Namíchejte ze samých dobrých ingrediencí chutný jedlý dárek – instantní směs na vaření.
Suroviny
Postup
Na dno sklenice dejte polovinu červené čočky, pak polovinu žluté a postup zopakujte. Na čočku ozdobně navršte 5 sušených rajčat (suchá, ne ze sklenice s nálevem), hrst pokrájených sušených jablek, 1 a 1/2 lžičky kari, 2 lžičky kurkumy, 1 sušenou chilli papričku a 2 bobkové listy. Kari spolu s kurkumou zabalte do malého plastového sáčku a přivažte ho na sklenici.
Opatřete ji i visačkou s receptem na kořeněnou čočkovou polévku (pro 8 osob): Na 3 lžících másla opékejte asi 4 minuty 1 červenou cibuli a 4 stroužky česneku, obojí nakrájené nadrobno. Přidejte obsah sáčku s kořením, bobkový list a chilli a míchejte ještě minutu. Přidejte zbytek dárkové sklenice a zalijte 2 l vody či drůbežího vývaru. Vařte, až čočka změkne; trvá to asi 45 minut. Osolte a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Oba druhy čočky se nemusejí předem namáčet a při vaření polévku rovnou zahustí.