Skvělá a svěží polévka uvařená z netradičních surovin. V misce se totiž sejde skoro všechno, co byste normálně dali do salátu. Okurka a salát přitom s vývarem krásně fungují!
Suroviny
Postup
Ve větším rendlíku opatrně rozehřejte na mírném ohni máslo, vsypte brambory, jarní cibulky, salát a okurku. Důkladně promíchejte. Přiklopte a na velmi mírném ohni duste 10 minut. Pak zalijte většinou vývaru, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Potom zmírněte oheň, přiklopte a zvolna vařte 10-20 minut, nebo než brambory změknou.
Polévku nechte trochu zchladnout a rozmixujte ji. Podle chuti ji dosolte a dopepřete, prohřejte a případně podle potřeby nařeďte vývarem.
Podávejte ozdobenou tenkými podélnými plátky okurky a pažit- kou či jinými bylinkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jedeme na zelenou(42 receptů )
- Osvěžující, čerstvá a šťavnatá salátová okurka v tradičních i nevšedních receptech(33 receptů )