Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné brambory
ZDROJ: Flickr.com, George Wesley & Bonita Dannells
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1521 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 107 g
Tuky 60 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní pečené brambory se šťavnatou náplní

Suroviny

nadrobno
worcesterská omáčka
vývar hovězí 300 ml
rajčatová passata - pyré 1 PL
velké
trochu
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Maso osmažte na cibulce dohněda. Zastříkněte worcestrem a ještě minutku poduste. Přilijte vývar a rajčatové pyré. Zakryjte, stáhněte plamen a zvolna duste ještě dvacet minut. Mezitím dejte brambory i se slupkou do mikrovlnky na 600 W. Za dvacet minut budou uvařené.

2

Až trochu vychladnou, rozpulte je a lžičkou vydlabejte vnitřek tak, aby vznikla jakási miska. Vydlabanou část dejte do misky, osolte a opepřete. Přidejte mléko i máslo a všechno smíchejte; výsledkem by měla být hustší bramborová kaše.

3

Troubu předehřejte na 200 °C, gril na maximum. Vydlabané brambory dejte do mělké zapékací mísy a plňte je připravenou masovou směsí. Pokud vám masová směs přebývá, chladlou ji uchovejte v lednici a použijte další den – třeba ke špagetám.

4

Celé dílo korunujte čepicí z bramborové kaše a pak vše ještě posypte nahrubo nastrouhaným čedarem. Zapékejte, aby se sýr rozpustil a zezlátl a masová směs se prohřála; trvá to asi patnáct až dvacet minut. Podávejte se zeleninovým salátem.

Pro vegetariány
Na másle poduste doměkka nakrájený pórek. Pak ho vmíchejte se 2 žloutky, trochou mléka a strouhaným sýrem do bramborové hmoty. Přidejte 2 ušlehané bílky, naplňte brambory a zapečte dozlatova.

Související články

Apetit magazín