíme a dáme na chvilku vychladit – stačí 30min.

8

Dáme nabobtnat želatinu na želé.

9

Do rendlíku si dáme ovocné pyré (např. malinové), přidáme cukr a přivedeme k varu – nevaříme. Sundáme z plotny a přidáme vyždímanou želatinu. Promícháme.

10

Připravenou směs vychladíme – rendlík s ovocným pyré dáme do studené vody a mícháme do vychlazení…

11

Vychlazenou ovocnou směs nalijeme na zchlazené cheesecaky a ozdobíme částí ovoce a např. půlkou sušenky a necháme chladit v lednici. Ideálně přes noc.

12

Druhý den můžeme dozdobit zbytkem ovoce, kousky sušenek a podáváme.

Poznámka: cheesecake je možné udělat i jako dort do jedné formy - průměr 21cm.

 

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč