Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelná polévka s houbami a kroupami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1875 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 216 g
Tuky 23 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydatná zelná polévka s houbami ve stylu minestrone je zahuštěná pouze kroupami a zeleninou.

Související recepty

Suroviny

slanina 200 g
gazdovská, na proužky
jarní cibulka 3 ks
na kolečka
mrkev 4 ks
řapíkatý celer 3 řapíky
česnek 2 stroužky
drcený
tymián 1 snítka
rozmarýn 1 snítka
vývar kuřecí 1,5 l
nebo zeleninový
kroupy 150 g
malé, předem namočené
zelí bílé ½ hlávky
nakrájené
sůl
pepř mletý

Postup

1

Rozpalte hrnec a na středním ohni opečte slaninu dozlatova. Přidejte cibuli, mrkev, celer, česnek a bylinky a ještě chvíli opékejte.

2

Houby zalijte 600 ml vroucí vody a nechte 10 minut stát.

3

Potom je vyberte děrovanou lžící, nasekejte a přihoďte k zelenině. Osmahněte, zalijte vínem a vařte, dokud se víno skoro neodpaří.

4

Propláchnuté a předem namočené kroupy uvařte zvlášť v osolené vodě, trvá to asi 40 minut.

5

V polovině vaření je zalijte vodou z hub, vývarem, přidejte nakrájené zelí, osmahnutou zeleninu a dovařte vše doměkka. Vyhoďte snítky bylin a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Polévku podávejte se strouhaným parmazánem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...