Jednoduchá a uklidňující, prostě polévka do nepohody. Máte-li přesto chuť na špetku dobrodružství, přidejte do ní trochu mletého kardamomu a anýzového likéru (kontušovka, pernod, ouzo).
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
fenykl
2
česnek
2
stroužky
vývar zeleninový
600
ml
mandle
2
PL
mleté
smetana ke šlehání
2
PL
sůl
pepř
bageta
opečená, s tapenádou
Postup
1
V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm najemno pokrájenou cibulku, až zprůsvitní (asi čtyři minuty). Přidejte čtvrtky fenyklu, nasekaný česnek a polovinu vývaru. Uveďte do varu, snižte plamen a vařte asi čtvrt hodiny, aby byl fenykl měkký a vývar se z větší části odpařil.
2
Vlijte do robotu a přidejte mandle. Vše rozmixujte, vraťte do hrnce a přilijte zbylý vývar. Uveďte do varu a vmíchejte smetanu, případně dosolte a už nevařte. Opepřete, ozdobte fenyklovými ‚vlásky‘ a podávejte s bagetou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Brusinkové menu: 15 receptů pro milovníky brusinek(15 receptů )