Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Oreo cheesecake

Popis receptu: 

Skvělá kombinace sušenek Oreo, smetanového sýra  Philadelphia, pravé vanilky a čerstvého ovoce. 

Autor: Lucie Vlášková
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8-10 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus:

    180g sušenek Oreo

    50g másla

     

    Náplň:

    750g Philadelphia originál (6 balení)

    4 celá vejce 

    200g moučkového cukru

    semínka z jednoho vanilkového lusku

    kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu

Příprava jídla

Sušenky Oreo včetně krémové náplně rozdrtíme ve foodprocessoru, přidáme rozpuštěné máslo a znovu krátce promixujeme. Směs nasypeme do otvírací formy předem vyložené pečícím papírem (včetně boků) a například pomocí rovného dna nízké sklenice upěchujeme. Vložíme do ledničky.

Troubu zapneme na 180°C a na dno vložíme pekáček s horkou vodou, který nám zajistí správnou vlhkost pro konzistenci cheesecaku. Formu můžeme také obalit alobalem a péct přímo ve vodní lázni, ale na to nikdy nemám odvahu, a proto volím první variantu.

Suroviny na náplň by měly mít pokojovou teplotu.

V robotu metlou promícháme na nízkou rychlost Philadelphii, přidáme cukr, semínka z vanilkového lusku, citronovou kůru a po jednom pozvolna přidáváme celá vejce. Vlijeme na předem připravený vychlazený korpus. 

Pečeme na 180°C 10 minut, následně snížíme na 150°C a pečeme dalších cca 40 min. Každá trouba ale peče jinak, berte tedy čas orientačně.

Správně upečený cheesecake je pevný, ale střed se při poklepání lehce třese. Opatrně vyndáme z trouby, necháme chvilku odpočinout a pak opatrně odstraníme formu. Zchladlý cheesecake vložíme vychladit do ledničky, nejlépe přes noc.

Dozdobíme ovocem, skvělá varianta je právě kombinace malin, jahod a borůvek, nebo také třeba višně či černé třešně :)  Dobrou chuť!

Tip :

+ pokud chceme odlehčit, můžeme část sýru Philadelphia nahradit tvarohem/zakysananou smetanou.

+ pokud chceme z korpusu i boky, znásobíme množství surovin na korpus

+ sušenky můžeme rozdrtit i ručně v sáčku, v mixéru je to však otázka pár vteřin

REKLAMA

Přidat komentář