Hruškový cheesecake v medovníku

Hruškový cheesecake v medovníku

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12158 kcal
Bílkoviny 1302 g
Cukr 835 g
Tuky 371 g
Vláknina 157 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kombinace dvou nejoblíbenějších dezertů, cheesecaku a medovníku, vás dostane. Doplňte ji aromatickým vínem a máte dokonalý dezert.

Suroviny

Na těsto
tuk 170 g
Hera
vejce 2 ks
krupicový cukr 200 g
2 PL
tmavý med
jedlá soda 1 ČL
mouka pšeničná hladká 270 g
00 extra
Na hrušky
hrušky 4 ks
oloupané, na kostičy
skořice 1 ks
hřebíček 2 ks
cukr 3 PL
víno bílé 100 ml
Na náplň
krémový sýr 500 g
např. Philadelphia
krupicový cukr 170 g
1 ČL
vanilková extrakt
smetana ke šlehání 280 ml
zakysaná smetana 280 ml
želatina 9 plátek
(1 a 1/2 sáčku, 15 g)

1 Předehřejte troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Na těsto připravte vodní lázeň. Do kastrolu nalijte vodu a postavte na něj větší ohnivzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny. Vodu přiveďte k varu. Do misky vložte heru a nechte ji pomalu rozpustit. Potom do ní rozklepněte vejce a postupně vmíchejte med, cukr, mouku i sodu.

2 Směs v misce šlehejte šlehačem přibližně 10 minut, dokud těsto nebude mít zlatavou barvu. Těsto rozdělte do 2 dortových forem o průměru 23 cm a pečte 12–15 minut dozlatova (pozor: nepřepečte a nevysušte).

Na hrušky přiveďte v kastrůlku k varu koření, cukr a víno a míchejte, až se cukr rozpustí. Přidejte hrušky a vařte další 2 minuty. Nechte vychladnout a pak sceďte.

Na náplň prošlehejte čerstvý smetanový sýr a obě smetany s krupicovým cukrem a vanilkovým extraktem dohladka. Želatinu podle návodu na sáčku namočte do vody a počkejte, až nabobtná. Pak ji vymačkejte a v troše šťávy z hrušek v kastrůlku mírně zahřejte, až se rozpustí. Trochu náplně utřete s rozpuštěnou želatinou. Přidejte ke zbylé náplni a důkladně zašlehejte.

Vychladlé povařené hrušky zamíchejte do krému. Do dortové formy dejte jeden plát těsta, na něj naneste náplň a přiklopte druhým plátem těsta. Dejte aspoň na 4 hodiny do lednice. Náplň by měla ztuhnout. Ztuhlý dort přesuňte na servírovací talíř, opatrně nakrájejte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit