Pevné, ale vláčné nové brambory s nejrůznějšími náplněmi bývají na večírcích velkým hitem. A plným právem!
Postup
1
Brambory seřízněte a vydlabejte. Vydlabanou část uložte.
2
Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.
3
Hrášek povařte doměkka (šest až osm minut) a rozmixujte s bramborovou dření a máslem. Do směsi vetřete čtvrtinu parmazánu a naplňte jí brambory.
4
Posypte zbylým sýrem, narovnejte na vymaštěný plech a zapékejte čtvrt hodiny; podávat můžete horké i při pokojové teplotě.
Tip: K plnění jsou nejlepší pevné a kulaté brambory – pokud možno stejné velikosti a tvaru, aby se stejnoměrně provařily. Na vydlabávání je ideální lžička nebo vykrajovátko na kuličky ovoce.
Komentáře