Rychlá večeře s asijským šmrncem potěší každého milovníka exotických chutí.
Suroviny
1 V míse promíchejte česnek, zázvor, máslo, 2 lžíce limetové šťávy a 1 lžíci sójové omáčky. Přidejte kuře a důkladně ho v marinádě obalte (marinádu též můžete přelít do uzavíratelného sáčku a kuře marinovat v něm). Dejte na 20 minut odležet do lednice.
2 Troubu předehřejte na 180°C. Kuřecí stehna vyjměte a rozložte do pekáčku nebo na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je zhruba hodinu a každých 15 minut potírejte zbylou marinádou. Pokud příliš rychle tmavnou, zakryjte je alobalem.
3 Mezitím připravte salát. V míse smíchejte avokádo a všechnu zeleninu. V malé misce promíchejte sezamový a arašídový olej, cukr, zbylé 2 lžíce limetové šťávy a lžíci sójové omáčky. Přelijte přes zeleninu a promíchejte. Podávejte s kuřetem, sypané sezamovými semínky a s klínky limety.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jedeme na zelenou(42 receptů)