Oreo cheesecake

Oreo cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

180g sušenek Oreo

50g másla

 

Náplň:

750g Philadelphia originál (6 balení)

4 celá vejce 

200g moučkového cukru

semínka z jednoho vanilkového lusku

kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu

Sušenky Oreo včetně krémové náplně rozdrtíme ve foodprocessoru, přidáme rozpuštěné máslo a znovu krátce promixujeme. Směs nasypeme do otvírací formy předem vyložené pečícím papírem (včetně boků) a například pomocí rovného dna nízké sklenice upěchujeme. Vložíme do ledničky.

Troubu zapneme na 180°C a na dno vložíme pekáček s horkou vodou, který nám zajistí správnou vlhkost pro konzistenci cheesecaku. Formu můžeme také obalit alobalem a péct přímo ve vodní lázni, ale na to nikdy nemám odvahu, a proto volím první variantu.

Suroviny na náplň by měly mít pokojovou teplotu.

V robotu metlou promícháme na nízkou rychlost Philadelphii, přidáme cukr, semínka z vanilkového lusku, citronovou kůru a po jednom pozvolna přidáváme celá vejce. Vlijeme na předem připravený vychlazený korpus. 

Pečeme na 180°C 10 minut, následně snížíme na 150°C a pečeme dalších cca 40 min. Každá trouba ale peče jinak, berte tedy čas orientačně.

Správně upečený cheesecake je pevný, ale střed se při poklepání lehce třese. Opatrně vyndáme z trouby, necháme chvilku odpočinout a pak opatrně odstraníme formu. Zchladlý cheesecake vložíme vychladit do ledničky, nejlépe přes noc.

Dozdobíme ovocem, skvělá varianta je právě kombinace malin, jahod a borůvek, nebo také třeba višně či černé třešně :)  Dobrou chuť!

Tip :

+ pokud chceme odlehčit, můžeme část sýru Philadelphia nahradit tvarohem/zakysananou smetanou.

+ pokud chceme z korpusu i boky, znásobíme množství surovin na korpus

+ sušenky můžeme rozdrtit i ručně v sáčku, v mixéru je to však otázka pár vteřin

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit