Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s macesovými knedlíčky
Polévka s macesovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka s macesovými knedlíčky

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1168 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 76 g
Tuky 64 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka s knedíčky z nekvašeného pečiva je typická pro židovský svátek pesach

Suroviny

vývar hovězí 1 l
lze nahradit kuřecím, vychlazený + 125 ml horkého vývaru
vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
tuk 3 PL
sebraný z vývaru
mouka macesová 130 g
lze nahradit rozemletými macesy
sůl 1 ČL
zázvor (mletý) 1 ČL

Postup

1

V misce smíchejte žloutky s tukem a horkým vývarem. Všechny suché ingredience promíchejte a přidejte je do tekutiny. V jiné čisté míse vyšlehejte bílky a opatrně je přimíchejte do hmoty. Směs zakryjte a dejte na hodinu do lednice.

2

Mokrýma rukama tvarujte knedlíčky velikosti vlašského ořechu, vhoďte je do vroucí osolené vody a vařte 25 minut. Mezitím ohřejte vývar. Knedlíčky pak vylovte děrovanou naběračkou a vkládejte do talířů s horkou polévkou. Můžete je podávat i jako přílohu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč