Spojení samých jemných surovin – cukety, gorgonzoly a krůtího masa – je překvapivě výrazné. Pokud máte přerostlé cukety, podélně je rozpulte a vydlabejte z nich semínka.
Suroviny
Postup
Ve větším hrnci rozehřejte olej a pak do něj vhoďte slaninu a cibuli. Jakmile cibulka změkne, přisypte nakrájené maso a cuketu a za stálého míchání vše osmahněte; trvá to asi pět minut.
Potom přisypte propláchnutou rýži a promíchejte ji tak, aby se všechna zrníčka obalila olejem a tukem z vysmažené slaniny.
Do hrnce přilijte zhruba třetinu vývaru, přiklopte poklici, stáhněte plamen a počkejte, až se tekutina odpaří.
Pak rýží zamíchejte a ochutnejte. Pokud je ještě tvrdá, přilijte vývar a postup opakujte.
Těsně před koncem do hrnce přisypte rozdrobený sýr a zjemněte rizoto smetanou. Okamžitě podávejte.
Pro vegetariány
Slaninu nahraďte oříškem másla a vynechte krůtí prsa.
Komentáře