Pečené kuře se salátkem

Pečené kuře se salátkem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1784 kcal
Bílkoviny 83 g
Cukr 49 g
Tuky 138 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá večeře s asijským šmrncem potěší každého milovníka exotických chutí.

Suroviny

česnek 2 stroužek
drcený
zázvor (čerstvý) 2 ČL
nastrouhaný
máslo 25 g
rozpuštěné, lehce zchladlé
limetová šťáva 60 ml
sójová omáčka 2 PL
kuřecí stehna 4 ks
sezamový olej 1 ČL
arašídový olej 1 PL
krupicový cukr 1 ČL
černý sezam k podávání
limeta
klínky k podávání
Na salát
avokádo 1 ks
dužina nakrájená na plátky
100 g
lusky hrášku cukrového, nakrájeného na šikmé nudličky
ředkvičky 3 ks
nakrájená na plátky
mrkev 1 ks
velká, nakrájená na tenké nudličky
pažitka 1 svazek
nakrájený na 4cm dlouhé sirky
rukola 150 g

1 V míse promíchejte česnek, zázvor, máslo, 2 lžíce limetové šťávy a 1 lžíci sójové omáčky. Přidejte kuře a důkladně ho v marinádě obalte (marinádu též můžete přelít do uzavíratelného sáčku a kuře marinovat v něm). Dejte na 20 minut odležet do lednice.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Kuřecí stehna vyjměte a rozložte do pekáčku nebo na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je zhruba hodinu a každých 15 minut potírejte zbylou marinádou. Pokud příliš rychle tmavnou, zakryjte je alobalem.

3 Mezitím připravte salát. V míse smíchejte avokádo a všechnu zeleninu. V malé misce promíchejte sezamový a arašídový olej, cukr, zbylé 2 lžíce limetové šťávy a lžíci sójové omáčky. Přelijte přes zeleninu a promíchejte. Podávejte s kuřetem, sypané sezamovými semínky a s klínky limety.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit