Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Nepečený cheesecake do skleničky

Popis receptu: 

Nepečený cheesecake v kombinaci s nakyslou chutí čerstvého ovoce bude ozdobou každé oslavy, nedělního obědu nebo prostě jen tak k odpolední kávě...

 

 

Autor: Zuzana Pokorná
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8-10 porcí
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Na základ budete potřebovat:

    • 1x máslové sušenky nebo karamelové Lotus (kdo jak má rád)

      Směs na korpus:

    • 250g mascarpone

    • 2x125g sýru Philadelphia

    • 3x vanilkový cukr

    • 80g cukru krystal

    • Špetka soli

    • 5g plátkové želatiny (3 plátky)

    • 200g smetana 31% (1 kelímek)

       

      Ovocné želé (zde malinové):

    • 200g malinového pyré (prodává např. Makro nebo propasírujeme čerstvé ovoce)

    • 50g cukru krupice

    • 3,2g plátkové želatiny (2 plátky)

     

    Ovoce na dozdobení

Příprava jídla

Dejte nabobtnat želatinu do korpusu.

 ½ balení sušenek rozdrťte nahrubo. Sušenky dejte do pevnějšího sáčku a přejeďte válečkem.

Smíchejte mascarpone, Philadelphii, oba cukry a sůl. V hrnci zahřejte smetanu pod bod varu a stáhněte z plotýnky. Přidejte vyždímanou želatinu a rozmíchejte.

Po troškách vmíchejte smetanu s želatinou do připravené směsi z mascarpone a Philadelphie.

Do připravených skleniček vsypte nadrcené sušenky, tak aby pokryly dno. Množství dle vlastního uvážení a chuti. Sušenky není potřeba přimačkávat. Necháme volně.

Na připravené sušenky navrstvíme připravený krém. Ideálně dáme do cukrářského sáčku a rovnoměrně rozdělíme. Do krému můžeme vložit i připravené ovoce.

Povrch uhladíme a dáme na chvilku vychladit – stačí 30min.

Dáme nabobtnat želatinu na želé.

Do rendlíku si dáme ovocné pyré (např. malinové), přidáme cukr a přivedeme k varu – nevaříme. Sundáme z plotny a přidáme vyždímanou želatinu. Promícháme.

Připravenou směs vychladíme – rendlík s ovocným pyré dáme do studené vody a mícháme do vychlazení…

Vychlazenou ovocnou směs nalijeme na zchlazené cheesecaky a ozdobíme částí ovoce a např. půlkou sušenky a necháme chladit v lednici. Ideálně přes noc.

Druhý den můžeme dozdobit zbytkem ovoce, kousky sušenek a podáváme.

 

Poznámka: cheesecake je možné udělat i jako dort do jedné formy - průměr 21cm.

REKLAMA

Přidat komentář