Polévka s knedíčky z nekvašeného pečiva je typická pro židovský svátek pesach
Suroviny
vývar hovězí
1
l
lze nahradit kuřecím, vychlazený + 125 ml horkého vývaru
vejce
2
ks
žloutky a bílky zvlášť
tuk
3
PL
sebraný z vývaru
mouka macesová
130
g
lze nahradit rozemletými macesy
sůl
1
ČL
zázvor (mletý)
1
ČL
Postup
1
V misce smíchejte žloutky s tukem a horkým vývarem. Všechny suché ingredience promíchejte a přidejte je do tekutiny. V jiné čisté míse vyšlehejte bílky a opatrně je přimíchejte do hmoty. Směs zakryjte a dejte na hodinu do lednice.
2
Mokrýma rukama tvarujte knedlíčky velikosti vlašského ořechu, vhoďte je do vroucí osolené vody a vařte 25 minut. Mezitím ohřejte vývar. Knedlíčky pak vylovte děrovanou naběračkou a vkládejte do talířů s horkou polévkou. Můžete je podávat i jako přílohu.