Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové sušenky s pekanovými ořechy
Čokoládové sušenky s pekanovými ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládové sušenky s pekanovými ořechy

4/5 Počet hodnocení: 59
Do hodiny Velmi snadné Na 28 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5724 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 418 g
Tuky 398 g
Vláknina 88 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ať už patříte mezi čokoholiky, nebo ne, tyhle sušenky si stoprocentně zamilujete!

Suroviny

tmavá čokoláda 450 g
50–70%, nalámaná
máslo ¼ hrnku
změklé
cukr ¾ hrnku
kypřicí prášek do pečiva ¼ ČL
vejce 2 ks
pekanové ořechy 1 hrnek
nasekané

Postup

1

Troubu vyhřejte na 180°C.

2

Polovinu čokolády nasekejte a odložte stranou. Druhou polovinu nasekejte nahrubo a rozpusťte nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě na střední výkon (pozor, ať ji nespálíte). Promíchejte. Přidejte máslo a znovu dobře promíchejte.

3

Potom přidejte cukr, mouku, prášek do pečiva a vejce a opět promíchejte. Vmíchejte ořechy a nasekanou čokoládu.

4

Pomocí lžíce tvořte na plechu vyloženém pečicím papírem sušenky. Na jednu sušenku vám bude stačit 1 vrchovatá lžíce těsta. Nechte mezi jednotlivými sušenkami rozestupy zhruba 4–5 cm, během pečení se roztečou.

5

Pečte 12–13 minut. Nechte zhruba 1 minutu chladnout na plechu, potom přemístěte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

NĚCO NAVÍC
Po sušenkách se většinou velmi rychle zapráší, radíme je proto upéct rovnou z dvojité dávky a část si uschovat do mrazáku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...