Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Palačinky a lívance: 50 ověřených receptů od českých po japonské

Palačinky a lívance: 50 ověřených receptů od českých po japonské
ZDROJ: Slowly veggie!

Kdo by nemiloval palačinky a lívance? K snídani, svačině i k večeři či jako nejsladší dezert pod sluncem... S tou správnou špetkou nostalgie. Pro všední den i slavnostní okamžiky. Sladkou palačinku či lívanec můžete podávat kdykoli, pokaždé zařídí blažený úsměv na tvářích dětí i dospělých!

Kombinací prostých ingrediencí, jako jsou vejce, mouka a mléko, vytvoříte placky, ze kterých dokážete připravit dezerty hodné profesionálního cukráře. Kdo by například odolal crêpes Suzette nebo palačinkovému dortu?

  • Plačinky i lívance ale můžete připravit i naslano, třeba se sýrem a špenátem. Variací je zkrátka mnoho!

Palačinky a lívance ve světě

  • Například francouzské crêpes jsou tenké palačinky, které se často podávají s ovocem, sirupem nebo krémem.
  • Americké pancakes neboli lívance se zpravidla podávají s javorovým sirupem a máslem.
  • Německé pfannkuchen jsou například plněné marmeládou nebo ovocem a podávají se s vanilkovou omáčkou.
  • V Rakousku mají zase Kaiserschmarrn, což je taková roztrhaná tlustá palačinka.
  • V Japonsku mají fuwa fuwa, nadýchané lívanečky.

Palačinky a lívance se dají snadno přizpůsobit různým chutím a preferencím. Můžete je plnit ovocem, marmeládou, tvarohem, polévat čokoládou, posypat ořechy nebo je plnit slanými surovinami jako je například šunka, sýr a vejce.

Jsou zkrátka jednoduché a variabilní, takže by rozhodně ve vašem kuchařském repertoáru neměly chybět!

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam
Autor: kojzarova.m