Špenát bleskově vylepší všední večeře, a navíc prospěje vašemu zdraví. Noky s karamelizovaným česnekem, špenátem a ricottou jsou rychlou večeří, kterou zvládnou i začátečníci a to i v časovém presu. Nenáročný recept s neodolatelnou chutí.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220 °C. Česnek položte na čtverec alobalu, polijte lžící oleje a zabalte. Takto připravený česnek položte na plech a pečte 30 minut, nebo dokud není úplně měkký.
Měkké stroužky česneku vyloupejte ze slupek, vhoďte do food processoru a rozmixujte dohladka spolu se špenátem, pecorinem a 125 ml oleje. Připravenou pastu osolte a opepřete a znovu promíchejte. Odložte stranou.
Noky uvařte podle návodu na obalu. Slijte a uchovejte 80 ml tekutiny, ve které se noky vařily.
V pánvi zahřejte zbývají olej a máslo. Přidejte noky a opékejte je ze všech stran dozlatova. Bude to trvat asi 4–5 minut. Pak přidejte ocet, tekutinu zbylou po vaření a špenátovou omáčku a promíchejte.
Noky rozdělte na talíře, posypte ricottou a ozdobte strouhaným pecorinem a listy špenátu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Noky: malé kousky těsta, které dokážou velké věci! Od zavářky do polévky až po hlavní chod(61 receptů )
- Jedeme na zelenou(42 receptů )