Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek

Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek

3.5 / 5. Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4474 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 447 g
Tuky 212 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert, který můžete udělat den předem. Hotový je raz dva, stačí udělat místo v lednici. 

Suroviny

rostlinný olej
neutrální, na vymazání formy
sušenky 250 g
karamelové sušenky Lotus, rozmixované
máslo 100 g
rozpuštěné a mírně zchladlé
Na náplň
želatina 0.75 bal
mletá
krémový sýr 700 g
čerstvý (např. lučina, philadephia…), o pokojové teplotě
jogurt řeckého typu 450 g
krupicový cukr 85 g
citronová štáva 2 ČL
citronová kůra 2 ČL
strouhaná
vanilkový lusk 0.5 ks
vyškrábnutá dřeň, lze nahradit 1 lžičkou vanilkového extraktu
Na sirup a dokončení
jablečná šťáva 500 ml
šťáva z granátových jablek – nabízejí obchody zdravé výživy nebo arabské obchody
krupicový cukr 120 g
kukuřičný sirup 2 PL
světlý, lze koupit ve zdravé výživě
granátové jablko 1 hrst
vyloupaná jadérka, na ozdobení

1 Dno a stěny dortové formy o průměru 20cm potřete tence olejem a vyložte pečicím papírem. Zbylé přísady na sušenkový základ dejte do mísy a pomocí prstů zpracujte na drobenku. Upěchujte je ve stejnoměrné vrstvě na dno formy. Dobře vám poslouží například rovné dno nějaké silnostěnné sklenice. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte na hodinu chladit. V chladničce uchováte 1 den.

2 Na náplň dejte do ohnivzdorné misky želatinu a 1,5 lžíce studené vody. Nechte 5–10 minut nabobtnat. Prošlehejte čerstvý smetanový sýr, jogurt, cukr, citronovou kůru a šťávu a vanilku dohladka.

3 Do kastrůlku nalijte asi 1cm vody, na kastrůlek postavte misku se želatinou a zahřívejte zhruba 2 minuty, až se rozpustí. Sejměte a za stálého šlehání ji vmíchejte do náplně.

4 Nalijte na připravený sušenkový zá- klad a párkrát bouchněte, abyste vypudili všechny bublinky. Uhlaďte povrch náplně, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do chladničky nejméně na 6 hodin ztuhnout. (Lze připravit až 2 dny předem a uchovat zakryté v chladu.)

5 Na sirup dejte do rendlíku šťávu z granátových jablek, cukr a kukuřičný sirup do rendlíku a za občasného míchání vařte cca 35–40 minut, až zhoustne a jeho množství je zhruba půl hrnku (125ml). Nechte vychladnout. (Lze připravit až 5 dní předem.) Před podáváním ho mírně zahřejte.

6 Cheesecake nakrájejte na dílky nožem namáčeným v horké vodě, pokapejte připraveným sirupem a ozdobte granátovými zrnky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit