Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2018/10

Podzim už klepe na dveře a s ním poslední slunná odpoledne zavátá pestrobarevným listím, ale i sychravé upršené dny zahalené v mlze, které ve vás probudí chuť zachumlat se do deky. V říjnovém vydání Apetitu najdete zaručený návod na zpříjemnění říjnových chvil. Čekají na vás recepty na poctivé husté polévky, které pohladí po duši, pečená masa i voňavé přílohy, buchty a koláče jako od babičky… Prostřednictvím jeho stránek se můžete vypravit na cestu Orient expresem či výlet do belgického Waterloo nebo uspořádat malý domácí Oktoberfest. Přejeme vám krásný a lahodný říjen!

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Červená řepa

Tahle zemitá zelenina rozděluje lidi na ty, kteří ji milují, a na ty, co se jí ani nedotknou. Ale možná že ti druzí jen neochutnali ten správný pokrm, třeba skvělé dušené hovězí s řepou nebo burgery s vločkami.

Oktoberfest

Abyste letos nemuseli až do Mnichova, připravili jsme pro vás s naším kamarádem Patrikem spoustu chuťovek, které jsou jako stvořené k pivu. Uspořádejte si pivní festival doma s přáteli a pobavte se pivním kvízem!

Orient expres

Pojeďte s námi vlakem, který od roku 1883 spojoval západní Evropu se vstupní branou do Asie! A stejně jako v legendárním spoji cestujícím, i my vám nabízíme v jednotlivých stanicích ochutnávku místních vyhlášených specialit.

Pečení ze zdravé mouky

Propadli jsme pečení z celozrnné mouky, je totiž snadné, zdravé a dobré! Klára Hadašová, autorka kuchařky Domácí pekař, nás naučila, jak na to. Její recepty jsme vyzkoušeli, nafotili a přidali k nim i své vlastní postřehy.

Recepty z vydání

Fazolová polévka s klobásou

Když nechcete přikusovat chléb, můžete polévku ještě zhutnit kostičkami brambor.

Houbové rizoto z trouby

Vaření pravého italského rizota vás nepustí ani na chvilku od plotny – tohle pečené se dělá skoro samo...

Losos v krémové omáčce s česnekem

Losos a smetana? My říkáme ano!

Rajská sekaná

Takhle rajskou neznáte!

Pikantní kuřecí pekáček s cizrnou a batáty

Spojení batátů, harissy a cizrny nikdy nezklame, zvláště když je zvýrazníte citronovou šťávou a olivami...

Quiche s dýní a listy červené řepy

O nápad na zdravé miniquiche bez masa se s námi podělila blogerka Věra Strnadová. Jsou výborné jako předkrm...

Játra s křenovo-kmínovou kaší, cibuládou a prosciuttem

Vepřová játra nejsou tak jemná jako telecí, zato jsou dostupnější. Chcete-li minimalizovat množství...

Kávové bábovičky

Malinkaté bábovičky jsou výborné k snídani i odpolední kávě. Jsou sladké, vláčné, prostě k nakousnutí!

Pečený banán se zmrzlinou

Skvělý dezert, který v sobě spojuje to nejlepší z uplynulého léta i nadcházející zimy. Máte-li přece jen...

Nepečený jablečný dort

Je trochu retro, ale ruku na srdce, kdo by ho nemiloval? Zbožňují ho bez výjimky malí i velcí a jeho přípravu...

Pomerančové sušenky

Většina sušenek se musí vykrajovat nebo nejrůzněji tvarovat, hlídat, aby se při pečení neslily... Tady tohle...

Čokoládové sušenky s pekanovými ořechy

Ať už patříte mezi čokoholiky, nebo ne, tyhle sušenky si stoprocentně zamilujete!

Focaccia s červenou řepou a kozím sýrem

Nejste-li vegetariáni, není úplně od věci, když olivový olej nahradíte pro tentokrát voňavým domácím...

Řepné burgery s ovesnými vločkami

Naše burgery jsou vegetariánské, chcete-li masové, inspirujte se třeba karbanátky Lindström z Apetitonline.cz .

Červenořepná polévka s rajčaty

Když se řekne polévka v souvislosti s řepou, skoro každý si vybaví boršč. Řepa ale vyniká i v krémových...

Dušené hovězí s řepou

Červená řepa rozděluje lidi na ty, kteří ji milují, a na ty, co se jí ani nedotknou. Někdy ale přece jen...

Řepné ,pelmeně‘ s koprem a zakysanou smetanou

Tohle spojení pelmeňů, tortellin a tak trochu i boršče je něco jako světová premiéra. Chutnají stejně...

Zapékaná řepa dvou barev s tuřínem a ředkví

Velmi efektní příloha k pečeným masům, ale obstojí i jako samostatné vegetariánské jídlo.

Červená pšenice s červenou řepou

Tuhle zemitou variaci na italské rizoto si můžete uvařit prakticky z libovolné obiloviny (rýží nevyjímaje)...

Domácí preclíky z kynutého těsta a pivní fondue

Fondue z ochuceného piva má mírně nahořklou chuť, která si hned našla v redakci při focení své obdivovatele...

Vinná klobása s červeným zelím

Červené zelí je vlastně spíš teplý salát, který s chutí opečené klobásy skvěle ladí. Hlavně sundejte...

Parlamentní brambůrky

Mezi chuťovkami k pivu domácí brambůrky nesmějí chybět. Ty nejlepší jsme ochutnali ve Vinohradském parlamentu...

Bylinkovo-česnekový vepřový bok

Lahůdka, kterou máme ověřenou ve verzi s česnekem a uzenou paprikou – tentokrát jsme ji pro změnu ochutili...

Patrikova chilli omáčka

Množství surovin v téhle omáčce záleží hodně na vás – jak moc ji chcete pálivou, česnekovou, ovocnou...

Reuben dog

Chudý párek v rohlíku neboli hotdog jsme zkřížili s bohatým Reuben sendvičem, legendou newyorských bister. Na...

Pečenáče z uzených makrel

Recept jsme dostali od našeho kamaráda Mejdři, ale byl ze sladkovodních ryb. Verze s makrelou nás mile překvapila...

Utopené špízky

Klasika všech klasik! Při ladění receptu jsme se ale v redakci shodli, že klasičtí utopenci mají jedinou chybu...

Bramborový ,quiche‘ se slaninou & majoránkou

Korpus z bramborákového těsta je nejen neotřelý, ale také skvělý a bezlepkový!

Krčková polévka babičky Marušky

Polévku sice můžete uvařit i z kuřecích skeletů na polévku nebo i z masitějších kuřecích dílů, ale...

Krůta s kořenovou zeleninou a majoránkou

Nemáte po ruce čerstvou majoránku? Nevadí, můžete ji bez problémů nahradit sušenou – té potom stačí...

Tataráček & hranolky

Steak tartare neboli hovězí tatarák nemusí být jen hospodské jídlo servírované s topinkami. Tahle francouzská...

Vídeňský telecí řízek s bramborovým salátem

Vídeň, to jsou kavárny, sachr dort, Mozartovy koule, tafelspitz... a samozřejmě řízek. Velký pěkně tak, že...

Nudle se slaninou, zakysanou smetanou a tvarohem (Túrós csusza)

Jednoduché jídlo, které můžete podávat jako přílohu, ale obstojí i samo o sobě. Je to jen pár ingrediencí,...

Pečený plněný lilek

Lilek je hvězdou balkánské kuchyně, ale i turecké a orientální. Ať už zapečený v musace, v podobě...

Burek s bramborovou náplní a mátovým dipem

Jak říkal bonviván Kristián Adině Mandlové: „Orient, to je pohádka, kouzelné město, moře hučí svou...

Makový koláč s drobenkou

Mák je skvělý nejen v kynutých buchtách, nebojte se ho přidat ani do těsta na koláč.

Linecká bábovka s ořechovou náplní

Tahle vynikající bábovka patří svým postupem mezi náročnější moučníky.

Dýňový koláč

Propadli jsme pečení z celozrnné mouky, je to totiž snadné, zdravé a děsně dobré!

Buchta s karamelovo-ořechovou glazurou

Klára karamel lije přímo do těsta, ale naše foodstylistka Milka jím pro lepší efekt buchtu přelila.

Olejové koláče

Kdo by neměl rád klasické české koláče? Naučte se je péct ze zdravé celozrnné mouky, můžete si potom...

Cuketová buchta s polevou

Jednoduchá cuketová buchta, díky které hravě spotřebujete úrodu a dostanete (nejen) do dětí zeleninu. Je...
REKLAMA

Přidat komentář