0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné brambůrky s parmezánem

Plněné brambůrky s parmezánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné brambůrky s parmezánem

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2694 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 483 g
Tuky 40 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pevné, ale vláčné nové brambory s nejrůznějšími náplněmi bývají na večírcích velkým hitem. A plným právem!

Suroviny

hrášek 200 g
mražený
máslo 40 g
studené, nakrájené na kousky
parmazán 25 g
strouhaný
brambory 24 ks
malé, uvařené do měkka

Postup

1

Brambory seřízněte a vydlabejte. Vydlabanou část uložte.

2

Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

3

Hrášek povařte doměkka (šest až osm minut) a rozmixujte s bramborovou dření a máslem. Do směsi vetřete čtvrtinu parmazánu a naplňte jí brambory.

4

Posypte zbylým sýrem, narovnejte na vymaštěný plech a zapékejte čtvrt hodiny; podávat můžete horké i při pokojové teplotě.

Tip: K plnění jsou nejlepší pevné a kulaté brambory – pokud možno stejné velikosti a tvaru, aby se stejnoměrně provařily. Na vydlabávání je ideální lžička nebo vykrajovátko na kuličky ovoce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit