0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněná čočková polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné na sklenici o objemu 750ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3935 kcal
Bílkoviny 178 g
Sacharidy 408 g
Tuky 138 g
Vláknina 128 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Namíchejte ze samých dobrých ingrediencí chutný jedlý dárek – instantní směs na vaření.

Suroviny

čočka červená 250 g
čočka žlutá 250 g
sušená rajčata 5 ks
suchých
sušená jablka 1 hrst
kari koření 1.5 ČL
kurkuma (mletá) 2 ČL
chilli paprička 1 ks
sušená
bobkový list 2 ks

1 Na dno sklenice dejte polovinu červené čočky, pak polovinu žluté a postup zopakujte. Na čočku ozdobně navršte 5 sušených rajčat (suchá, ne ze sklenice s nálevem), hrst pokrájených sušených jablek, 1 a 1/2 lžičky kari, 2 lžičky kurkumy, 1 sušenou chilli papričku a 2 bobkové listy. Kari spolu s kurkumou zabalte do malého plastového sáčku a přivažte ho na sklenici.

2 Opatřete ji i visačkou s receptem na kořeněnou čočkovou polévku (pro 8 osob): Na 3 lžících másla opékejte asi 4 minuty 1 červenou cibuli a 4 stroužky česneku, obojí nakrájené nadrobno. Přidejte obsah sáčku s kořením, bobkový list a chilli a míchejte ještě minutu. Přidejte zbytek dárkové sklenice a zalijte 2 l vody či drůbežího vývaru. Vařte, až čočka změkne; trvá to asi 45 minut. Osolte a podávejte.

NĚCO NAVÍC 

Oba druhy čočky se nemusejí předem namáčet a při vaření polévku rovnou zahustí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit