0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Starosvětská polévka se salátem a okurkou

Starosvětská polévka se salátem a okurkou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1301 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 132 g
Tuky 62 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá a svěží polévka uvařená z netradičních surovin. V misce se totiž sejde skoro všechno, co byste normálně dali do salátu. Okurka a salát přitom s vývarem krásně fungují!

Suroviny

máslo 75 g
brambory 400 g
oloupané a nakrájené na kostičky
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená nadrobno, včetně zelených částí
hlávkový salát 1 ks
malý, může se použít i ledový, omytý, osušený a nakrájený na proužky
okurka 1 ks
středně velká, salátová či polní, nakrájená, trocha tenkých plátků navíc k podávání
vývar kuřecí 1 l
lze i zeleninový
sůl
pepř
čerstvě mletý
bylinky
čerstvé, např.pažitka, k podávání

1 Ve větším rendlíku opatrně rozehřejte na mírném ohni máslo, vsypte brambory, jarní cibulky, salát a okurku. Důkladně promíchejte. Přiklopte a na velmi mírném ohni duste 10 minut. Pak zalijte většinou vývaru, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Potom zmírněte oheň, přiklopte a zvolna vařte 10–20 minut, nebo než brambory změknou.

2 Polévku nechte trochu zchladnout a rozmixujte ji. Podle chuti ji dosolte a dopepřete, prohřejte a případně podle potřeby nařeďte vývarem.

3 Podávejte ozdobenou tenkými podélnými plátky okurky a pažit- kou či jinými bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit