Pečené brambory s parmazánem a provoněné rozmarýnem dají slovu příloha nový rozměr.
Suroviny
brambory
1,8
kg
typ B či C, oloupané, malé přepůlené, velké rozčtvrcené
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
5
PL
mouka pšeničná hladká
2
ČL
parmazán
100
g
strouhaný
petrželka
1
hrst
nasekaná
rozmarýn
4
snítka
jemně pokrájený
muškátový oříšek
1
špetka
strouhaný
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 ºC. Brambory v hrnci s osolenou vodou přiveďte k varu a vařte přesně dvě minuty. Slijte a promíchejte se dvěma lžícemi oleje.
2
V míse promíchejte mouku, parmazán, bylinky, muškátový oříšek a špetku soli. Promíchejte s bramborami, aby se stejnoměrně obalily. Rozehřejte zbylý olej v nízkém pekáčku. Vložte do něj brambory a opatrně je obraťte, aby se olejem pokryly.
3
Pečte v troubě 40 minut dozlatova, občas obraťte. Pokud se přilepí ke dnu, neodtrhávejte je, nechte je tak až do konce, aby se nerozmačkaly.
Komentáře
Markéta Hrachovcová
14.08.2015 13:36
Brambory jsou křupavější,
Brambory jsou křupavější, pokud se použije polohrubá mouka.