Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek je naprosto fantastický dezert, který můžete udělat den předem. Hotový je raz dva, stačí udělat místo v lednici. Až recept na tento nepečený cheesecake vyzkoušíte, dát nám zapravdu.
Suroviny
Postup
Dno a stěny dortové formy o průměru 20 cm potřete tence olejem a vyložte pečicím papírem.
Zbylé přísady na sušenkový základ dejte do mísy a pomocí prstů zpracujte na drobenku. Upěchujte je ve stejnoměrné vrstvě na dno formy. Dobře vám poslouží například rovné dno nějaké silnostěnné sklenice. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte na hodinu chladit. V chladničce uchováte 1 den.
Na náplň dejte do ohnivzdorné misky želatinu a 1,5 lžíce studené vody. Nechte 5–10 minut nabobtnat. Prošlehejte čerstvý smetanový sýr, jogurt, cukr, citronovou kůru a šťávu a vanilku dohladka.
Do kastrůlku nalijte asi 1cm vody, na kastrůlek postavte misku se želatinou a zahřívejte zhruba 2 minuty, až se rozpustí. Sejměte a za stálého šlehání ji vmíchejte do náplně.
Nalijte na připravený sušenkový základ a párkrát bouchněte, abyste vypudili všechny bublinky. Uhlaďte povrch náplně, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do chladničky nejméně na 6 hodin ztuhnout. (Lze připravit až 2 dny předem a uchovat zakryté v chladu.)
Na sirup dejte do rendlíku šťávu z granátových jablek, cukr a kukuřičný sirup a za občasného míchání vařte cca 35–40 minut, až zhoustne a jeho množství je zhruba půl hrnku (125 ml). Nechte vychladnout. (Lze připravit až 5 dní předem.) Před podáváním ho mírně zahřejte.
Cheesecake nakrájejte na dílky nožem namáčeným v horké vodě, pokapejte připraveným sirupem a ozdobte granátovými zrnky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Báječné nepečené cheesecaky: Připravte si malinový, cappuccino nebo Barbie(14 receptů )
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů )
- Báječné nepečené cheesecaky(14 receptů )