0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka s macesovými knedlíčky

Polévka s macesovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka s macesovými knedlíčky

4.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1168 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 76 g
Tuky 64 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka s knedíčky z nekvašeného pečiva je typická pro židovský svátek pesach

Suroviny

vývar hovězí 1 l
lze nahradit kuřecím, vychlazený + 125 ml horkého vývaru
vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
tuk 3 PL
sebraný z vývaru
mouka macesová 130 g
lze nahradit rozemletými macesy
sůl 1 ČL
zázvor (mletý) 1 ČL

1 V misce smíchejte žloutky s tukem a horkým vývarem. Všechny suché ingredience promíchejte a přidejte je do tekutiny. V jiné čisté míse vyšlehejte bílky a opatrně je přimíchejte do hmoty. Směs zakryjte a dejte na hodinu do lednice.

2 Mokrýma rukama tvarujte knedlíčky velikosti vlašského ořechu, vhoďte je do vroucí osolené vody a vařte 25 minut. Mezitím ohřejte vývar. Knedlíčky pak vylovte děrovanou naběračkou a vkládejte do talířů s horkou polévkou. Můžete je podávat i jako přílohu.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč