V klasické španělské sangrii nesmí chybět víno, kapka tvrdého alkoholu a ovoce. V tomto receptu jsme použili bílé šumivé víno, vy ale můžete sáhnout i po lahvi červeného (stylové je španělské tempranillo).
Suroviny
1Citrusy dobře omyjte a nakrájejte na tenké plátky, jablko zbavte jádřince a také nakrájejte. Vše vložte do džbánu, zasypte cukrem a osolte. Dejte na 2 hodiny chladit (ale můžete džbán přikrýt a nechat stát v chladu přes noc).
2Přilijte brandy, promíchejte a lehce ovoce zmáčkněte (třeba druhou stranou dlouhé vařečky). Zalijte šumivým vínem a zasypte ledem. Ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
V horkých dnech si můžete namíchat ‚soft verzi‘ španělské klasiky: vynechte brandy a naopak do džbánu přidejte vodu – na sedmičku vína asi 2 deci.