0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s jahodovým mramorováním

Cheesecake s jahodovým mramorováním

3.4 / 5. Počet hodnocení: 56
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5303 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 636 g
Tuky 237 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahody jsou nejvíc! Krásná barva, skvělá chuť a úžasná vůně z nich dělají snad to nejlepší ovoce! A jahodový cheesecake? Hotová slast!

Suroviny

sušenky 1,5 hrnku
Lotus či jiné, rozdrcené (cca 150 g)
máslo 3 PL
rozpuštěné + trochu na vymazání formy
krémový sýr 900 g
čerstvý (např. Philadelphia, Buko, Lučina...)
krupicový cukr 250 g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 4 ks
Na jahody
jahody 400 g
cukr 150 g
100–200 g, podle sladkosti jahod

1 Jahody nakrájejte, promíchejte s cukrem a odložte, aby pustily šťávu. Pak je rozmixujte na pyré (pokud je směs moc řídká, trochu ji svařte).

2 Troubu předehřejte na 175°C a kulatou otvírací formu o průměru 23cm vymažte máslem. Lotusky smíchejte s máslem a zpracujte na soudržnou hmotu. Vsypte je do formy, stejnoměrně rozmístěte po dně a upěchujte (nejlépe to jde paličkou na maso). Pečte 10 minut. Nechte vychladnout.

3 Teplotu v troubě ztlumte na 160°C. Dortovou formu s připraveným základem obalte zvenku alobalem.

4 Sýr dejte do mísy od robotu (máte-li mixér, použijte ‚pádlo‘) a rozmíchejte ho dohladka. Přisypte cukr a vanilkový extrakt, zašlehejte a pak po jednom přidávejte za stálého šlehání vejce.

5 Třetinu sýrové směsi vlijte na připravený sušenkový základ, na ni pomocí lžíce naneste polovinu jahodové směsi a lehce promíchejte, aby vzniklo mramorování. Opatrně vlijte zbylou sýrovou směs. Pomocí lžičky udělejte ze zbylého jahodového pyré navrchu sýrové hmoty puntíky – stačí postupovat od krajů po spirále a dělat jeden za druhým až do středu dortu. Potom párátkem projeďte každým puntíkem – vzniknou vám tak pěkná srdíčka.

6 Formu dejte do pekáče s vysokým okrajem. Vlijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny formy, a pekáč dejte do trouby. Pečte zhruba 60 minut, náplň musí být pevná a při zatřesení se jen lehce chvět. Vyjměte formu z pekáče a nechte vychladnout – nejlépe 6 hodin, anebo přes noc. Potom vyjměte z formy.

NĚCO NAVÍC
Do náplně lze přidat kůru a šťávu z 1 citronu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč