Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pekanové koláčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné na cca 7 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5633 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 431 g
Tuky 364 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláčky s pekanovými ořechy zmizely po focení rychlostí blesku. Je třeba ještě něco dodávat?

Související recepty

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva ¼ ČL
nakrájené na kousky
mléko 70 ml
možná trochu více
velký
Na náplň
pekanové ořechy 300 g
lze nahradit vlašskými
vejce 4 ks
hnědý cukr 200 g
zlatý sirup 150 ml
i více, podle toho, jak moc máte rádi sladké
sůl špetka
máslo 60 ml
rozpuštěné
vanilkový extrakt 1 ČL

Postup

1

Mouku, prášek do pečiva a krupicový cukr nasypte do nádoby robotu. Přidejte máslo a nechte zpracovat. Mléko prošlehejte se žloutkem a postupně ho přilévejte do robotu a zpracovávejte, aby vzniklo těsto. Vytvarujte z něj kouli, zabalte ji do plastové fólie a dejte na 30 minut do chladničky.

2

Zahřejte troubu na 200 °C. Těsto rozválejte na pomoučněném válu dotenka. Sedm formiček na miniquiche o průměru 10 cm s odnímatelným dnem vyplňte přiměřeně velkými kruhy z těsta a těsto do nich namačkejte. Na každé položte kousek papíru na pečení, posypte ho suchými nebo keramickými fazolemi, formičky postavte na plech a dejte na 10 minut do trouby. Pak plech s korpusy vyndejte z trouby, sejměte z nich papír a fazole. Teplotu v troubě snižte na 180 °C a pusťte se do náplně.

3

Dvě třetiny ořechů nahrubo nasekejte a nasypte je do předpečených korpusů. Prošlehejte vejce, přírodní cukr, zlatý sirup, sůl, máslo a vanilkový extrakt.

4

Rovnoměrně náplň rozdělte do korpusů, navrch naskládejte zbývající celé ořechy, vložte do trouby a pečte 30–35 minut. Vyjměte z trouby, nechte vychladnout a vyjměte z formiček.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín