Anglická snídaně má pět základních komponentů: maso (slanina a klobásky), vejce, fazole, rajčata a tousty. Všechno ostatní je už na vás: žampiony, opečené brambory...
Suroviny
1 Fazole vlijte i s omáčkou do menšího hrnce a na mírném plameni prohřejte.
2 Klobásky opečte na pánvi a vyjměte. Do pánve dejte slaninu a zprudka ji opečte pěkně dokřupava, pak vyjměte a vsypte žampiony. Zprudka je orestujte, aby nestihly pustit vodu a nezačaly se dusit. Vyjměte a vložte do pánve větvičky s rajčaty a taktéž zprudka pečte, jen aby rajčátka popraskala.
3 V jiné pánvi připravte na rozehřátém másle a oleji volská oka tak, aby byl bílek pevný a žloutek stále tekutý. Klobásky, slaninu, žampiony a rajčata rozdělte na talíře. Vejce osolte a opepřete. Přidejte fazole a vejce a podávejte s opečenými tousty.