Plněné brambůrky s parmezánem

Plněné brambůrky s parmezánem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2694 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 483 g
Tuky 40 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pevné, ale vláčné nové brambory s nejrůznějšími náplněmi bývají na večírcích velkým hitem. A plným právem!

Suroviny

hrášek 200 g
mražený
máslo 40 g
studené, nakrájené na kousky
parmazán 25 g
strouhaný
brambory 24 ks
malé, uvařené do měkka

Postup

1

Brambory seřízněte a vydlabejte. Vydlabanou část uložte.

2

Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

3

Hrášek povařte doměkka (šest až osm minut) a rozmixujte s bramborovou dření a máslem. Do směsi vetřete čtvrtinu parmazánu a naplňte jí brambory.

4

Posypte zbylým sýrem, narovnejte na vymaštěný plech a zapékejte čtvrt hodiny; podávat můžete horké i při pokojové teplotě.

Tip: K plnění jsou nejlepší pevné a kulaté brambory – pokud možno stejné velikosti a tvaru, aby se stejnoměrně provařily. Na vydlabávání je ideální lžička nebo vykrajovátko na kuličky ovoce.

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit