Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fenyklovo-mandlová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 20
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 627 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 42 g
Tuky 38 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá a uklidňující, prostě polévka do nepohody. Máte-li přesto chuť na špetku dobrodružství, přidejte do ní trochu mletého kardamomu a anýzového likéru (kontušovka, pernod, ouzo).

Suroviny

olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
vývar zeleninový 600 ml
mleté
sůl
pepř
bageta
opečená, s tapenádou

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm najemno pokrájenou cibulku, až zprůsvitní (asi čtyři minuty). Přidejte čtvrtky fenyklu, nasekaný česnek a polovinu vývaru. Uveďte do varu, snižte plamen a vařte asi čtvrt hodiny, aby byl fenykl měkký a vývar se z větší části odpařil.

2

Vlijte do robotu a přidejte mandle. Vše rozmixujte, vraťte do hrnce a přilijte zbylý vývar. Uveďte do varu a vmíchejte smetanu, případně dosolte a už nevařte. Opepřete, ozdobte fenyklovými ‚vlásky‘ a podávejte s bagetou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč