0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelná polévka s houbami a kroupami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1658 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 188 g
Tuky 23 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydatná zelná polévka ve stylu minestrone je zahuštěná pouze kroupami a zeleninou.

Suroviny

slanina 200 g
gazdovská, na proužky
jarní cibulka 3 ks
na kolečka
mrkev 4 ks
očištěné a pokrájené
řapíkatý celer 3 ks
tři řapíky na plátky
česnek 2 stroužky
drcený
tymián 1 snítka
rozmarýn 1 snítka
sušené houby 30 g
nejlépe lišky nebo hřiby
víno bílé 150 ml
vývar kuřecí 1.5 l
nebo zeleninový
kroupy 150 g
malé, předem namočené
zelí bílé 0.5
nakrájené
sůl
pepř mletý

1 Rozpalte hrnec a na středním ohni opečte slaninu dozlatova. Přidejte cibuli, mrkev, celer, česnek a bylinky a ještě chvíli opékejte. Houby zalijte 600 ml vroucí vody a nechte 10 minut stát. Potom je vyberte děrovanou lžící, nasekejte a přihoďte k zelenině. Osmahněte, zalijte vínem a vařte, dokud se víno skoro neodpaří.

2 Propláchnuté a předem namočené kroupy uvařte zvlášť v osolené vodě, trvá to asi 40 minut. V polovině vaření je zalijte vodou z hub, vývarem, přidejte nakrájené zelí, osmahnutou zeleninu a dovařte vše doměkka. Vyhoďte snítky bylin a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Polévku podávejte se strouhaným parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit