Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sangria s červeným vínem a ciderem

Sangria s červeným vínem a ciderem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1132 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 132 g
Tuky 0 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle letní variantu snadno přeměníte v podzimní či zimní – pouze nahradíte čerstvé ovoce sušeným, vynecháte cider a místo chlazení drink zahřejete.

 

Suroviny

fíky 2 ks
čerstvé, lze nahradit 1 hrnkem sušených
čerstvé nebo sušené
čerstvé nebo sušené
melasa ¼ hrnek
nebo třtinový cukr
cider 750 ml
nebo sodovka či perlivá voda

Postup

1

Ovoce omyjte a nakrájejte na půlky anebo čtvrtky, jak je libo. Sušené ovoce propláchněte horkou vodou. Do velkého džbánu vložte ovoce, přidejte melasu anebo cukr či sirup a dobře promíchejte.

2

Pak malým proudem přilijte červené víno a nechte 2 hodiny (ale klidně i přes noc) vychladit.

3

Před podáváním přilijte cider nebo sodu a přihoďte oloupaný a na půlměsíčky nakrájený pomeranč. Zlehka promíchejte. Naplňte sklenice ledem a zalijte sangrií.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...