0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomerančové sušenky

Pomerančové sušenky

4 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Na 32 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2783 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 404 g
Tuky 98 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Většina sušenek se musí vykrajovat nebo nejrůzněji tvarovat, hlídat, aby se při pečení neslily... Tady tohle všechno odpadá. Těsto stačí vyválet, upéct a nakrájet. Hotovo!

Suroviny

máslo 75 g
změklého
krupicový cukr 110 g
vanilkový extrakt 1 ČL
med 115 g
tekutý
žloutek 1 ks
mouka pšeničná hladká 225 g
+ navíc na podsypání
sůl 1 špetka
škrob 2 ČL
kukuřičný
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
jedlá soda 0.25 ČL
pomerančový likér 2 PL
Grand Marnier
pomerančová kůra 50 g
kandovaná, nakrájené na kousky

1 Máslo, 55 g cukru a vanilku zhruba 5–6 minut šlehejte, dokud nebude směs světlá a nadýchaná. Přidejte med, žloutek, mouku, sůl, škrob, kypřicí prášek, sodu a pomerančový likér a na nízké otáčky propracovávejte, dokud se těsto nespojí. Na plech rozložte arch pečicího papíru, přendejte na něj těsto, zaprašte moukou, přikryjte druhým archem papíru a přes něj roztlačte či rozválejte těsto na plát o síle 4–5 mm. Celý plát potom uložte na 30 minut do mrazáku.

2 Troubu vyhřejte na 160°C. Po vychlazení vrchní papír stáhněte, posypte plát kandovanou pomerančovou kůrou a válečkem či dlaněmi ji lehce vtlačte do těsta. Posypte zbytkem cukru a pečte 16–18 minut dozlatova. Nechte lehce zchladnout a poté plát ostrým nožem rozkrájejte na kosočtverce a nechte zcela vychladnout.

NĚCO NAVÍC
Plát můžete místo kousků kandované pomerančové kůry posypat nasekanými ořechy, sušeným ovocem či čokoládovými pecičkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit