Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Zapečené palačinky s houbami a cuketou

Zapečené palačinky s houbami a cuketou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3409 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 382 g
Tuky 128 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené palačinky jsou božské. Zkuste tuhle originální úpravu s houbami a cuketou!

Suroviny

Na klasické palačinky
mouka pšeničná hladká 220 g
sůl špetka
vejce 2 ks
mléko 500 ml
olej
na smažení
Na pohankové palačinky
mouka celozrnná 100 g
mouka pohanková hladká 150 g
sůl špetka
vejce 2 ks
mléko 350 ml
dle potřeby, možno více
olej
na smažení
Na náplň
olivový olej 2 PL
houby 200 g
lze nahradit žampiony, na plátky
cuketa 2 ks
menší, pokrájené
rajčatová passata 1
rajčatová omáčka s houbami např. Boscaiola od Panzani
sůl
pepř
Na dokončení
piniové oříšky
na posypání
sýr 150 g
na zapečení, tučnější typu ementál, čedar, niva

1 Nejdříve připravte připravte klasické nebo pohankové palačinky. V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát.

2 V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.

3 Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. V pánvi rozpalte olej a asi pět minut na něm opékejte houby a cukety. Přimíchejte rajčatovou omáčku; osolte, opepřete a prohřejte. Do středu každé palačinky dejte trochu směsi, zarolujte a váleček přesuňte do zapékací misky.

4 Smotané palačinky posypte sýrem a piniovými oříšky a asi pět minut zapékejte v troubě. Podávejte horké.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.2/07, str.18

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit