Pečené brambory s parmazánem a provoněné rozmarýnem dají slovu ‚příloha‘ nový rozměr. Tak jednoduché a přitom neuvěřitelně lahodné. Parmazánové brambory servírujte jako přílohu třeba k pečeným masům, nebo si k nim připravte jakýkoliv oblíbený dip a tak plnohodnotně zastoupí i hlavní jídlo.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200 ºC. Brambory v hrnci s osolenou vodou přiveďte k varu a vařte přesně dvě minuty. Slijte a promíchejte se dvěma lžícemi oleje.
V míse promíchejte mouku, parmazán, bylinky, muškátový oříšek a špetku soli. Promíchejte s bramborami, aby se stejnoměrně obalily. Rozehřejte zbylý olej v nízkém pekáčku. Vložte do něj brambory a opatrně je obraťte, aby se olejem pokryly.
Pečte v troubě 40 minut dozlatova, občas obraťte. Pokud se přilepí ke dnu, neodtrhávejte je, nechte je tak až do konce, aby se nerozmačkaly.
Komentáře
Brambory jsou křupavější, pokud se použije polohrubá mouka.