Višňový cheesecake

Višňový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 30 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4201 kcal
Bílkoviny 112 g
Cukr 412 g
Tuky 223 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Známý dezert, nový tvar! A díky višním v cukru i nová chuť.

Suroviny

sušenky 200 g
máslové
máslo 50 g
Na náplň
sýr 600 g
např. Fénix
vanilkový extrakt 1 ČL
třtinový cukr 170 g
mouka pšeničná hladká 2 PL
vejce 2 ks
Na ozdobení
třtinový cukr 50 g
višně 400 g
čerstvé, odpeckované

Vyložte chlebíčkovou formu pečicím papírem. Rozmixujte sušenky s máslem na tvárnou hmotu. Pokryjte jí dno formy a udusejte. V mixéru prošlehejte sýr, vanilkový extrakt a cukr dohladka. Přidejte mouku, vejce a dokonale rozmíchejte. Náplň opatrně vlijte na sušenkový základ a stejnoměrně rozetřete. Pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi hodinu, až cheesecake ztuhne a od krajů začne zlátnout. Dejte aspoň na tři hodiny chladit do lednice. Mezitím nechte v kastrůlku zkaramelizovat cukr, přidejte višně a vařte je 3–4 minuty. Pak je sceďte, šťávu vraťte do hrnce a zahřívejte do zhoustnutí. Nechte ji i višně chladit. Dezert vyjměte z formy, pokryjte višněmi, přelijte sirupem a podávejte nakrájený na plátky.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit