0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek

Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek

3.6 / 5. Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4474 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 447 g
Tuky 212 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert, který můžete udělat den předem. Hotový je raz dva, stačí udělat místo v lednici. 

Suroviny

rostlinný olej
neutrální, na vymazání formy
sušenky 250 g
karamelové sušenky Lotus, rozmixované
máslo 100 g
rozpuštěné a mírně zchladlé
Na náplň
želatina 0.75 bal
mletá
krémový sýr 700 g
čerstvý (např. lučina, philadephia…), o pokojové teplotě
jogurt řeckého typu 450 g
krupicový cukr 85 g
citronová štáva 2 ČL
citronová kůra 2 ČL
strouhaná
vanilkový lusk 0.5 ks
vyškrábnutá dřeň, lze nahradit 1 lžičkou vanilkového extraktu
Na sirup a dokončení
jablečná šťáva 500 ml
šťáva z granátových jablek – nabízejí obchody zdravé výživy nebo arabské obchody
krupicový cukr 120 g
kukuřičný sirup 2 PL
světlý, lze koupit ve zdravé výživě
granátové jablko 1 hrst
vyloupaná jadérka, na ozdobení

1 Dno a stěny dortové formy o průměru 20cm potřete tence olejem a vyložte pečicím papírem. Zbylé přísady na sušenkový základ dejte do mísy a pomocí prstů zpracujte na drobenku. Upěchujte je ve stejnoměrné vrstvě na dno formy. Dobře vám poslouží například rovné dno nějaké silnostěnné sklenice. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte na hodinu chladit. V chladničce uchováte 1 den.

2 Na náplň dejte do ohnivzdorné misky želatinu a 1,5 lžíce studené vody. Nechte 5–10 minut nabobtnat. Prošlehejte čerstvý smetanový sýr, jogurt, cukr, citronovou kůru a šťávu a vanilku dohladka.

3 Do kastrůlku nalijte asi 1cm vody, na kastrůlek postavte misku se želatinou a zahřívejte zhruba 2 minuty, až se rozpustí. Sejměte a za stálého šlehání ji vmíchejte do náplně.

4 Nalijte na připravený sušenkový zá- klad a párkrát bouchněte, abyste vypudili všechny bublinky. Uhlaďte povrch náplně, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do chladničky nejméně na 6 hodin ztuhnout. (Lze připravit až 2 dny předem a uchovat zakryté v chladu.)

5 Na sirup dejte do rendlíku šťávu z granátových jablek, cukr a kukuřičný sirup do rendlíku a za občasného míchání vařte cca 35–40 minut, až zhoustne a jeho množství je zhruba půl hrnku (125ml). Nechte vychladnout. (Lze připravit až 5 dní předem.) Před podáváním ho mírně zahřejte.

6 Cheesecake nakrájejte na dílky nožem namáčeným v horké vodě, pokapejte připraveným sirupem a ozdobte granátovými zrnky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit