0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Milionová polévka

Milionová polévka

4.1 / 5. Počet hodnocení: 162
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 653 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 86 g
Tuky 11 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborná zeleninová polévka, super rychlá večeře, kterou zvládne každý.

Suroviny

mrkev 1 ks
petržel 2 ks
menší
celer 50 g
máslo
vývar zeleninový 1 l
krupička dětská 1 hrst
vejce 1 ks
sůl

Postup

1

Mrkev a 2 menší petržele, případně kousek celeru nastrouhejte nahrubo a pak v hrnci osmahněte na másle.

2

Zalijte litrem zeleninového vývaru. Přisypte velkou hrst dětské krupičky a povařte.

3

Nakonec vmíchejte jedno rozšlehané vejce a osolte. Ozdobte petrželkou.

Související články

5× jarní polévka s bylinkami
  • Tipy a triky

5× jarní polévka s bylinkami

Na jaře dostávají slovo lehká jídla. Ochutnejte naše svěží polévky. Krásně voní a jejich příprava je tak jednoduchá, že budete mít o víkendu dost času vyrazit na procházku....

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit