0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Noky s karamelizovaným česnekem, špenátem a ricottou

Noky s karamelizovaným česnekem, špenátem a ricottou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Noky s karamelizovaným česnekem, špenátem a ricottou

4.8 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3096 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 215 g
Tuky 222 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špenát bleskově vylepší všední večeře, a navíc prospěje vašemu zdraví.

Suroviny

česnek 1 ks
celá palice
olivový olej extra panenský 185 ml
špenát 1 bal
čerstvý, nasekaný + další k podávání
sýr pecorino 40 g
nastrouhaný, lze i parmazán, nastrouhaný + navíc k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
gnocchi bramborové 500 g
máslo 25 g
vinný ocet bílý 1 PL
ricotta 240 g
rozdrobená

1 Troubu předehřejte na 220°C. Česnek položte na čtverec alobalu, polijte lžící oleje a zabalte. Takto připravený česnek položte na plech a pečte 30 minut, nebo dokud není úplně měkký. Měkké stroužky česneku vyloupejte ze slupek, vhoďte do food processoru a rozmixujte dohladka spolu se špenátem, pecorinem a 125 ml oleje. Připravenou pastu osolte a opepřete a znovu promíchejte. Odložte stranou.

2 Noky uvařte podle návodu na obalu. Slijte a uchovejte 80 ml tekutiny, ve které se noky vařily.

3 V pánvi zahřejte zbývají olej a máslo. Přidejte noky a opékejte je ze všech stran dozlatova. Bude to trvat asi 4–5 minut. Pak přidejte ocet, tekutinu zbylou po vaření a špenátovou omáčku a promíchejte.

4 Noky rozdělte na talíře, posypte ricottou a ozdobte strouhaným pecorinem a listy špenátu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit