0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Oreo cheesecake

Oreo cheesecake

Hodnocení receptu
4.8/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3832 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 385 g
Tuky 192 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
čokoládové sušenky 180 g
oreo
máslo 50 g
Náplň
vejce 4 ks
moučkový cukr 200 g
vanilkový lusk 1 ks
vyškrabaná semínka
citronová kůra

Postup

1

Sušenky Oreo včetně krémové náplně rozdrtíme ve foodprocessoru, přidáme rozpuštěné máslo a znovu krátce promixujeme. Směs nasypeme do otvírací formy předem vyložené pečícím papírem (včetně boků) a například pomocí rovného dna nízké sklenice upěchujeme. Vložíme do ledničky.

2

Troubu zapneme na 180°C a na dno vložíme pekáček s horkou vodou, který nám zajistí správnou vlhkost pro konzistenci cheesecaku. Formu můžeme také obalit alobalem a péct přímo ve vodní lázni, ale na to nikdy nemám odvahu, a proto volím první variantu.

3

Suroviny na náplň by měly mít pokojovou teplotu.

4

V robotu metlou promícháme na nízkou rychlost Philadelphii, přidáme cukr, semínka z vanilkového lusku, citronovou kůru a po jednom pozvolna přidáváme celá vejce. Vlijeme na předem připravený vychlazený korpus. 

5

Pečeme na 180°C 10 minut, následně snížíme na 150°C a pečeme dalších cca 40 min. Každá trouba ale peče jinak, berte tedy čas orientačně.

6

Správně upečený cheesecake je pevný, ale střed se při poklepání lehce třese. Opatrně vyndáme z trouby, necháme chvilku odpočinout a pak opatrně odstraníme formu. Zchladlý cheesecake vložíme vychladit do ledničky, nejlépe přes noc.

7

Dozdobíme ovocem, skvělá varianta je právě kombinace malin, jahod a borůvek, nebo také třeba višně či černé třešně :)  Dobrou chuť!

Tip :

  • pokud chceme odlehčit, můžeme část sýru Philadelphia nahradit tvarohem/zakysananou smetanou.
  • pokud chceme z korpusu i boky, znásobíme množství surovin na korpus
  • sušenky můžeme rozdrtit i ručně v sáčku, v mixéru je to však otázka pár vteřin

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč