V klasické španělské sangrii nesmí chybět víno, kapka tvrdého alkoholu a ovoce. V tomto receptu jsme použili bílé šumivé víno, vy ale můžete sáhnout i po lahvi červeného (stylové je španělské tempranillo).
Postup
Citrusy dobře omyjte a nakrájejte na tenké plátky, jablko zbavte jádřince a také nakrájejte. Vše vložte do džbánu, zasypte cukrem a osolte. Dejte na 2 hodiny chladit (ale můžete džbán přikrýt a nechat stát v chladu přes noc).
Přilijte brandy, promíchejte a lehce ovoce zmáčkněte (třeba druhou stranou dlouhé vařečky). Zalijte šumivým vínem a zasypte ledem. Ihned podávejte.
NĚCO NAVÍCV horkých dnech si můžete namíchat ‚soft verzi španělské klasiky: vynechte brandy a naopak do džbánu přidejte vodu – na sedmičku vína asi 2 deci.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 9x opojná sangria na letní party(9 receptů )