Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomerančové sušenky

Většina sušenek se musí vykrajovat nebo nejrůzněji tvarovat, hlídat, aby se při pečení neslily... Tady tohle všechno odpadá. Těsto stačí vyválet, upéct a nakrájet. Hotovo!

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 32 sušenek
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT18M
Pečení 0:18
Cukroví

Ingredience

    • 75 g másla, změklého
    • 110 g krupicového cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 115 g tekutého medu
    • 1 žloutek
    • 225 g hladké mouky + navíc na podsypání
    • špetka soli
    • 2 lžičky kukuřičného škrobu
    • 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
    • 1/4 lžičky jedlé sody
    • 2 lžíce pomerančového likéru Grand Marnier
    • 50 g kandované pomerančové kůry, nakrájené na kousky

Příprava jídla

1 Máslo, 55 g cukru a vanilku zhruba 5–6 minut šlehejte, dokud nebude směs světlá a nadýchaná. Přidejte med, žloutek, mouku, sůl, škrob, kypřicí prášek, sodu a pomerančový likér a na nízké otáčky propracovávejte, dokud se těsto nespojí. Na plech rozložte arch pečicího papíru, přendejte na něj těsto, zaprašte moukou, přikryjte druhým archem papíru a přes něj roztlačte či rozválejte těsto na plát o síle 4–5 mm. Celý plát potom uložte na 30 minut do mrazáku.

2 Troubu vyhřejte na 160°C. Po vychlazení vrchní papír stáhněte, posypte plát kandovanou pomerančovou kůrou a válečkem či dlaněmi ji lehce vtlačte do těsta. Posypte zbytkem cukru a pečte 16–18 minut dozlatova. Nechte lehce zchladnout a poté plát ostrým nožem rozkrájejte na kosočtverce a nechte zcela vychladnout.

NĚCO NAVÍC
Plát můžete místo kousků kandované pomerančové kůry posypat nasekanými ořechy, sušeným ovocem či čokoládovými pecičkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kávové bábovičky

Pečený banán se zmrzlinou

Nepečený jablečný dort

Čokoládové sušenky s pekanovými ořechy

Přidat komentář