Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové ossobuco s pomerančovou gremolatou a mrkvovým pyré
Vepřové ossobuco s pomerančovou gremolatou a mrkvovým pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové ossobuco s pomerančovou gremolatou a mrkvovým pyré

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3398 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 163 g
Tuky 209 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Telecí ossobuco, tedy plátek z kolene přeseknutého i s kostí uvnitř, používané v italské kuchyni, jsme nahradili stejným kouskem vepřového masa. Výsledek je skvost a za třetinovou cenu!

Suroviny

vepřové maso 6 plátků
vepřové ossobuco
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
mrkev 1 ks
velká, na kostičky
nakrájená nadrobno
tymián 4 snítky
čerstvý
vývar kuřecí 250 ml
vymačkaná šťáva
Na gremolatu
nastrouhaná kůra
česnek 3 stroužky
petrželka 1 svazek
hladkolistá
Na mrkvové pyré
mrkev 3 ks
velká, oloupaná, na kostky
velké, oloupané, na kostky
mléko 60 ml
plnotučné, ohřáté
sůl

Postup

1

Plátky vepřového masa z obou stran osolte, opepřete a obalte v mouce. V silnostěnném hrnci rozpalte na středním ohni máslo s olivovým olejem a opečte na něm maso z obou stran dozlatova.

2

Maso vyjměte a do uvolněného hrnce vsypte mrkev a cibuli, osolte a opékejte do lehce zlatavé barvy.

3

Vraťte maso, přidejte snítky tymiánu, vše zalijte bílým vínem, nechte chvíli provařit, aby se odpařil alkohol, a přilijte vývar. Přiklopte pokličkou a 1 a 1/2 hodiny duste doměkka.

4

Mezitím udělejte gremolatu. Všechny uvedené suroviny společně nasekejte nadrobno. Gremolatou posypte každý kousek masa a nechte ještě 5 minut podusit. Omáčku úplně na konci dochuťte pomerančovou šťávou a podle chuti dosolte.

5

Mezitím mrkev a brambory na pyré dejte do rendlíku se studenou osolenou vodou, přiveďte k varu a vařte cca 20 minut doměkka. Pak slijte, přilijte mléko, rozšťouchejte mačkadlem na brambory, osolte, vmíchejte máslo a ušlehejte dohladka. Podávejte k masu a přelité šťávou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč