Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rizoto s cuketou a gorgonzolou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2590 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 261 g
Tuky 107 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení samých jemných surovin – cukety, gorgonzoly a krůtího masa – je překvapivě výrazné. Pokud máte přerostlé cukety, podélně je rozpulte a vydlabejte z nich semínka.

Suroviny

olivový olej 3 PL
slanina 100 g
na kostičky
na kostičky
neloupaná, na kostičky
rýže 250 g
kulatozrnná
vývar 500 ml
z kostky, masový / zeleninový
smetana 100 ml
lze nahradit jiným sýrem s modrou plísní

Postup

1

Ve větším hrnci rozehřejte olej a pak do něj vhoďte slaninu a cibuli. Jakmile cibulka změkne, přisypte nakrájené maso a cuketu a za stálého míchání vše osmahněte; trvá to asi pět minut.

2

Potom přisypte propláchnutou rýži a promíchejte ji tak, aby se  všechna zrníčka obalila olejem a tukem z vysmažené slaniny.

3

Do hrnce přilijte zhruba třetinu vývaru, přiklopte poklici, stáhněte plamen a počkejte, až se tekutina odpaří.

4

Pak rýží zamíchejte a ochutnejte. Pokud je ještě tvrdá, přilijte vývar a postup opakujte.

 
5

Těsně před koncem do hrnce přisypte rozdrobený sýr a zjemněte rizoto smetanou. Okamžitě podávejte.

Pro vegetariány 
Slaninu nahraďte oříškem másla a vynechte krůtí prsa.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

23.05.2010 09:44
Všem mohu jen doporučit. Naprosto vynikající kombinace surovin a také jedna z možností, jak využít cukety.

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč