Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Starosvětská polévka se salátem a okurkou

Starosvětská polévka se salátem a okurkou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1301 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 132 g
Tuky 62 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá a svěží polévka uvařená z netradičních surovin. V misce se totiž sejde skoro všechno, co byste normálně dali do salátu. Okurka a salát přitom s vývarem krásně fungují!

Suroviny

oloupané a nakrájené na kostičky
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená nadrobno, včetně zelených částí
hlávkový salát 1 ks
malý, může se použít i ledový, omytý, osušený a nakrájený na proužky
středně velká, salátová či polní, nakrájená, trocha tenkých plátků navíc k podávání
vývar kuřecí 1 l
lze i zeleninový
sůl
pepř
čerstvě mletý
bylinky
čerstvé, např.pažitka, k podávání

Postup

1

Ve větším rendlíku opatrně rozehřejte na mírném ohni máslo, vsypte brambory, jarní cibulky, salát a okurku. Důkladně promíchejte. Přiklopte a na velmi mírném ohni duste 10 minut. Pak zalijte většinou vývaru, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Potom zmírněte oheň, přiklopte a zvolna vařte 10-20 minut, nebo než brambory změknou.

2

Polévku nechte trochu zchladnout a rozmixujte ji. Podle chuti ji dosolte a dopepřete, prohřejte a případně podle potřeby nařeďte vývarem.

3

Podávejte ozdobenou tenkými podélnými plátky okurky a pažit- kou či jinými bylinkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín