Noky s karamelizovaným česnekem, špenátem a ricottou

Noky s karamelizovaným česnekem, špenátem a ricottou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3096 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 215 g
Tuky 222 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špenát bleskově vylepší všední večeře, a navíc prospěje vašemu zdraví.

Související recepty

Suroviny

česnek 1 ks
celá palice
olivový olej extra panenský 185 ml
špenát 1 bal
čerstvý, nasekaný + další k podávání
sýr pecorino 40 g
nastrouhaný, lze i parmazán, nastrouhaný + navíc k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
gnocchi bramborové 500 g
máslo 25 g
vinný ocet bílý 1 PL
ricotta 240 g
rozdrobená

1 Troubu předehřejte na 220°C. Česnek položte na čtverec alobalu, polijte lžící oleje a zabalte. Takto připravený česnek položte na plech a pečte 30 minut, nebo dokud není úplně měkký. Měkké stroužky česneku vyloupejte ze slupek, vhoďte do food processoru a rozmixujte dohladka spolu se špenátem, pecorinem a 125 ml oleje. Připravenou pastu osolte a opepřete a znovu promíchejte. Odložte stranou.

2 Noky uvařte podle návodu na obalu. Slijte a uchovejte 80 ml tekutiny, ve které se noky vařily.

3 V pánvi zahřejte zbývají olej a máslo. Přidejte noky a opékejte je ze všech stran dozlatova. Bude to trvat asi 4–5 minut. Pak přidejte ocet, tekutinu zbylou po vaření a špenátovou omáčku a promíchejte.

4 Noky rozdělte na talíře, posypte ricottou a ozdobte strouhaným pecorinem a listy špenátu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit