0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Parmazánové brambory

Parmazánové brambory

4.4/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2792 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 366 g
Tuky 98 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené brambory s parmazánem a provoněné rozmarýnem dají slovu příloha nový rozměr.

Suroviny

brambory 1,8 kg
typ B či C, oloupané, malé přepůlené, velké rozčtvrcené
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 5 PL
mouka pšeničná hladká 2 ČL
strouhaný
petrželka 1 hrst
nasekaná
rozmarýn 4 snítka
jemně pokrájený
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 ºC. Brambory v hrnci s osolenou vodou přiveďte k varu a vařte přesně dvě minuty. Slijte a promíchejte se dvěma lžícemi oleje.

2

V míse promíchejte mouku, parmazán, bylinky, muškátový oříšek a špetku soli. Promíchejte s bramborami, aby se stejnoměrně obalily. Rozehřejte zbylý olej v nízkém pekáčku. Vložte do něj brambory a opatrně je obraťte, aby se olejem pokryly.

3

Pečte v troubě 40 minut dozlatova, občas obraťte. Pokud se přilepí ke dnu, neodtrhávejte je, nechte je tak až do konce, aby se nerozmačkaly.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Komentáře

Markéta Hrachovcová

Brambory jsou křupavější, pokud se použije polohrubá mouka.

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč