Jednoduchý nepečený cheesecake v kombinaci s nakyslou chutí čerstvého ovoce bude ozdobou každé oslavy, nedělního obědu nebo prostě jen tak jako sladká tečka k odpolední kávě. Dezerty do skleničky nejen výborně chutnají, ale navíc jsou i efektní a jednoduché na přípravu. Dokonce si je můžete připravit i do uzavíratelné skleničky a vzít si svůj nepečený osvěžující dezert i do práce.
Suroviny
Postup
Půl balení sušenek dejte do pevnějšího sáčku a rozdrťte válečkem, nebo rozmixujte v mixéru.
Dejte nabobtnat 3 plátky želatiny (do krému).
Smíchejte mascarpone, krémový sýr (Philadelphie), oba cukry a sůl.
V hrnci zahřejte smetanu pod bod varu a stáhněte z plotýnky. Přidejte vyždímanou želatinu a rozmíchejte. Po troškách vmíchejte smetanu s želatinou do připravené směsi z mascarpone a Philadelphie.
Do připravených skleniček vsypte nadrcené sušenky tak, aby pokryly dno. Množství dle vlastního uvážení a chuti. Sušenky není potřeba přimačkávat. Nechte je volně.
Na připravené sušenky navrstvěte připravený krém. Ideálně ho přendejte do cukrářského sáčku a rovnoměrně rozdělte. Do krému můžete vložit i připravené ovoce.
Povrch uhlaďte a dejte na chvilku vychladit – stačí 30 minut.
Nechte nabobtnat želatinu na želé.
Do rendlíku dejte ovocné pyré (např. malinové), přidejte cukr a zahřejte pod bod varu (nesmí se vařit). Sundejte z plotny, přidejte vyždímanou želatinu a promíchejte.
Připravenou směs vychlaďte – rendlík s ovocným pyré dejte do studené vody a míchejte do vychlazení.
Vychlazenou ovocnou směs nalijte na zchlazené cheesecaky a ozdobte částí ovoce, půlkou sušenky a nechte vychladit v lednici. Ideálně přes noc.
Druhý den můžete dozdobit zbytkem ovoce, kousky sušenek a rovnou podávat.
Poznámka: cheesecake je možné udělat i jako dort do jedné formy – průměr 21cm.