Plněné brambory

Plněné brambory

Hodnocení receptu
Průměr: 2.4 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1522 kcal
Bílkoviny 129 g
Cukr 107 g
Tuky 60 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Efektní pečené brambory se šťavnatou náplní

Suroviny

hovězí maso mleté 450 g
cibule 1 ks
nadrobno
worcesterská omáčka
vývar hovězí 300 ml
rajčatové pyré 1 PL
brambory 4 ks
velké
mléko
trochu
máslo
čedar 50 g
strouhaný
sůl
pepř

1Maso osmažte na cibulce dohněda. Zastříkněte worcestrem a ještě minutku poduste. Přilijte vývar a rajčatové pyré. Zakryjte, stáhněte plamen a zvolna duste ještě dvacet minut. Mezitím dejte brambory i se slupkou do mikrovlnky na 600 W. Za dvacet minut budou uvařené.

2Až trochu vychladnou, rozpulte je a lžičkou vydlabejte vnitřek tak, aby vznikla jakási miska. Vydlabanou část dejte do misky, osolte a opepřete. Přidejte mléko i máslo a všechno smíchejte; výsledkem by měla být hustší bramborová kaše.

3  Troubu předehřejte na 200 °C, gril na maximum. Vydlabané brambory dejte do mělké zapékací mísy a plňte je připravenou masovou směsí. Pokud vám masová směs přebývá, chladlou ji uchovejte v lednici a použijte další den – třeba ke špagetám.

4  Celé dílo korunujte čepicí z bramborové kaše a pak vše ještě posypte nahrubo nastrouhaným čedarem. Zapékejte, aby se sýr rozpustil a zezlátl a masová směs se prohřála; trvá to asi patnáct až dvacet minut. Podávejte se zeleninovým salátem.

Pro vegetariány
Na másle poduste doměkka nakrájený pórek. Pak ho vmíchejte se 2 žloutky, trochou mléka a strouhaným sýrem do bramborové hmoty. Přidejte 2 ušlehané bílky, naplňte brambory a zapečte dozlatova.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit