Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cheesecake s bílou čokoládou a malinami

Cheesecake s bílou čokoládou a malinami

4/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4131 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 331 g
Tuky 289 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aboslutní skvost mezi dezerty, který vypadá složitější, než ve skutečnosti je. Pusťte se do toho!

Suroviny

kvalitní
krémový
smetana 290 ml
40%
maliny 170 g
5 PL
malinová marmeláda
sušenky 85 g
oválné, lze nahradit jiným čajovým pečivem
200 g
jahod malé
borůvky 1 hrst

Postup

1

Čokoládu nalámejte do skleněné misky a pak ji zahřívejte nad vroucí vodou (dno se nesmí dotýkat vody). Za stálého míchání metlou nechte čokoládu úplně rozpustit. Vyšší chlebíčkovou formu lehce vytřete olejem a vyložte potravinářskou fólií.
 

2

Sýr, smetanu a cukr promíchejte a vmíchejte do téměř zchladlé čokolády. V jiné míse promíchejte 50 g malin se dvěma lžícemi marmelády.
 

3

Polovinu čokoládové hmoty vlijte do formy, navrch dejte maliny s marmeládou a přelijte zbytkem hmoty. Navrch vyskládejte sušenky spodní stranou vzhůru a dejte chladit na minimálně šest hodin, nejlépe však přes noc.

4

Dejte stranou 6 jahod, zbytek přepulte a v hrnci zahřejte se zbytkem marmelády, dokud vám ovoce krásně nezměkne. Rozmixujte tyčovým mixérem a propasírujte přes jemné síto. Pokud je omáčka příliš tuhá, přidejte pár kapek vody.

5

Těsně před servírováním opatrně vyklepněte cheesecake z formy, navrch dejte všechno zbylé ovoce a přelijte ovocnou omáčkou. Zbytek omáčky přendejte do misky a podávejte k dortu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Komentáře

04.07.2010 13:41
tento recept je skvely, ale potrebuje jednu dost podstatnu upravu - do ohriatej smotany je treba pridat balicek (6 ks) platkovej zelatiny, inak cheesecake vobec nestuhne. a cukor uplne vynechavam - cokolada je dost sladka.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...