Starosvětská polévka se salátem a okurkou

Starosvětská polévka se salátem a okurkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1301 kcal
Bílkoviny 29 g
Cukr 132 g
Tuky 62 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Skvělá a svěží polévka uvařená z netradičních surovin. V misce se totiž sejde skoro všechno, co byste normálně dali do salátu. Okurka a salát přitom s vývarem krásně fungují!

Suroviny

máslo 75 g
brambory 400 g
oloupané a nakrájené na kostičky
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená nadrobno, včetně zelených částí
hlávkový salát 1 ks
malý, může se použít i ledový, omytý, osušený a nakrájený na proužky
okurka 1 ks
středně velká, salátová či polní, nakrájená, trocha tenkých plátků navíc k podávání
vývar kuřecí 1 l
lze i zeleninový
sůl
pepř
čerstvě mletý
bylinky
čerstvé, např.pažitka, k podávání

1 Ve větším rendlíku opatrně rozehřejte na mírném ohni máslo, vsypte brambory, jarní cibulky, salát a okurku. Důkladně promíchejte. Přiklopte a na velmi mírném ohni duste 10 minut. Pak zalijte většinou vývaru, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Potom zmírněte oheň, přiklopte a zvolna vařte 10–20 minut, nebo než brambory změknou.

2 Polévku nechte trochu zchladnout a rozmixujte ji. Podle chuti ji dosolte a dopepřete, prohřejte a případně podle potřeby nařeďte vývarem.

3 Podávejte ozdobenou tenkými podélnými plátky okurky a pažit- kou či jinými bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit