Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3442 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 384 g
Tuky 130 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené palačinky jsou božské. Zkuste tuhle originální úpravu s houbami a cuketou!

Suroviny

Na klasické palačinky
sůl špetka
vejce 2 ks
mléko 500 ml
olej
na smažení
Na pohankové palačinky
mouka celozrnná 100 g
mouka pohanková hladká 150 g
sůl špetka
vejce 2 ks
mléko 350 ml
dle potřeby, možno více
olej
na smažení
Na náplň
olivový olej 2 PL
houby 200 g
na plátky
menší, pokrájené
rajčatová omáčka hotová 1 sklenka
sůl
pepř
Na dokončení
piniové oříšky
na posypání
sýr 150 g
na zapečení, tučnější - ementál, čedar, niva

Postup

1

Nejdříve připravte připravte klasické nebo pohankové palačinky. V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát.

2

V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.

3

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. V pánvi rozpalte olej a asi pět minut na něm opékejte houby a cukety. Přimíchejte rajčatovou omáčku; osolte, opepřete a prohřejte. Do středu každé palačinky dejte trochu směsi, zarolujte a váleček přesuňte do zapékací misky.

4

Smotané palačinky posypte sýrem a piniovými oříšky a asi pět minut zapékejte v troubě. Podávejte horké.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

23.01.2008 08:10
Recept se nachází v č.2/07, str.18

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč