Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4201 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 412 g
Tuky 223 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Známý dezert, nový tvar! A díky višním v cukru i nová chuť.

Suroviny

sušenky 200 g
máslové
Na náplň
sýr 600 g
např. Fénix
vanilkový extrakt 1 ČL
třtinový cukr 170 g
vejce 2 ks
Na ozdobení
třtinový cukr 50 g
višně 400 g
čerstvé, odpeckované

Postup

1

Vyložte chlebíčkovou formu pečicím papírem. Rozmixujte sušenky s máslem na tvárnou hmotu. Pokryjte jí dno formy a udusejte.

2

V mixéru prošlehejte sýr, vanilkový extrakt a cukr dohladka. Přidejte mouku, vejce a dokonale rozmíchejte. Náplň opatrně vlijte na sušenkový základ a stejnoměrně rozetřete.

3

Pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi hodinu, až cheesecake ztuhne a od krajů začne zlátnout. Dejte aspoň na tři hodiny chladit do lednice. Mezitím nechte v kastrůlku zkaramelizovat cukr, přidejte višně a vařte je 3–4 minuty.

4

Pak je sceďte, šťávu vraťte do hrnce a zahřívejte do zhoustnutí. Nechte ji i višně chladit. Dezert vyjměte z formy, pokryjte višněmi, přelijte sirupem a podávejte nakrájený na plátky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč