Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cheesecake s jahodovým mramorováním

Jahody jsou nejvíc! Krásná barva, skvělá chuť a úžasná vůně z nich dělají snad to nejlepší ovoce! A jahodový cheesecake? Hotová slast!

Vydání: 2015/6
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8-10 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H
Pečení 1:00
Dort

Ingredience

    • 1,5 hrnku rozdrcených sušenek Lotus či jiných (cca 150g)
    • 3 lžíce másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy
    • 900g čerstvého smetanového sýra (např. philadelphia, buko...) 
    • 200–300g krupicového cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 4 vejce

    NA JAHODY

    • 400 g jahod
    • 100–200g cukru (množství podle sladkosti jahod) 

Příprava jídla

1 Jahody nakrájejte, promíchejte s cukrem a odložte, aby pustily šťávu. Pak je rozmixujte na pyré (pokud je směs moc řídká, trochu ji svařte).

2 Troubu předehřejte na 175°C a kulatou otvírací formu o průměru 23cm vymažte máslem. Lotusky smíchejte s máslem a zpracujte na soudržnou hmotu. Vsypte je do formy, stejno- měrně rozmístěte po dně a upěchujte (nejlépe to jde paličkou na maso). Pečte 10 minut. Nechte vychladnout.

3 Teplotu v troubě ztlumte na 160°C. Dortovou formu s připraveným základem obalte zvenku alobalem.

4 Sýr dejte do mísy od robotu (máte-li mixér, použijte ‚pádlo‘) a rozmíchejte ho dohladka. Přisypte cukr a vanilkový extrakt, zašlehejte a pak po jednom přidávejte za stálého šlehání vejce.

5 Třetinu sýrové směsi vlijte na připravený sušenkový základ, na ni pomocí lžíce naneste polovinu jahodové směsi a lehce promíchejte, aby vzniklo mramorování. Opatrně vlijte zbylou sýrovou směs. Pomocí lžičky udělejte ze zbylého jahodového pyré navrchu sýrové hmoty puntíky – stačí postupovat od krajů po spirále a dělat jeden za druhým až do středu dortu. Potom párátkem projeďte každým puntíkem – vzniknou vám tak pěkná srdíčka.

6 Formu dejte do pekáče s vysokým okrajem. Vlijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny formy, a pekáč dejte do trouby. Pečte zhruba 60 minut, náplň musí být pevná
a při zatřesení se jen lehce chvět. Vyjměte formu z pekáče a nechte vychladnout – nejlépe 6 hodin, anebo přes noc. Potom vyjměte z formy.

NĚCO NAVÍC

Do náplně lze přidat kůru a šťávu z 1 citronu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jahodové cappuccino & domácí piškoty

Třípatrová pavlova s jahodami

Jahodové tiramisu

Tvarohové knedlíky s jahodami

Piškotová roláda bez vážení s pařížskou šlehačkou

14x dokonalý cheesecake

30x božské jahody, které si zamilujete

10 nejbáječnějších jahodových dortů

Dort pro maminku

Jahodové blaho aneb Ty nejlepší recepty s jahodami

REKLAMA

Přidat komentář