Tuhle letní variantu snadno přeměníte v podzimní či zimní – pouze nahradíte čerstvé ovoce sušeným, vynecháte cider a místo chlazení drink zahřejete.
Postup
1
Ovoce omyjte a nakrájejte na půlky anebo čtvrtky, jak je libo. Sušené ovoce propláchněte horkou vodou. Do velkého džbánu vložte ovoce, přidejte melasu anebo cukr či sirup a dobře promíchejte.
2
Pak malým proudem přilijte červené víno a nechte 2 hodiny (ale klidně i přes noc) vychladit.
3
Před podáváním přilijte cider nebo sodu a přihoďte oloupaný a na půlměsíčky nakrájený pomeranč. Zlehka promíchejte. Naplňte sklenice ledem a zalijte sangrií.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 9x opojná sangria na letní party(9 receptů )
- Meruňky se v kuchyni rozhodně neztratí – připravte z nich koláč, ovocné knedlíky nebo je zavařte. V zimě jako když najdete(45 receptů )
- Nepropásněte čerstvé fíky! Jsou přirozeně sladké a skvělé do koláčů, salátů nebo jako doplněk k sýru a šunce(45 receptů )