Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové ossobuco s pomerančovou gremolatou a mrkvovým pyré
Vepřové ossobuco s pomerančovou gremolatou a mrkvovým pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové ossobuco s pomerančovou gremolatou a mrkvovým pyré

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3398 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 163 g
Tuky 209 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Telecí ossobuco, tedy plátek z kolene přeseknutého i s kostí uvnitř, používané v italské kuchyni, jsme nahradili stejným kouskem vepřového masa. Výsledek je skvost a za třetinovou cenu!

Suroviny

vepřové maso 6 plátků
vepřové ossobuco
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
mrkev 1 ks
velká, na kostičky
nakrájená nadrobno
tymián 4 snítky
čerstvý
vývar kuřecí 250 ml
vymačkaná šťáva
Na gremolatu
nastrouhaná kůra
česnek 3 stroužky
petrželka 1 svazek
hladkolistá
Na mrkvové pyré
mrkev 3 ks
velká, oloupaná, na kostky
velké, oloupané, na kostky
mléko 60 ml
plnotučné, ohřáté
sůl

Postup

1

Plátky vepřového masa z obou stran osolte, opepřete a obalte v mouce. V silnostěnném hrnci rozpalte na středním ohni máslo s olivovým olejem a opečte na něm maso z obou stran dozlatova.

2

Maso vyjměte a do uvolněného hrnce vsypte mrkev a cibuli, osolte a opékejte do lehce zlatavé barvy.

3

Vraťte maso, přidejte snítky tymiánu, vše zalijte bílým vínem, nechte chvíli provařit, aby se odpařil alkohol, a přilijte vývar. Přiklopte pokličkou a 1 a 1/2 hodiny duste doměkka.

4

Mezitím udělejte gremolatu. Všechny uvedené suroviny společně nasekejte nadrobno. Gremolatou posypte každý kousek masa a nechte ještě 5 minut podusit. Omáčku úplně na konci dochuťte pomerančovou šťávou a podle chuti dosolte.

5

Mezitím mrkev a brambory na pyré dejte do rendlíku se studenou osolenou vodou, přiveďte k varu a vařte cca 20 minut doměkka. Pak slijte, přilijte mléko, rozšťouchejte mačkadlem na brambory, osolte, vmíchejte máslo a ušlehejte dohladka. Podávejte k masu a přelité šťávou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín