Čočková polévka s kari zaujme svou exotickou chutí a aromatickým kořením. Tato tradiční indická pochoutka láká svou sytou barvou a bohatou chutí, což ji činí oblíbenou večeří po celém světě. Pokud si libujete v pálivých jídlech, přidejte do polévky z červené čočky nasekanou chilli papričku, případně zjemněte kokosovým mlékem.
Suroviny
Postup
Oloupanou cibuli nasekejte nadrobno. Očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka. Pokud používáte čerstvá rajčata, nakrájejte je na malé kousky.
Ve velkém hrnci, který použijete na vaření polévky, osmahněte na oleji nejdřív cibuli, přidejte mrkev, čočku, kari, mletý kmín a nechte dusit na mírném ohni 2 minuty.
Poté přidejte rajčata, bobkový list a zalijte asi 0,5 l vývaru nebo vody. Nechte vařit 25 minut. Na závěr přidejte česnek utřený se solí, opepřete a dosolte podle chuti. Těsně před podáváním přidejte čerstvě nasekaný koriandr.
NĚCO NAVÍC
Pokud vás lákají exotická jídla, můžete 250 ml vývaru nebo vody nahradit kokosovým mlékem a přidat nasekanou chilli papričku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pozdrav z Thajska, Indie i Srí Lanky: 40x kari(39 receptů )
- Přesnídávkové polévky, které můžete zařadit do nízkotučného jídelníčku(13 receptů )
- Čočková polévka na 20 způsobů z celého světa: Připravte si jídlo, které nasytí celou rodinu a vyjde na pár korun(21 receptů )
- Jak uvařit lahodnou polévku, která zasytí: Myslete na bílkoviny(21 receptů )