Jednoduchá a uklidňující, prostě polévka do nepohody. Máte-li přesto chuť na špetku dobrodružství, přidejte do ní trochu mletého kardamomu a anýzového likéru (kontušovka, pernod, ouzo).
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
malá, na jemno nakrájená
fenykl
2
očištěný, nakrájené na čtvrtky
česnek
2
stroužky
oloupané
vývar zeleninový
600
ml
2
PL
mleté mandle
smetana ke šlehání
2
PL
sůl
pepř
drcený
bageta
opečená, případně s tapenádou
1. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibulku, až zprůsvitní (asi čtyři minuty). Přidejte fenykl, česnek a polovinu vývaru. Uveďte do varu, snižte plamen a vařte asi čtvrt hodiny, aby byl fenykl měkký a vývar se z větší části odpařil.
2. Vlijte do robotu a přidejte mandle. Vše rozmixujte, vraťte do hrnce a přilijte zbylý vývar. Uveďte do varu a vmíchejte smetanu, případně dosolte a už nevařte. Opepřete, ozdobte fenyklovými ‚vlásky‘ a podávejte s bagetou.
2. Vlijte do robotu a přidejte mandle. Vše rozmixujte, vraťte do hrnce a přilijte zbylý vývar. Uveďte do varu a vmíchejte smetanu, případně dosolte a už nevařte. Opepřete, ozdobte fenyklovými ‚vlásky‘ a podávejte s bagetou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Brusinkové menu: 15 receptů pro milovníky brusinek(15 receptů)