Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pstruh lososovitý s chřestem a novými bramborami

Ať žije chřest, nefalšovaný král jarní a časně letní zeleniny!

Vydání: 2020/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 1 kg drobných nových brambor
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 filety ze pstruha lososovitého (lze nahradit filety z lososa)
    • 1 svazek (400 g) tenčího zeleného chřestu, zbavený tuhých konců

    NA KOPROVO-HOŘČIČNOU OMÁČKU

    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • 1 lžíce světle hnědého cukru
    • 2 lžíce bílého vinného octa
    • 4 lžíce arašídového oleje
    • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru + k podávání

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200°C. Brambory povařte 5 minut v hrnci s vroucí osolenou vodou, pak je důkladně slijte.

2 Brambory promíchejte s 1 lžící olivového oleje, pořádně osolte a opepřete. Rozprostřete je do velkého nepřilnavého pekáče či zapékací mísy a pečte asi 15–20 minut, aby začaly hnědnout a skoro změkly.

3 Potom mezi brambory vložte porce ryby a chřest promíchaný se zbývajícím olivovým olejem, opět osolte a opepřete. Pečte dalších 10–12 minut, aby byla ryba uvnitř tak akorát propečená, ale ne vysušená.

Mezitím prošlehejte v misce hořčici s cukrem, octem a olejem, poté vmíchejte kopr. Omáčkou pokapejte před podáváním pstruha, chřest i brambory a posypte je ještě troškou kopru.

NĚCO NAVÍC
Máte-li chřest přece jen silnější, oloupejte ho do 1/3 odspodu a pak po délce rozpulte.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hrášková polévka se ciderem a mátou

Krůtí roláda s medvědím česnekem

Rebarborový džem se zázvorem a chilli

Špenátové závitky

Přidat komentář