0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečený cheesecake do skleničky

Nepečený cheesecake do skleničky

Hodnocení receptu
4.7 / 5. Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4129 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 511 g
Tuky 213 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na základ
sušenky 1 bal
máslové
Krém
mascarpone 250 g
krémový sýr 250 g
vanilkový cukr 3 bal
krystalový cukr 80 g
sůl špetka
želatina 5 g
plátková
smetana ke šlehání 200 g
Ovocné želé
malinové pyré 200 g
krupicový cukr 50 g
želatina 3 g
Na ozdobení
ovoce

Postup

1

Dejte nabobtnat želatinu do korpusu.

2

 ½ balení sušenek rozdrťte nahrubo. Sušenky dejte do pevnějšího sáčku a přejeďte válečkem.

3

Smíchejte mascarpone, Philadelphii, oba cukry a sůl. V hrnci zahřejte smetanu pod bod varu a stáhněte z plotýnky. Přidejte vyždímanou želatinu a rozmíchejte.

4

Po troškách vmíchejte smetanu s želatinou do připravené směsi z mascarpone a Philadelphie.

5

Do připravených skleniček vsypte nadrcené sušenky, tak aby pokryly dno. Množství dle vlastního uvážení a chuti. Sušenky není potřeba přimačkávat. Necháme volně.

6

Na připravené sušenky navrstvíme připravený krém. Ideálně dáme do cukrářského sáčku a rovnoměrně rozdělíme. Do krému můžeme vložit i připravené ovoce.

7

Povrch uhladíme a dáme na chvilku vychladit – stačí 30min.

8

Dáme nabobtnat želatinu na želé.

9

Do rendlíku si dáme ovocné pyré (např. malinové), přidáme cukr a přivedeme k varu – nevaříme. Sundáme z plotny a přidáme vyždímanou želatinu. Promícháme.

10

Připravenou směs vychladíme – rendlík s ovocným pyré dáme do studené vody a mícháme do vychlazení…

11

Vychlazenou ovocnou směs nalijeme na zchlazené cheesecaky a ozdobíme částí ovoce a např. půlkou sušenky a necháme chladit v lednici. Ideálně přes noc.

12

Druhý den můžeme dozdobit zbytkem ovoce, kousky sušenek a podáváme.

Poznámka: cheesecake je možné udělat i jako dort do jedné formy - průměr 21cm.

 

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit