Perlivá bílá sangria s citrusy

Perlivá bílá sangria s citrusy

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (4)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1034 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 171 g
Tuky 0 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V klasické španělské sangrii nesmí chybět víno, kapka tvrdého alkoholu a ovoce. V tomto receptu jsme použili bílé šumivé víno, vy ale můžete sáhnout i po lahvi červeného (stylové je španělské tempranillo). 

 

Související recepty

Suroviny

citron 1 ks
bio
limeta 1 ks
bio
pomeranč 1 ks
bio
jablka 1 ks
červená
krystalový cukr 0.33 hrnek
sůl 1 špetka
brandy 0.25 hrnek
víno šumivé 750 ml
led
kostky

1Citrusy dobře omyjte a nakrájejte na tenké plátky, jablko zbavte jádřince a také nakrájejte. Vše vložte do džbánu, zasypte cukrem a osolte. Dejte na 2 hodiny chladit (ale můžete džbán přikrýt a nechat stát v chladu přes noc).

2Přilijte brandy, promíchejte a lehce ovoce zmáčkněte (třeba druhou stranou dlouhé vařečky). Zalijte šumivým vínem a zasypte ledem. Ihned podávejte. 

NĚCO NAVÍC

V horkých dnech si můžete namíchat ‚soft verzi‘ španělské klasiky: vynechte brandy a naopak do džbánu přidejte vodu – na sedmičku vína asi 2 deci.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit