0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečený kokosový cheesecake

Nepečený kokosový cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nepečený kokosový cheesecake

4.1 / 5. Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Snadné Na 1 formu o průměru 20 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9935 kcal
Bílkoviny 854 g
Sacharidy 443 g
Tuky 516 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pavoučí síť skrývá sladké tajemství! Ten nejjemnější kokosový cheesecake. Kdo si na něj troufne?

Suroviny

Na těsto
máslo 170 g
+ na vymazání formy
sušenky 350 g
Koka, rozmixované, 2 balení
kokos strouhaný 50 g
sůl 1 špetka
tmavá čokoláda 120 g
nasekaná
smetana ke šlehání 120 ml
Na náplň
želatina 6 plátků
jogurt 320 g
kokosový, o pokojové teplotě
mascarpone 250 g
o pokojové teplotě
moučkový cukr 120 g
likér 3 PL
kokosový
smetana 250 ml
kokosová, vhodná ke šlehání, nebo kokosový krém, vychlazený (viz Něco navíc)
ananasový kompot 200 g
kostičky, důkladně okapané (není nutné - viz Něco navíc)

Postup

1

Rozevíratelnou dortovou formu o průměru 20 cm vymažte máslem. Rozmixované sušenky smíchejte se strouhaným kokosem a špetkou soli. Máslo rozpusťte, nalijte na sušenky s kokosem a spojte v těsto podobné drobence. Hmotu upěchujte na dno a boky formy a umístěte na 1 hodinu do chladu, aby ztuhla.

2

Nasekanou čokoládu dejte do misky, smetanu ke šlehání nalijte do rendlíku a zahřejte těsně pod bod varu. Horkou smetanu nalijte na čokoládu a metličkou míchejte do rozpuštění. Čtyři lžíce vzniklé ganache odložte stranou na závěrečné zdobení, zbytek rozetřete na dno i boky sušenkové základny. Dort odložte opět na chvíli do chladu, aby čokoláda zatuhla.

3

Připravte náplň. Želatinu vložte do mističky se studenou vodou a nechte 10 minut nabobtnat. Mezitím v míse prošlehejte jogurt, mascarpone, moučkový cukr a kokosový likér. Želatinu vymačkejte, dejte ji do kastrůlku se dvěma lžícemi vody a na mírném ohni rozpusťte, ale nenechte projít varem. K teplé želatině přidejte pár lžic kokosového základu a promíchejte, pak obsah rendlíku smíchejte s celou kokosovou směsí. Kokosovou smetanu nebo krém ušlehejte elektrickým šlehačem do měkkých špiček. Přidejte ji do směsi se želatinou a jemně stěrkou promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte kostičky ananasu a náplň vlijte do sušenkového korpusu. 

4

Zbylou ganache dejte do malého cukrářského sáčku (nebo do malého zavíratelného sáčku s odstřiženým rohem) a na povrch dortu nakreslete kolem obvodu kruhy, od největšího po nejmenší. Konec špejle opakovaně táhněte od středu dortu ke krajům tak, aby se kruhy propojily a vznikla pavučina. Dort vložte opatrně do lednice a nechte několik hodin nebo přes noc zcela zatuhnout. Pokud spěcháte, můžete cheesecake umístit (ovšem na maximálně 2 hodiny) i do mrazáku.

NĚCO NAVÍC
Kokosový krém snadno vyrobíte i z konzervy kokosového mléka (dejte přednost výrobkům
bez emulgátorů). Den předem vložte konzervu do lednice. Přirozeně se v ní oddělí tučná tuhá část, kterou použijete na kokosovou šlehačku a kokosová voda (tu můžete využít třeba do smoothie). Cheesecake můžete nechat i čistě kokosový, bez ovoce. V takovém případě však zvyšte o 200 g podíl mascarpone, abyste vyplnili sušenkovou základnu. Přidejte také navíc jeden plátek želatiny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč