
Pstruh lososovitý s chřestem a novými bramborami
Ať žije chřest, nefalšovaný král jarní a časně letní zeleniny!
Ingredience
- 1 kg drobných nových brambor
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 filety ze pstruha lososovitého (lze nahradit filety z lososa)
- 1 svazek (400 g) tenčího zeleného chřestu, zbavený tuhých konců
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce světle hnědého cukru
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 4 lžíce arašídového oleje
- 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru + k podávání
NA KOPROVO-HOŘČIČNOU OMÁČKU
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200°C. Brambory povařte 5 minut v hrnci s vroucí osolenou vodou, pak je důkladně slijte.
2 Brambory promíchejte s 1 lžící olivového oleje, pořádně osolte a opepřete. Rozprostřete je do velkého nepřilnavého pekáče či zapékací mísy a pečte asi 15–20 minut, aby začaly hnědnout a skoro změkly.
3 Potom mezi brambory vložte porce ryby a chřest promíchaný se zbývajícím olivovým olejem, opět osolte a opepřete. Pečte dalších 10–12 minut, aby byla ryba uvnitř tak akorát propečená, ale ne vysušená.
4 Mezitím prošlehejte v misce hořčici s cukrem, octem a olejem, poté vmíchejte kopr. Omáčkou pokapejte před podáváním pstruha, chřest i brambory a posypte je ještě troškou kopru.
NĚCO NAVÍC
Máte-li chřest přece jen silnější, oloupejte ho do 1/3 odspodu a pak po délce rozpulte.
Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář