Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fenyklovo-mandlová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 21
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 627 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 42 g
Tuky 38 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá a uklidňující, prostě polévka do nepohody. Máte-li přesto chuť na špetku dobrodružství, přidejte do ní trochu mletého kardamomu a anýzového likéru (kontušovka, pernod, ouzo).

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
vývar zeleninový 600 ml
mleté
sůl
pepř
bageta
opečená, s tapenádou

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm najemno pokrájenou cibulku, až zprůsvitní (asi čtyři minuty). Přidejte čtvrtky fenyklu, nasekaný česnek a polovinu vývaru. Uveďte do varu, snižte plamen a vařte asi čtvrt hodiny, aby byl fenykl měkký a vývar se z větší části odpařil.

2

Vlijte do robotu a přidejte mandle. Vše rozmixujte, vraťte do hrnce a přilijte zbylý vývar. Uveďte do varu a vmíchejte smetanu, případně dosolte a už nevařte. Opepřete, ozdobte fenyklovými ‚vlásky‘ a podávejte s bagetou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín