Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Noky s karamelizovaným česnekem, špenátem a ricottou

Špenát bleskově vylepší všední večeře, a navíc prospěje vašemu zdraví.

Vydání: 2017/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Vaření 0:35
Těstoviny

Ingredience

    • 1 palice česneku
    • 185 ml extra panenského olivového oleje
    • 1 balení čerstvého špenátu, nasekaného + další k podávání
    • 40 g pecorina nebo parmazánu, nastrouhaného + další k podáváni
    • sůl a čerstvě mletý pepř 
    • 500 g bramborových noků 
    • 25 g másla
    • 1 lžíce bílého vinného octa 
    • 240 g ricotty, rozdrobené

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C. Česnek položte na čtverec alobalu, polijte lžící oleje a zabalte. Takto připravený česnek položte na plech a pečte 30 minut, nebo dokud není úplně měkký. Měkké stroužky česneku vyloupejte ze slupek, vhoďte do food processoru a rozmixujte dohladka spolu se špenátem, pecorinem a 125 ml oleje. Připravenou pastu osolte a opepřete a znovu promíchejte. Odložte stranou.

2 Noky uvařte podle návodu na obalu. Slijte a uchovejte 80 ml tekutiny, ve které se noky vařily.

3 V pánvi zahřejte zbývají olej a máslo. Přidejte noky a opékejte je ze všech stran dozlatova. Bude to trvat asi 4–5 minut. Pak přidejte ocet, tekutinu zbylou po vaření a špenátovou omáčku a promíchejte.

4 Noky rozdělte na talíře, posypte ricottou a ozdobte strouhaným pecorinem a listy špenátu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Starosvětská polévka se salátem a okurkou

Pečené kuře se salátkem

Kuskusový salát s treskou

Masové koule zapečené s pestem a mozzarellou

Jedeme na zelenou

REKLAMA

Přidat komentář