Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
rajcatova polevka
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 664 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 18 g
Tuky 57 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je skutečná oslava všeho jižního! S připravenou rajčatovou omáčkou máte hotovo za slabých dvacet minut.

Suroviny

olivový olej 4 PL
extra panenský + trochu na podávání
velká, na kousky
česnek 4 stroužky
nasekané
jarní cibulka 1 svazek
najemno, zelenou nať ponechte zvlášť
rajčatová omáčka hotová 1 bal
sůl
pepř

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm cukety, česnek a bílou část cibulky.

2

Přilijte rajčatovou omáčku a čtvrt litru vody. Přiveďte k varu a pomalu vařte pět minut. Osolte a opepřete. 

3

Podávejte ozdobené natí z jarní cibulky a zakápnuté trochou oleje.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

03.09.2007 12:47
Recept se nachází v č.8/05, str.26

Apetit magazín