
Pilaf s kuřetem a špenátem
V báječném kořeněném pilafu zužitkujete zbytky třeba po víkendovém hodování. Kuře můžete použít pečené i pošírované.
Ingredience
- 1 lžíce arašídového oleje
- 1 cibule, nasekaná najemno
- 1 lžíce koření garam masala + troška navíc na posypání
- špetka chilli vloček
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1 lžička černých hořčičných semínek
- 250–300 g pečeného masa z kuřete, natrhaného
- 500 g uvařené rýže basmati
- 300 g baby špenátu, nasekaného
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 6 lžic bílého jogurtu
- malý svazek koriandru, lístky nasekané
Příprava jídla
1 Ve velké pánvi rozehřejte arašídový olej a opékejte na něm 5 minut cibuli, dokud nezměkne a nezačne zlátnout. K cibuli vsypte garam masalu, chilli, kurkumu a hořčičná semínka a opékejte, dokud semínka nezačnou praskat horkem na pánvi.
2 Přidejte do pánve kuře a hotovou uvařenou rýži. Míchejte a zahřívejte, dokud se maso i rýže zcela neprohřejí, trvá to asi 5 minut. Pokud se směs příliš přichytává, přilijte do pánve trochu vody. Vsypte do pánve špenát a zamíchejte, aby zavadnul. Osolte, opepřete. Hotový pilaf rozdělte do talířů, každou porci pokapejte trochou jogurtu a posypte špetkou garam masaly a lístky koriandru.
Foto: Sean Galitz
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář