0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené kuře se salátkem

Pečené kuře se salátkem

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1784 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 49 g
Tuky 138 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá večeře s asijským šmrncem potěší každého milovníka exotických chutí.

Suroviny

česnek 2 stroužek
drcený
zázvor (čerstvý) 2 ČL
nastrouhaný
máslo 25 g
rozpuštěné, lehce zchladlé
limetová šťáva 60 ml
sójová omáčka 2 PL
kuřecí stehna 4 ks
sezamový olej 1 ČL
arašídový olej 1 PL
krupicový cukr 1 ČL
černý sezam k podávání
limeta
klínky k podávání
Na salát
avokádo 1 ks
dužina nakrájená na plátky
100 g
lusky hrášku cukrového, nakrájeného na šikmé nudličky
ředkvičky 3 ks
nakrájená na plátky
mrkev 1 ks
velká, nakrájená na tenké nudličky
pažitka 1 svazek
nakrájený na 4cm dlouhé sirky
rukola 150 g

1 V míse promíchejte česnek, zázvor, máslo, 2 lžíce limetové šťávy a 1 lžíci sójové omáčky. Přidejte kuře a důkladně ho v marinádě obalte (marinádu též můžete přelít do uzavíratelného sáčku a kuře marinovat v něm). Dejte na 20 minut odležet do lednice.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Kuřecí stehna vyjměte a rozložte do pekáčku nebo na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je zhruba hodinu a každých 15 minut potírejte zbylou marinádou. Pokud příliš rychle tmavnou, zakryjte je alobalem.

3 Mezitím připravte salát. V míse smíchejte avokádo a všechnu zeleninu. V malé misce promíchejte sezamový a arašídový olej, cukr, zbylé 2 lžíce limetové šťávy a lžíci sójové omáčky. Přelijte přes zeleninu a promíchejte. Podávejte s kuřetem, sypané sezamovými semínky a s klínky limety.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit