0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Masové koule zapečené s pestem a mozzarellou

Masové koule zapečené s pestem a mozzarellou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové koule zapečené s pestem a mozzarellou

2.8 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2472 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 179 g
Tuky 116 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masové koule patří mezi nejoblíbenější jídla malých i velkých. Podávejte je s křupavým pečivem, s těstovinami nebo s noky. Co zbude, zapečte druhý den do baget!

Suroviny

hovězí maso mleté 500 g
vejce 1 ks
strouhanka 0.75 hrnku
čerstvá
bazalkové pesto 0.25 hrnku
+ na ozdobení
česnek 4 stroužky
nadrobno
oregano 1 svazek
lístky
olivový olej 1 PL
cibule červená 1 ks
najemno
rajčatová passata - pyré 700 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
mozzarella 100 g
na plátky
bazalka
lístky na ozdobu

1 Troubu rozehřejte na 200°C. V míse promíchejte mleté maso, vejce, strouhanku, pesto a 1/4 česneku. Nahrubo nasekejte polovinu svazku oregana a přidejte do mísy. Promíchejte. Z masové směsi vytvarujte kuličky o průměru zhruba 5cm.

2 V pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej, vložte masové koule a na středním plameni je opékejte a průběžně otáčejte tak, aby byly opečené ze všech stran. Vyndejte je z pánve a odložte stranou. Do uvolněné pánve vsypte cibuli a zbývající česnek a opékejte 2 minuty, dokud obojí nezměkne a nezesklovatí. Přilijte passatu, osolte a opepřete a přiveďte k varu. Vraťte do pánve kuličky, poklaďte je plátky mozzarelly a posypte zbylým oreganem.

3 Zapékejte v předehřáté troubě 15–20 minut, dokud nebude sýr bublat. Podávejte ozdobené pestem a bazalkovými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit