0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Masové koule zapečené s pestem a mozzarellou

Masové koule zapečené s pestem a mozzarellou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové koule zapečené s pestem a mozzarellou

2.9/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2472 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 179 g
Tuky 116 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masové koule patří mezi nejoblíbenější jídla malých i velkých. Podávejte je s křupavým pečivem, s těstovinami nebo s noky. Co zbude, zapečte druhý den do baget!

Suroviny

vejce 1 ks
strouhanka ¾ hrnku
čerstvá
bazalkové pesto ¼ hrnku
+ na ozdobení
česnek 4 stroužky
nadrobno
oregano 1 svazek
lístky
olivový olej 1 PL
cibule červená 1 ks
najemno
rajčatová passata - pyré 700 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
na plátky
bazalka
lístky na ozdobu

1 Troubu rozehřejte na 200°C. V míse promíchejte mleté maso, vejce, strouhanku, pesto a 1/4 česneku. Nahrubo nasekejte polovinu svazku oregana a přidejte do mísy. Promíchejte. Z masové směsi vytvarujte kuličky o průměru zhruba 5cm.

2 V pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej, vložte masové koule a na středním plameni je opékejte a průběžně otáčejte tak, aby byly opečené ze všech stran. Vyndejte je z pánve a odložte stranou. Do uvolněné pánve vsypte cibuli a zbývající česnek a opékejte 2 minuty, dokud obojí nezměkne a nezesklovatí. Přilijte passatu, osolte a opepřete a přiveďte k varu. Vraťte do pánve kuličky, poklaďte je plátky mozzarelly a posypte zbylým oreganem.

3 Zapékejte v předehřáté troubě 15–20 minut, dokud nebude sýr bublat. Podávejte ozdobené pestem a bazalkovými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč