Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4824 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 480 g
Tuky 282 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tímto dezertem ohromíte každou společnost. Obrácené jahodové koláčky chutnají nejlíp ihned po upečení.

Suroviny

jahody 800 g
chlazené nebo mražené a povolené
na poprášení pracovní plochy

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Zahřívejte v rendlíku za stálého míchání máslo, cukr, rozpůlené vanilkové lusky i vyškrabaná semínka a 3 lžíce vody. Po rozpuštění cukru přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty.

3

Stáhněte z ohně a lusky vyhoďte. Jahody (velké přepulte) rozdělte do osmi formiček o objemu 200 ml a o průměru 8–9 cm; měly by zaplnit formičky asi do 3/4. Jahody přelijte karamelem z rendlíku.

4

Těsto rozválejte na pomoučněném vále na plát silný 5 mm a vykrojte z něj 8 kol o průměru 9 cm.

5

Těstem zakryjte jahody ve formičce a pečte 20–25 minut dozlatova. Po upečení překlopte koláčky pomocí talíře a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Chutnat vám budou s neslazenou šlehačkou, mascarpone, zakysanou smetanou či se zmrzlinou a ozdobené lístky meduňky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Komentáře

22.06.2017 19:53

Dobrý den,prosím o radu.nevím kde najdu recepty uložené v mé kuchařce.děkuji

23.06.2017 15:42

Dobrý den, Jano, nahoře, ve stejné lište, kde je velký červený nápis Apetitonline.cz (a PŘEDPLATIT A OBCHOD) je i symbol lupy pro vyhledávání a silueta panáčka pro přihlášení. Když se pomocí panáčka přihlásíte, můžete na něj znovu kliknout a vyjede vám nabídka - můj účet, moje kuchařka, moje recepty a přidat recept :-)!
Pokud jste přihlášená, pak ji najdete i tady: http://www.apetitonline.cz/moje-kucharka

Hezký den, redakce Apetitu

20.06.2017 12:07

Dobrý den, prosím o radu, jahody pustily šťávu, karamel v troubě zůstal tekutý, takže o koláčcích nemohla být řeč, spíš jahodová omáčka s poklopem z listového těsta. Kde jsem udělala chybu?

21.06.2017 13:31

Dobrý den, Oli,
jak už jsem psala, nevím, jak moc se liší váš výsledek od fotografie, ale myslíme, že jste žádnou chybu neudělala. V tomto případě bude jahodový karamel vždy více či méně tekutý. Podle toho kolik jahody pustí tekutiny. My bychom jím asi koláčky polili a ihned je podávali se šlehačkou či zakysanou smetanou :-).

S pozdravem, redakce Apetitu

Apetit magazín