0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené kuře se salátkem

Pečené kuře se salátkem

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1784 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 49 g
Tuky 138 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá večeře s asijským šmrncem potěší každého milovníka exotických chutí.

Suroviny

česnek 2 stroužek
drcený
zázvor (čerstvý) 2 ČL
nastrouhaný
máslo 25 g
rozpuštěné, lehce zchladlé
limetová šťáva 60 ml
sójová omáčka 2 PL
sezamový olej 1 ČL
krupicový cukr 1 ČL
černý sezam k podávání
klínky k podávání
Na salát
dužina nakrájená na plátky
100 g
lusky hrášku cukrového, nakrájeného na šikmé nudličky
ředkvičky 3 ks
nakrájená na plátky
mrkev 1 ks
velká, nakrájená na tenké nudličky
pažitka 1 svazek
nakrájený na 4cm dlouhé sirky
rukola 150 g

1 V míse promíchejte česnek, zázvor, máslo, 2 lžíce limetové šťávy a 1 lžíci sójové omáčky. Přidejte kuře a důkladně ho v marinádě obalte (marinádu též můžete přelít do uzavíratelného sáčku a kuře marinovat v něm). Dejte na 20 minut odležet do lednice.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Kuřecí stehna vyjměte a rozložte do pekáčku nebo na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je zhruba hodinu a každých 15 minut potírejte zbylou marinádou. Pokud příliš rychle tmavnou, zakryjte je alobalem.

3 Mezitím připravte salát. V míse smíchejte avokádo a všechnu zeleninu. V malé misce promíchejte sezamový a arašídový olej, cukr, zbylé 2 lžíce limetové šťávy a lžíci sójové omáčky. Přelijte přes zeleninu a promíchejte. Podávejte s kuřetem, sypané sezamovými semínky a s klínky limety.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč