0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Parmazánové brambory

Parmazánové brambory

4.2 / 5. Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2792 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 366 g
Tuky 98 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené brambory s parmazánem a provoněné rozmarýnem dají slovu příloha nový rozměr.

Suroviny

brambory 1.8 kg
typ B či C, oloupané, malé přepůlené, velké rozčtvrcené
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 5 PL
mouka pšeničná hladká 2 ČL
parmazán 100 g
strouhaný
petrželka 1 hrst
nasekaná
rozmarýn 4 snítka
jemně pokrájený
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný

1 Předehřejte troubu na 200 ºC. Brambory v hrnci s osolenou vodou přiveďte k varu a vařte přesně dvě minuty. Slijte a promíchejte se dvěma lžícemi oleje.

2 V míse promíchejte mouku, parmazán, bylinky, muškátový oříšek a špetku soli. Promíchejte s bramborami, aby se stejnoměrně obalily. Rozehřejte zbylý olej v nízkém pekáčku. Vložte do něj brambory a opatrně je obraťte, aby se olejem pokryly. Pečte v troubě 40 minut dozlatova, občas obraťte. Pokud se přilepí ke dnu, neodtrhávejte je, nechte je tak až do konce, aby se nerozmačkaly.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit