Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4201 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 412 g
Tuky 223 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Známý dezert, nový tvar! A díky višním v cukru i nová chuť.

Suroviny

sušenky 200 g
máslové
Na náplň
sýr 600 g
např. Fénix
vanilkový extrakt 1 ČL
třtinový cukr 170 g
vejce 2 ks
Na ozdobení
třtinový cukr 50 g
višně 400 g
čerstvé, odpeckované

Postup

1

Vyložte chlebíčkovou formu pečicím papírem. Rozmixujte sušenky s máslem na tvárnou hmotu. Pokryjte jí dno formy a udusejte.

2

V mixéru prošlehejte sýr, vanilkový extrakt a cukr dohladka. Přidejte mouku, vejce a dokonale rozmíchejte. Náplň opatrně vlijte na sušenkový základ a stejnoměrně rozetřete.

3

Pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi hodinu, až cheesecake ztuhne a od krajů začne zlátnout. Dejte aspoň na tři hodiny chladit do lednice. Mezitím nechte v kastrůlku zkaramelizovat cukr, přidejte višně a vařte je 3–4 minuty.

4

Pak je sceďte, šťávu vraťte do hrnce a zahřívejte do zhoustnutí. Nechte ji i višně chladit. Dezert vyjměte z formy, pokryjte višněmi, přelijte sirupem a podávejte nakrájený na plátky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...