Čokoládové sušenky s pekanovými ořechy

Čokoládové sušenky s pekanovými ořechy

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Velmi snadné Na 28 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5712 kcal
Bílkoviny 104 g
Cukr 415 g
Tuky 398 g
Vláknina 88 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ať už patříte mezi čokoholiky, nebo ne, tyhle sušenky si stoprocentně zamilujete!

Suroviny

tmavá čokoláda 450 g
50–70%, nalámaná
máslo 0.25 hrnku
změklé
třtinový cukr muscovado světlý 0.75 hrnku
nebo krupicový cukr
mouka pšeničná hladká 0.75 hrnku
kypřicí prášek do pečiva 0.25 ČL
vejce 2 ks
pekanové ořechy 1 hrnek
nasekané

1 Troubu vyhřejte na 180°C. Polovinu čokolády nasekejte a odložte stranou. Druhou polovinu nasekejte nahrubo a rozpusťte nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě na střední výkon (pozor, ať ji nespálíte). Promíchejte. Přidejte máslo a znovu dobře promíchejte. Potom přidejte cukr, mouku, prášek do pečiva a vejce a opět promíchejte. Vmíchejte ořechy a nasekanou čokoládu.

2 Pomocí lžíce tvořte na plechu vyloženém pečicím papírem sušenky. Na jednu sušenku vám bude stačit 1 vrchovatá lžíce těsta. Nechte mezi jednotlivými sušenkami rozestupy zhruba 4–5 cm, během pečení se roztečou. Pečte 12–13 minut. Nechte zhruba 1 minutu chladnout na plechu, potom přemístěte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

NĚCO NAVÍC
Po sušenkách se většinou velmi rychle zapráší, radíme je proto upéct rovnou z dvojité dávky a část si uschovat do mrazáku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit