Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pilaf s kuřetem a špenátem

V báječném kořeněném pilafu zužitkujete zbytky třeba po víkendovém hodování. Kuře můžete použít pečené i pošírované.

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Rýže

Ingredience

    • 1 lžíce arašídového oleje
    • 1 cibule, nasekaná najemno
    • 1 lžíce koření garam masala + troška navíc na posypání
    • špetka chilli vloček
    • 1/2 lžičky mleté kurkumy
    • 1 lžička černých hořčičných semínek
    • 250–300 g pečeného masa z kuřete, natrhaného
    • 500 g uvařené rýže basmati
    • 300 g baby špenátu, nasekaného
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 6 lžic bílého jogurtu
    • malý svazek koriandru, lístky nasekané

Příprava jídla

1 Ve velké pánvi rozehřejte arašídový olej a opékejte na něm 5 minut cibuli, dokud nezměkne a nezačne zlátnout. K cibuli vsypte garam masalu, chilli, kurkumu a hořčičná semínka a opékejte, dokud semínka nezačnou praskat horkem na pánvi.

2 Přidejte do pánve kuře a hotovou uvařenou rýži. Míchejte a zahřívejte, dokud se maso i rýže zcela neprohřejí, trvá to asi 5 minut. Pokud se směs příliš přichytává, přilijte do pánve trochu vody. Vsypte do pánve špenát a zamíchejte, aby zavadnul. Osolte, opepřete. Hotový pilaf rozdělte do talířů, každou porci pokapejte trochou jogurtu a posypte špetkou garam masaly a lístky koriandru.

Foto: Sean Galitz
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavé brambory s vejci z bistra

Zapečená ciabatta se žampiony, česnekem a sýrem taleggio

Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou

Masala kari s panýrem

REKLAMA

Přidat komentář