Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek

Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4306 kcal
Bílkoviny 337 g
Cukr 315 g
Tuky 181 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dezert, který můžete udělat den předem. Hotový je raz dva, stačí udělat místo v lednici. 

Suroviny

rostlinný olej
neutrální, na vymazání formy
250 g
karamelové sušenky lotus rozmixované
máslo 100 g
rozpuštěné a mírně zchladlé
Na náplň
želatina 3
mletá
krémový sýr 700 g
čerstvý, např. lučina, philadephia…, o pokojové teplotě
jogurt 450 g
řeckého typu
krupicový cukr 85 g
citronová štáva 2 ČL
citronová kůra 2 ČL
strouhaná
vanilkový lusk 1 ks
vyškrábnutá dřeň, lze nahradit 1 lžičkou vanilkového extraktu
Na sirup a dokončení
500 ml
šťáva z granátových jablek obchody zdravé výživy nebo arabské obchody
krupicový cukr 120 g
kukuřičný sirup 2 PL
světlý, lze koupit ve zdravé výživě
1 hrst
jadérka z granatových jablek na ozdobení

1 Dno a stěny dortové formy o průměru 20cm potřete tence olejem a vyložte pečicím papírem. Zbylé přísady na sušenkový základ dejte do mísy a pomocí prstů zpracujte na drobenku. Upěchujte je ve stejnoměrné vrstvě na dno formy. Dobře vám poslouží například rovné dno nějaké silnostěnné sklenice. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte na hodinu chladit. V chladničce uchováte 1 den.

2 Na náplň dejte do ohnivzdorné misky želatinu a 1,5 lžíce studené vody. Nechte 5–10 minut nabobtnat. Prošlehejte čerstvý smetanový sýr, jogurt, cukr, citronovou kůru a šťávu a vanilku dohladka.

3 Do kastrůlku nalijte asi 1cm vody, na kastrůlek postavte misku se želatinou a zahřívejte zhruba 2 minuty, až se rozpustí. Sejměte a za stálého šlehání ji vmíchejte do náplně.

4 Nalijte na připravený sušenkový zá- klad a párkrát bouchněte, abyste vypudili všechny bublinky. Uhlaďte povrch náplně, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do chladničky nejméně na 6 hodin ztuhnout. (Lze připravit až 2 dny předem a uchovat zakryté v chladu.)

5 Na sirup dejte do rendlíku šťávu z granátových jablek, cukr a kukuřičný sirup do rendlíku a za občasného míchání vařte cca 35–40 minut, až zhoustne a jeho množství je zhruba půl hrnku (125ml). Nechte vychladnout. (Lze připravit až 5 dní předem.) Před podáváním ho mírně zahřejte.

6 Cheesecake nakrájejte na dílky nožem namáčeným v horké vodě, pokapejte připraveným sirupem a ozdobte granátovými zrnky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit