Sangria s červeným vínem a ciderem

Sangria s červeným vínem a ciderem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1036 kcal
Bílkoviny 6 g
Cukr 112 g
Tuky 0 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tuhle letní variantu snadno přeměníte v podzimní či zimní – pouze nahradíte čerstvé ovoce sušeným, vynecháte cider a místo chlazení drink zahřejete.

 

Suroviny

fíky 2 ks
čerstvé, lze nahradit 1 hrnkem sušených
2 ks
čerstvé švestky lze nahradit 1 hrnkem sušených
meruňky 2 ks
lze nahradit 1 hrnkem sušených
melasa 0.25 hrnek
lze nahradit třtinovým cukrem, či sirupem z agáve
víno červené 750 ml
např. Pinot Noir
750 ml
šumivý jablečný cider lze nahradit sodou či perlivou vodou
pomeranč 1 ks

1 Ovoce omyjte a nakrájejte na půlky anebo čtvrtky, jak je libo. Sušené ovoce propláchněte horkou vodou. Do velkého džbánu vložte ovoce, přidejte melasu anebo cukr či sirup a dobře promíchejte.

2 Pak malým proudem přilijte červené víno a nechte 2 hodiny (ale klidně i přes noc) vychladit.

3 Před podáváním přilijte cider nebo sodu a přihoďte oloupaný a na půlměsíčky nakrájený pomeranč. Zlehka promíchejte. Naplňte sklenice ledem a zalijte sangrií. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit