Aboslutní skvost mezi dezerty, který vypadá složitější, než ve skutečnosti je. Pusťte se do toho!
Suroviny
Postup
Čokoládu nalámejte do skleněné misky a pak ji zahřívejte nad vroucí vodou (dno se nesmí dotýkat vody). Za stálého míchání metlou nechte čokoládu úplně rozpustit. Vyšší chlebíčkovou formu lehce vytřete olejem a vyložte potravinářskou fólií.
Sýr, smetanu a cukr promíchejte a vmíchejte do téměř zchladlé čokolády. V jiné míse promíchejte 50 g malin se dvěma lžícemi marmelády.
Polovinu čokoládové hmoty vlijte do formy, navrch dejte maliny s marmeládou a přelijte zbytkem hmoty. Navrch vyskládejte sušenky spodní stranou vzhůru a dejte chladit na minimálně šest hodin, nejlépe však přes noc.
Dejte stranou 6 jahod, zbytek přepulte a v hrnci zahřejte se zbytkem marmelády, dokud vám ovoce krásně nezměkne. Rozmixujte tyčovým mixérem a propasírujte přes jemné síto. Pokud je omáčka příliš tuhá, přidejte pár kapek vody.
Těsně před servírováním opatrně vyklepněte cheesecake z formy, navrch dejte všechno zbylé ovoce a přelijte ovocnou omáčkou. Zbytek omáčky přendejte do misky a podávejte k dortu.
Komentáře