Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek

Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek

4.2/5 Počet hodnocení: 44
Více než hodinu Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4474 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 447 g
Tuky 212 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert, který můžete udělat den předem. Hotový je raz dva, stačí udělat místo v lednici. 

Suroviny

rostlinný olej
neutrální, na vymazání formy
sušenky 250 g
karamelové sušenky Lotus, rozmixované
máslo 100 g
rozpuštěné a mírně zchladlé
Na náplň
mletá
čerstvý (např. lučina, philadephia…), o pokojové teplotě
strouhaná
vyškrábnutá dřeň, lze nahradit 1 lžičkou vanilkového extraktu
Na sirup a dokončení
jablečná šťáva 500 ml
šťáva z granátových jablek – nabízejí obchody zdravé výživy nebo arabské obchody
kukuřičný sirup 2 PL
světlý, lze koupit ve zdravé výživě
vyloupaná jadérka, na ozdobení

Postup

1

Dno a stěny dortové formy o průměru 20cm potřete tence olejem a vyložte pečicím papírem.

2

Zbylé přísady na sušenkový základ dejte do mísy a pomocí prstů zpracujte na drobenku. Upěchujte je ve stejnoměrné vrstvě na dno formy. Dobře vám poslouží například rovné dno nějaké silnostěnné sklenice. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte na hodinu chladit. V chladničce uchováte 1 den.

3

Na náplň dejte do ohnivzdorné misky želatinu a 1,5 lžíce studené vody. Nechte 5–10 minut nabobtnat. Prošlehejte čerstvý smetanový sýr, jogurt, cukr, citronovou kůru a šťávu a vanilku dohladka.

4

Do kastrůlku nalijte asi 1cm vody, na kastrůlek postavte misku se želatinou a zahřívejte zhruba 2 minuty, až se rozpustí. Sejměte a za stálého šlehání ji vmíchejte do náplně.

5

Nalijte na připravený sušenkový zá- klad a párkrát bouchněte, abyste vypudili všechny bublinky. Uhlaďte povrch náplně, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do chladničky nejméně na 6 hodin ztuhnout. (Lze připravit až 2 dny předem a uchovat zakryté v chladu.)

6

Na sirup dejte do rendlíku šťávu z granátových jablek, cukr a kukuřičný sirup do rendlíku a za občasného míchání vařte cca 35–40 minut, až zhoustne a jeho množství je zhruba půl hrnku (125ml). Nechte vychladnout. (Lze připravit až 5 dní předem.) Před podáváním ho mírně zahřejte.

7

Cheesecake nakrájejte na dílky nožem namáčeným v horké vodě, pokapejte připraveným sirupem a ozdobte granátovými zrnky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč