Tuhle letní variantu snadno přeměníte v podzimní či zimní – pouze nahradíte čerstvé ovoce sušeným, vynecháte cider a místo chlazení drink zahřejete.
Suroviny
fíky
2
ks
čerstvé, lze nahradit 1 hrnkem sušených
švestky
2
ks
čerstvé nebo sušené
meruňky
2
ks
čerstvé nebo sušené
melasa
0.25
hrnek
nebo třtinový cukr
víno červené
750
ml
cider
750
ml
nebo sodovka či perlivá voda
pomeranč
1
ks
1Ovoce omyjte a nakrájejte na půlky anebo čtvrtky, jak je libo. Sušené ovoce propláchněte horkou vodou. Do velkého džbánu vložte ovoce, přidejte melasu anebo cukr či sirup a dobře promíchejte.
2Pak malým proudem přilijte červené víno a nechte 2 hodiny (ale klidně i přes noc) vychladit.
3Před podáváním přilijte cider nebo sodu a přihoďte oloupaný a na půlměsíčky nakrájený pomeranč. Zlehka promíchejte. Naplňte sklenice ledem a zalijte sangrií.