Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Noky s karamelizovaným česnekem, špenátem a ricottou
Noky s karamelizovaným česnekem, špenátem a ricottou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Noky s karamelizovaným česnekem, špenátem a ricottou

4.8/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3096 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 215 g
Tuky 222 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špenát bleskově vylepší všední večeře, a navíc prospěje vašemu zdraví.

Suroviny

celá palice
olivový olej extra panenský 185 ml
čerstvý, nasekaný + další k podávání
nastrouhaný, lze i parmazán, nastrouhaný + navíc k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
gnocchi bramborové 500 g
vinný ocet bílý 1 PL
ricotta 240 g
rozdrobená

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Česnek položte na čtverec alobalu, polijte lžící oleje a zabalte. Takto připravený česnek položte na plech a pečte 30 minut, nebo dokud není úplně měkký.

2

Měkké stroužky česneku vyloupejte ze slupek, vhoďte do food processoru a rozmixujte dohladka spolu se špenátem, pecorinem a 125 ml oleje. Připravenou pastu osolte a opepřete a znovu promíchejte. Odložte stranou.

3

Noky uvařte podle návodu na obalu. Slijte a uchovejte 80 ml tekutiny, ve které se noky vařily.

4

V pánvi zahřejte zbývají olej a máslo. Přidejte noky a opékejte je ze všech stran dozlatova. Bude to trvat asi 4–5 minut. Pak přidejte ocet, tekutinu zbylou po vaření a špenátovou omáčku a promíchejte.

5

Noky rozdělte na talíře, posypte ricottou a ozdobte strouhaným pecorinem a listy špenátu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč