Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sangria s červeným vínem a ciderem

Sangria s červeným vínem a ciderem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1132 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 132 g
Tuky 0 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle letní variantu snadno přeměníte v podzimní či zimní – pouze nahradíte čerstvé ovoce sušeným, vynecháte cider a místo chlazení drink zahřejete.

 

Související recepty

Suroviny

fíky 2 ks
čerstvé, lze nahradit 1 hrnkem sušených
čerstvé nebo sušené
čerstvé nebo sušené
melasa ¼ hrnek
nebo třtinový cukr
cider 750 ml
nebo sodovka či perlivá voda

Postup

1

Ovoce omyjte a nakrájejte na půlky anebo čtvrtky, jak je libo. Sušené ovoce propláchněte horkou vodou. Do velkého džbánu vložte ovoce, přidejte melasu anebo cukr či sirup a dobře promíchejte.

2

Pak malým proudem přilijte červené víno a nechte 2 hodiny (ale klidně i přes noc) vychladit.

3

Před podáváním přilijte cider nebo sodu a přihoďte oloupaný a na půlměsíčky nakrájený pomeranč. Zlehka promíchejte. Naplňte sklenice ledem a zalijte sangrií.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín