Pečený banán se zmrzlinou

Pečený banán se zmrzlinou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 206 kcal
Bílkoviny 1 g
Cukr 22 g
Tuky 12 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Skvělý dezert, který v sobě spojuje to nejlepší z uplynulého léta i nadcházející zimy. Máte-li přece jen trochu času nazbyt, připravte si dopředu domácí zmrzlinu, třeba podle některého z receptů na Apetitonline.cz.

Suroviny

máslo 1 PL
1 PL
tmavý třtinový cukr muscovado
vanilkový extrakt
skořice špetka
ořechy hrst
(nejlépe směs pekanových, kešú a mandlí), nahrubo nasekaných
banány 1 ks
oloupaný a podélně rozpůlený
vanilková zmrzlina
k podávání

1 V pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte cukr, vanilkový extrakt, ořechy a promíchejte. Vložte banány řeznou stranou nahoru a opékejte zhruba 2 minuty, potom otočte a ještě 2 minuty opékejte. Sundejte z plotny, přesuňte na talíř, přidejte zmrzlinu a podávejte. Nebo podávejte rovnou v pánvi!

NĚCO NAVÍC
Pro lepší chuť můžete banány po obrácení podlít kapkou alkoholu. Skvělý bude vanilkový rum, tuzemák, bourbon či koňak.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit