Rajská polévka s cuketou

Rajská polévka s cuketou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 596 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 10 g
Tuky 55 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Tohle je skutečná oslava všeho jižního! S připravenou rajčatovou omáčkou máte hotovo za slabých dvacet minut.

Suroviny

olivový olej 4 PL
extra panenský + trochu na podávání
cuketa 2 ks
velká, na kousky
česnek 4 stroužky
nasekané
jarní cibulka 1 svazek
najemno, zelenou nať ponechte zvlášť
1
rajská omáčka provensálské
sůl
pepř
1. V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm cukety, česnek a bílou část cibulky. Přilijte rajčatovou omáčku a čtvrt litru vody. Přiveďte k varu a pomalu vařte pět minut. Osolte a opepřete. 

2. Podávejte ozdobené natí z jarní cibulky a zakápnuté trochou oleje.

Komentáře

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit