Oreo cheesecake

Oreo cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

180g sušenek Oreo

50g másla

 

Náplň:

750g Philadelphia originál (6 balení)

4 celá vejce 

200g moučkového cukru

semínka z jednoho vanilkového lusku

kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu

Sušenky Oreo včetně krémové náplně rozdrtíme ve foodprocessoru, přidáme rozpuštěné máslo a znovu krátce promixujeme. Směs nasypeme do otvírací formy předem vyložené pečícím papírem (včetně boků) a například pomocí rovného dna nízké sklenice upěchujeme. Vložíme do ledničky.

Troubu zapneme na 180°C a na dno vložíme pekáček s horkou vodou, který nám zajistí správnou vlhkost pro konzistenci cheesecaku. Formu můžeme také obalit alobalem a péct přímo ve vodní lázni, ale na to nikdy nemám odvahu, a proto volím první variantu.

Suroviny na náplň by měly mít pokojovou teplotu.

V robotu metlou promícháme na nízkou rychlost Philadelphii, přidáme cukr, semínka z vanilkového lusku, citronovou kůru a po jednom pozvolna přidáváme celá vejce. Vlijeme na předem připravený vychlazený korpus. 

Pečeme na 180°C 10 minut, následně snížíme na 150°C a pečeme dalších cca 40 min. Každá trouba ale peče jinak, berte tedy čas orientačně.

Správně upečený cheesecake je pevný, ale střed se při poklepání lehce třese. Opatrně vyndáme z trouby, necháme chvilku odpočinout a pak opatrně odstraníme formu. Zchladlý cheesecake vložíme vychladit do ledničky, nejlépe přes noc.

Dozdobíme ovocem, skvělá varianta je právě kombinace malin, jahod a borůvek, nebo také třeba višně či černé třešně :)  Dobrou chuť!

Tip :

+ pokud chceme odlehčit, můžeme část sýru Philadelphia nahradit tvarohem/zakysananou smetanou.

+ pokud chceme z korpusu i boky, znásobíme množství surovin na korpus

+ sušenky můžeme rozdrtit i ručně v sáčku, v mixéru je to však otázka pár vteřin

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit