Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pohankový salát s avokádem a sezamovými vejci

Talíř plný zdraví.

Vydání: 2017/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Salát

Ingredience

    • 300 g pohankových krupek
    • 1 avokádo, oloupané, nakrájené na plátky a pokapané limetovou šťávou
    • 50 g lískových oříšků, mírně opražených
    • 8 vajec
    • 80 g bílého sezamu, mírně opraženého
    • 1 svazek koriandru + 2-3 snítky perilly
    • 5 lžic japonského rýžového vína mirin
    • 2 lžíce rýžového octa
    • 5 lžic panenského olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • řepné lístky a perilla k podávání

Příprava jídla

1 Podle návodu na obalu uvařte pohanku al dente, propláchněte ji studenou vo- dou, nechte okapat. V míse ji smíchejte s avokádem a nasekanými oříšky. Mezitím uvařte naměkko vejce (5 minut po vložení do vroucí vody), opatrně oloupejte a obalte v části sezamu. Na zálivku promixujte koriandr, perillu, mirin, ocet, olej, sůl a pepř. Půlku jí vmíchejte do pohanky, rozdělte na 4 talíře, doplňte řepnými lístky a perillou, vejci a zbylým sezamem i zálivkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jednozrnkový či špaldový salát s okurkami a stonkovou brokolicí

Černorýžový salát s fíky a haloumi

Kroupový salát s mátou a boby

REKLAMA

Přidat komentář