0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené palačinky s houbami a cuketou

Zapečené palačinky s houbami a cuketou

4.6 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3442 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 384 g
Tuky 130 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené palačinky jsou božské. Zkuste tuhle originální úpravu s houbami a cuketou!

Suroviny

Na klasické palačinky
mouka pšeničná hladká 220 g
sůl špetka
vejce 2 ks
mléko 500 ml
olej
na smažení
Na pohankové palačinky
mouka celozrnná 100 g
mouka pohanková hladká 150 g
sůl špetka
vejce 2 ks
mléko 350 ml
dle potřeby, možno více
olej
na smažení
Na náplň
olivový olej 2 PL
houby 200 g
na plátky
cuketa 2 ks
menší, pokrájené
rajčatová omáčka hotová 1 sklenka
sůl
pepř
Na dokončení
piniové oříšky
na posypání
sýr 150 g
na zapečení, tučnější - ementál, čedar, niva

1 Nejdříve připravte připravte klasické nebo pohankové palačinky. V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát.

2 V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.

3 Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. V pánvi rozpalte olej a asi pět minut na něm opékejte houby a cukety. Přimíchejte rajčatovou omáčku; osolte, opepřete a prohřejte. Do středu každé palačinky dejte trochu směsi, zarolujte a váleček přesuňte do zapékací misky.

4 Smotané palačinky posypte sýrem a piniovými oříšky a asi pět minut zapékejte v troubě. Podávejte horké.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit