Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Nepečený cheesecake do skleničky

Nepečený cheesecake do skleničky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny Velmi snadné

Suroviny

Na základ budete potřebovat:

  • 1x máslové sušenky nebo karamelové Lotus (kdo jak má rád)

    Směs na korpus:

  • 250g mascarpone

  • 2x125g sýru Philadelphia

  • 3x vanilkový cukr

  • 80g cukru krystal

  • Špetka soli

  • 5g plátkové želatiny (3 plátky)

  • 200g smetana 31% (1 kelímek)

     

    Ovocné želé (zde malinové):

  • 200g malinového pyré (prodává např. Makro nebo propasírujeme čerstvé ovoce)

  • 50g cukru krupice

  • 3,2g plátkové želatiny (2 plátky)

 

Ovoce na dozdobení

Dejte nabobtnat želatinu do korpusu.

 ½ balení sušenek rozdrťte nahrubo. Sušenky dejte do pevnějšího sáčku a přejeďte válečkem.

Smíchejte mascarpone, Philadelphii, oba cukry a sůl. V hrnci zahřejte smetanu pod bod varu a stáhněte z plotýnky. Přidejte vyždímanou želatinu a rozmíchejte.

Po troškách vmíchejte smetanu s želatinou do připravené směsi z mascarpone a Philadelphie.

Do připravených skleniček vsypte nadrcené sušenky, tak aby pokryly dno. Množství dle vlastního uvážení a chuti. Sušenky není potřeba přimačkávat. Necháme volně.

Na připravené sušenky navrstvíme připravený krém. Ideálně dáme do cukrářského sáčku a rovnoměrně rozdělíme. Do krému můžeme vložit i připravené ovoce.

Povrch uhladíme a dáme na chvilku vychladit – stačí 30min.

Dáme nabobtnat želatinu na želé.

Do rendlíku si dáme ovocné pyré (např. malinové), přidáme cukr a přivedeme k varu – nevaříme. Sundáme z plotny a přidáme vyždímanou želatinu. Promícháme.

Připravenou směs vychladíme – rendlík s ovocným pyré dáme do studené vody a mícháme do vychlazení…

Vychlazenou ovocnou směs nalijeme na zchlazené cheesecaky a ozdobíme částí ovoce a např. půlkou sušenky a necháme chladit v lednici. Ideálně přes noc.

Druhý den můžeme dozdobit zbytkem ovoce, kousky sušenek a podáváme.

 

Poznámka: cheesecake je možné udělat i jako dort do jedné formy - průměr 21cm.

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit