0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3 / 5. Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4201 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 412 g
Tuky 223 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Známý dezert, nový tvar! A díky višním v cukru i nová chuť.

Suroviny

sušenky 200 g
máslové
máslo 50 g
Na náplň
sýr 600 g
např. Fénix
vanilkový extrakt 1 ČL
třtinový cukr 170 g
mouka pšeničná hladká 2 PL
vejce 2 ks
Na ozdobení
třtinový cukr 50 g
višně 400 g
čerstvé, odpeckované

1 Vyložte chlebíčkovou formu pečicím papírem. Rozmixujte sušenky s máslem na tvárnou hmotu. Pokryjte jí dno formy a udusejte. V mixéru prošlehejte sýr, vanilkový extrakt a cukr dohladka. Přidejte mouku, vejce a dokonale rozmíchejte. Náplň opatrně vlijte na sušenkový základ a stejnoměrně rozetřete.

2 Pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi hodinu, až cheesecake ztuhne a od krajů začne zlátnout. Dejte aspoň na tři hodiny chladit do lednice. Mezitím nechte v kastrůlku zkaramelizovat cukr, přidejte višně a vařte je 3–4 minuty.

3 Pak je sceďte, šťávu vraťte do hrnce a zahřívejte do zhoustnutí. Nechte ji i višně chladit. Dezert vyjměte z formy, pokryjte višněmi, přelijte sirupem a podávejte nakrájený na plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit