Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek
Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek

4.1/5 Počet hodnocení: 49
Do 30 minut Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4474 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 447 g
Tuky 212 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek je naprosto fantastický dezert, který můžete udělat den předem. Hotový je raz dva, stačí udělat místo v lednici. Až recept na tento nepečený cheesecake vyzkoušíte, dát nám zapravdu.

Suroviny

rostlinný olej
neutrální, na vymazání formy
sušenky 250 g
karamelové sušenky Lotus, rozmixované
máslo 100 g
rozpuštěné a mírně zchladlé
Na náplň
mletá
čerstvý (např. Lučina, Philadephia), o pokojové teplotě
strouhaná
vyškrábnutá dřeň, lze nahradit 1 lžičkou vanilkového extraktu
Na sirup a dokončení
jablečná šťáva 500 ml
šťáva z granátových jablek – nabízejí obchody zdravé výživy nebo arabské obchody
kukuřičný sirup 2 PL
světlý, lze koupit ve zdravé výživě
vyloupaná jadérka, na ozdobení

Postup

1

Dno a stěny dortové formy o průměru 20 cm potřete tence olejem a vyložte pečicím papírem.

2

Zbylé přísady na sušenkový základ dejte do mísy a pomocí prstů zpracujte na drobenku. Upěchujte je ve stejnoměrné vrstvě na dno formy. Dobře vám poslouží například rovné dno nějaké silnostěnné sklenice. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte na hodinu chladit. V chladničce uchováte 1 den.

3

Na náplň dejte do ohnivzdorné misky želatinu a 1,5 lžíce studené vody. Nechte 5–10 minut nabobtnat. Prošlehejte čerstvý smetanový sýr, jogurt, cukr, citronovou kůru a šťávu a vanilku dohladka.

4

Do kastrůlku nalijte asi 1cm vody, na kastrůlek postavte misku se želatinou a zahřívejte zhruba 2 minuty, až se rozpustí. Sejměte a za stálého šlehání ji vmíchejte do náplně.

5

Nalijte na připravený sušenkový základ a párkrát bouchněte, abyste vypudili všechny bublinky. Uhlaďte povrch náplně, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do chladničky nejméně na 6 hodin ztuhnout. (Lze připravit až 2 dny předem a uchovat zakryté v chladu.)

6

Na sirup dejte do rendlíku šťávu z granátových jablek, cukr a kukuřičný sirup a za občasného míchání vařte cca 35–40 minut, až zhoustne a jeho množství je zhruba půl hrnku (125 ml). Nechte vychladnout. (Lze připravit až 5 dní předem.) Před podáváním ho mírně zahřejte.

7

Cheesecake nakrájejte na dílky nožem namáčeným v horké vodě, pokapejte připraveným sirupem a ozdobte granátovými zrnky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...