Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut na cca 7 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5633 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 431 g
Tuky 364 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Koláčky s pekanovými ořechy zmizely po focení rychlostí blesku. Je třeba ještě něco dodávat?

Suroviny

mouka pšeničná hladká 220 g
+ na vál
kypřicí prášek do pečiva 0.25 ČL
krupicový cukr 40 g
máslo 25 g
na kousky
mléko 70 ml
možná trochu více
žloutek 1 ks
velký
Na náplň
pekanové ořechy 300 g
lze nahradit vlašskými
vejce 4 ks
hnědý cukr 200 g
zlatý sirup 150 ml
podle toho, jak moc máte rádi sladké
sůl špetka
máslo 60 ml
rozpuštěné
vanilkový extrakt 1 ČL
1 Mouku, prášek do pečiva a krupicový cukr nasypte do nádoby robotu. Přidejte máslo a nechte zpracovat. Mléko prošlehejte se žloutkem a postupně ho přilévejte do robotu a zpracovávejte, aby vzniklo těsto. Vytvarujte z něj kouli, zabalte ji do plastové fólie a dejte na 30 minut do chladničky.

Zahřejte troubu na 200 °C. Těsto rozválejte na pomoučněném válu dotenka. Sedm formiček na miniquiche o průměru 10 cm s odnímatelným dnem vyplňte přiměřeně velkými kruhy z těsta a těsto do nich namačkejte. Na každé položte kousek papíru na pečení, posypte ho suchými nebo keramickými fazolemi, formičky postavte na plech a dejte na 10 minut do trouby. Pak plech s korpusy vyndejte z trouby, sejměte z nich papír a fazole. Teplotu v troubě snižte na 180 °C a pusťte se do náplně.

3
Dvě třetiny ořechů nahrubo nasekejte a nasypte je do předpečených korpusů. Prošlehejte vejce, přírodní cukr, zlatý sirup, sůl, máslo a vanilkový extrakt.

4 Rovnoměrně náplň rozdělte do korpusů, navrch naskládejte zbývající celé ořechy, vložte do trouby a pečte 30–35 minut. Vyjměte z trouby, nechte vychladnout a vyjměte z formiček.

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit