
Pečené kuře se salátkem
Rychlá večeře s asijským šmrncem potěší každého milovníka exotických chutí.
Ingredience
- 2 stroužky česneku, drcené
- 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
- 25 g másla, rozpuštěného a lehce zchladlého
- 60 ml limetové šťávy
- 2 lžíce sójové omáčky
- 4 kuřecí stehna
- 1/2 lžičky sezamového oleje
- 1 lžíce arašídového oleje
- 1/2 lžičky krupicového cukru
- černý sezam a klínky limety k podávání
- 1 avokádo, dužina nakrájená na plátky
- 100 g lusků cukrového hrášku, nakrájených na šikmé nudličky
- 3 ředkvičky, nakrájené na plátky
- 1 velká mrkev, nakrájená na tenké nudličky
- 1/2 svazku pažitky, nakrájené na 4 cm dlouhé sirky
- 150 g rukoly
NA SALÁT
Příprava jídla
1 V míse promíchejte česnek, zázvor, máslo, 2 lžíce limetové šťávy a 1 lžíci sójové omáčky. Přidejte kuře a důkladně ho v marinádě obalte (marinádu též můžete přelít do uzavíratelného sáčku a kuře marinovat v něm). Dejte na 20 minut odležet do lednice.
2 Troubu předehřejte na 180°C. Kuřecí stehna vyjměte a rozložte do pekáčku nebo na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je zhruba hodinu a každých 15 minut potírejte zbylou marinádou. Pokud příliš rychle tmavnou, zakryjte je alobalem.
3 Mezitím připravte salát. V míse smíchejte avokádo a všechnu zeleninu. V malé misce promíchejte sezamový a arašídový olej, cukr, zbylé 2 lžíce limetové šťávy a lžíci sójové omáčky. Přelijte přes zeleninu a promíchejte. Podávejte s kuřetem, sypané sezamovými semínky a s klínky limety.
Přidat komentář