Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek

Dezert, který můžete udělat den předem. Hotový je raz dva, stačí udělat místo v lednici. 

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 1 dort
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení: 6 hodin
P
Dort

Ingredience

    • neutrální rostlinný olej na vymazání formy
    • 250g karamelových sušenek Lotus, rozmixovaných
    • 100g másla, rozpuštěného a mírně zchladlého

    NA NÁPLŇ

    • 3/4 sáčku mleté želatiny
    • 700g čerstvého smetanového sýra (lučina, philadelphia), o pokojové teplotě
    • 450g jogurtu řeckého typu
    • 85g krupicového cukru
    • 2 lžičky citronové šťávy a 2 lžičky strouhané citronové kůry
    • vyškrábnutá dřeň z 1/2 vanilkového lusku nebo 1 lžička vanilkového extraktu

    NA SIRUP A DOKONČENÍ

    • 500ml šťávy z granátových jablek (koupíte ji např. v prodejnách zdravé výživy nebo arabských obchodech)
    • 120g krupicového cukru
    • 2 lžíce světlého kukuřičného sirupu (koupíte ve zdravé výživě)
    • hrst jadérek z granátového jablka na ozdobení 

Příprava jídla

1 Dno a stěny dortové formy o průměru 20cm potřete tence olejem a vyložte pečicím papírem. Zbylé přísady na sušenkový základ dejte do mísy a pomocí prstů zpracujte na drobenku. Upěchujte je ve stejnoměrné vrstvě na dno formy. Dobře vám poslouží například rovné dno nějaké silnostěnné sklenice. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte na hodinu chladit. V chladničce uchováte 1 den.

2 Na náplň dejte do ohnivzdorné misky želatinu a 1,5 lžíce studené vody. Nechte 5–10 minut nabobtnat. Prošlehejte čerstvý smetanový sýr, jogurt, cukr, citronovou kůru a šťávu a vanilku dohladka.

3 Do kastrůlku nalijte asi 1cm vody, na kastrůlek postavte misku se želatinou a zahřívejte zhruba 2 minuty, až se rozpustí. Sejměte a za stálého šlehání ji vmíchejte do náplně.

4 Nalijte na připravený sušenkový zá- klad a párkrát bouchněte, abyste vypudili všechny bublinky. Uhlaďte povrch náplně, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do chladničky nejméně na 6 hodin ztuhnout. (Lze připravit až 2 dny předem a uchovat zakryté v chladu.)

5 Na sirup dejte do rendlíku šťávu z granátových jablek, cukr a kukuřičný sirup do rendlíku a za občasného míchání vařte cca 35–40 minut, až zhoustne a jeho množství je zhruba půl hrnku (125ml). Nechte vychladnout. (Lze připravit až 5 dní předem.) Před podáváním ho mírně zahřejte.

6 Cheesecake nakrájejte na dílky nožem namáčeným v horké vodě, pokapejte připraveným sirupem a ozdobte granátovými zrnky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krevetový koktejl s křenovým krémem

Pórková polévka s petrželkou a krutony

Mořský vlk s nádivkou s brusinkami a mandlemi

Salát z kapustiček & jablek a celerová kaše

Barevné a svěží stědrovečerní menu

Dezert za patnáct minut aneb Víkendové řešení nečekaných návštěv

Báječné nepečené cheesecaky

REKLAMA

Přidat komentář