Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečený kokosový cheesecake
Nepečený kokosový cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nepečený kokosový cheesecake

4.1/5 Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Snadné Na 1 formu o průměru 20 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9935 kcal
Bílkoviny 854 g
Sacharidy 443 g
Tuky 516 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pavoučí síť skrývá sladké tajemství! Ten nejjemnější kokosový cheesecake. Kdo si na něj troufne?

Související recepty

Suroviny

Na těsto
máslo 170 g
+ na vymazání formy
sušenky 350 g
Koka, rozmixované, 2 balení
sůl 1 špetka
tmavá čokoláda 120 g
nasekaná
Na náplň
želatina 6 plátků
jogurt 320 g
kokosový, o pokojové teplotě
o pokojové teplotě
kokosový
smetana 250 ml
kokosová, vhodná ke šlehání, nebo kokosový krém, vychlazený (viz Něco navíc)
kostičky, důkladně okapané (není nutné - viz Něco navíc)

Postup

1

Rozevíratelnou dortovou formu o průměru 20 cm vymažte máslem. Rozmixované sušenky smíchejte se strouhaným kokosem a špetkou soli. Máslo rozpusťte, nalijte na sušenky s kokosem a spojte v těsto podobné drobence. Hmotu upěchujte na dno a boky formy a umístěte na 1 hodinu do chladu, aby ztuhla.

2

Nasekanou čokoládu dejte do misky, smetanu ke šlehání nalijte do rendlíku a zahřejte těsně pod bod varu. Horkou smetanu nalijte na čokoládu a metličkou míchejte do rozpuštění. Čtyři lžíce vzniklé ganache odložte stranou na závěrečné zdobení, zbytek rozetřete na dno i boky sušenkové základny. Dort odložte opět na chvíli do chladu, aby čokoláda zatuhla.

3

Připravte náplň. Želatinu vložte do mističky se studenou vodou a nechte 10 minut nabobtnat. Mezitím v míse prošlehejte jogurt, mascarpone, moučkový cukr a kokosový likér. Želatinu vymačkejte, dejte ji do kastrůlku se dvěma lžícemi vody a na mírném ohni rozpusťte, ale nenechte projít varem. K teplé želatině přidejte pár lžic kokosového základu a promíchejte, pak obsah rendlíku smíchejte s celou kokosovou směsí. Kokosovou smetanu nebo krém ušlehejte elektrickým šlehačem do měkkých špiček. Přidejte ji do směsi se želatinou a jemně stěrkou promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte kostičky ananasu a náplň vlijte do sušenkového korpusu. 

4

Zbylou ganache dejte do malého cukrářského sáčku (nebo do malého zavíratelného sáčku s odstřiženým rohem) a na povrch dortu nakreslete kolem obvodu kruhy, od největšího po nejmenší. Konec špejle opakovaně táhněte od středu dortu ke krajům tak, aby se kruhy propojily a vznikla pavučina. Dort vložte opatrně do lednice a nechte několik hodin nebo přes noc zcela zatuhnout. Pokud spěcháte, můžete cheesecake umístit (ovšem na maximálně 2 hodiny) i do mrazáku.

NĚCO NAVÍC
Kokosový krém snadno vyrobíte i z konzervy kokosového mléka (dejte přednost výrobkům
bez emulgátorů). Den předem vložte konzervu do lednice. Přirozeně se v ní oddělí tučná tuhá část, kterou použijete na kokosovou šlehačku a kokosová voda (tu můžete využít třeba do smoothie). Cheesecake můžete nechat i čistě kokosový, bez ovoce. V takovém případě však zvyšte o 200 g podíl mascarpone, abyste vyplnili sušenkovou základnu. Přidejte také navíc jeden plátek želatiny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...