0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Anglická snídaně
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4605 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 292 g
Tuky 292 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Anglická snídaně má pět základních komponentů: maso (slanina a klobásky), vejce, fazole, rajčata a tousty. Všechno ostatní je už na vás: žampiony, opečené brambory...

Suroviny

v tomatě, 1 konzerva
menší
rajčata cherry 10 ks
máslo 1 PL
olej 1 PL
vejce 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
toustový chléb
k podávání

Postup

1

Fazole vlijte i s omáčkou do menšího hrnce a na mírném plameni prohřejte.

2

Klobásky opečte na pánvi a vyjměte.

3

Do pánve dejte slaninu a zprudka ji opečte pěkně dokřupava, pak vyjměte a vsypte žampiony. Zprudka je orestujte, aby nestihly pustit vodu a nezačaly se dusit.

4

Vyjměte a vložte do pánve větvičky s rajčaty a taktéž zprudka pečte, jen aby rajčátka popraskala.

5

V jiné pánvi připravte na rozehřátém másle a oleji volská oka tak, aby byl bílek pevný a žloutek stále tekutý.

6

Klobásky, slaninu, žampiony a rajčata rozdělte na talíře. Vejce osolte a opepřete. Přidejte fazole a vejce a podávejte s opečenými tousty.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...