Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s macesovými knedlíčky
Polévka s macesovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka s macesovými knedlíčky

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1168 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 76 g
Tuky 64 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka s knedíčky z nekvašeného pečiva je typická pro židovský svátek pesach

Související recepty

Suroviny

vývar hovězí 1 l
lze nahradit kuřecím, vychlazený + 125 ml horkého vývaru
vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
tuk 3 PL
sebraný z vývaru
mouka macesová 130 g
lze nahradit rozemletými macesy
sůl 1 ČL
zázvor (mletý) 1 ČL

Postup

1

V misce smíchejte žloutky s tukem a horkým vývarem. Všechny suché ingredience promíchejte a přidejte je do tekutiny. V jiné čisté míse vyšlehejte bílky a opatrně je přimíchejte do hmoty. Směs zakryjte a dejte na hodinu do lednice.

2

Mokrýma rukama tvarujte knedlíčky velikosti vlašského ořechu, vhoďte je do vroucí osolené vody a vařte 25 minut. Mezitím ohřejte vývar. Knedlíčky pak vylovte děrovanou naběračkou a vkládejte do talířů s horkou polévkou. Můžete je podávat i jako přílohu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín