0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ossobuco po čínsku

Ossobuco po čínsku
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Ossobuco po čínsku

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2576 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 428 g
Tuky 62 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky morku vypečenému z kostí získáte hustou omáčku s výraznou chutí. Maso se rozplývá na jazyku.

Suroviny

4 ks
ossobuco - telecí kolínka s kostí větší, lze nahradit 6 ks menších, asi 2,8 kg
slunečnicový olej 1 PL
cibule 2 ks
nadrobno
zázvor (čerstvý) 50 g
oloupaný, na plátky
česnek 2
na plátky
koření pěti vůní 1 PL
badyán 3 ks
skořice 1 ks
chilli sušené 1 špetka
drcené
třtinový cukr 80 g
6 PL
sójová omáčka
rajčatový protlak 2 PL
vývar hovězí 300 ml
rýže dušená
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. V kastrolu vhodném do trouby opékejte na oleji maso po každé straně dočervena. Vyjměte a dejte stranou.

2

V uvolněném kastrolu opékejte asi 5 minut cibuli, zázvor, česnek, koření pěti vůní, badyán, skořici a chilli. Vraťte maso. Přidejte cukr, sójovou omáčku, rajský protlak a vývar. Přiveďte k varu, přiklopte a dejte do trouby.

3

Duste 2 hodiny doměkka. Pokud není omáčka dost hustá, 20 minut před koncem odklopte poklici a zvyšte teplotu na 200 °C. Podávejte s dušenou rýží.

PRAVIDLA PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK

Neořezávat. Pokud koupíte maso v podobě, jako je na obrázku, není třeba ho už více čistit; nanejvýš otřít navlhčenou utěrkou, případně zapátrat po úlomcích kosti. Svrchní blanka drží maso pohromadě a během vaření zklihovatí a vypeče se, takže ji při jídle ani neucítíte.

maso - ossobucco

Osmahnout. Telecímu masu sluší pomalé dušení, jen tak se nevysuší. Aby bylo co nejšťavnatější, vždy ho před zalitím tekutinou zprudka osmahněte – maso se pěkně zatáhne.

Vařit i dusit. Oba naše recepty můžete kromě v troubě pomalu dusit přiklopené i na malém plameni na sporáku.

VYPLATÍ SE VĚDĚT

Nejjemnější maso. Telecí maso si zvolna získává oblibu i u nás, ale nabídka je zatím nepravidelná. Doufáme však, že poptávka rozšíří nabídku. Takže jakmile ho uvidíte v obchodě, hned po něm skočte, určitě nebudete litovat. Máme totiž co dělat, abychom dohnali labužnické Italy s jejich průměrnou spotřebou 15 kg telecího masa ročně na osobu…

Dietní volba. Kromě toho, že je ossobuco chuťově výborné maso, je i velmi dietní. Nízký obsah tuku dobře vyrovnává vysoký obsah kolagenu, díky kterému jsou jídla šťavnatá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč